Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Søde minder med mormorkager

Nogle kager går aldrig af mode, og det er nok, fordi de er så lækre og vækker gode minder. Tag nu bare marmorkage, bedstefars skæg og svesketærte, har du glemt, hvor godt de smager, så får du opskriften her!

Annonce
Sådan gør du:
  1. Rør smør og sukker cremet. Tilsæt æggene et ad gangen, ogrør grundigt mellem hvert af dem. Sigt mel, bagepulver og vaniljesukker ned i røreskålen, og rør dejen sammen.
  2. Tag ca. en tredjedel fra, og rør den med kakao og appelsinsaft og -skal.
  3. 3. Fordel halvdelen af den lyse dej i en smurt 1-liters bageform, evt. beklædt med bagepapir. Læg den mørke dej oveni, og dæk med resten af den lyse dej. Gør det samme med form nr. 2. Rør dejen let igennem med en stegegaffel, og bag kagerne ved 175 gr. i ca. 45 min. Mærk med en pind, om kagerne er gennembagt, inden du tager dem ud af formen.
Velbekomme!

Bagværk
Bedstefars skæg er en god gammel klassiker, her er den bagt i muffinforme, men du kan sagtens bruge en lille bradepande i stedet.
Sådan gør du:
  1. Rør smør og sukker cremet, og tilsæt æggeblommerne en ad gangen. Sigt mel, bagepulver og vaniljesukker, og rør det i dejen på skift med mælken. Fyld dejen i muffinforme, og læg lidt frugt eller marmelade oven i hver af dem. Bag dem ca. 20 min. Ved 175 gr.
  2. Pisk hviderne let, tilsæt 2 spsk. sukker, og pisk dem helt stive. Rør det sidste sukker i.
  3. Tag kagerne ud af ovnen, og bred marengsmassen ud over frugten. Bag kagen videre i ca. 20 min.
Tips!
Har du marengscreme i overskud, kan du bage resten som almindelige små marengs ved 125 gr., til de er lette og tørre (ca. 1 time).
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskirft: Karen Hare
Sådan gør du:
  1. Tø dejen op, og læg 2 af pladerne oven på hinanden. Rul dem ud til et kvadrat, dæk dejen til, og lad den hvile i ca. 10 min. Det gør den mindre tilbøjelig til at trække sig sammen under bagningen. Læg den i en 20 x 20 cm form.
  2. Giv sveskerne et kort opkog i vand med sukker, rom og lime (5-10 min.). Si væden fra. Køl sveskerne af, og kog væden ind til sirup.
  3. Drys cremepulveret oven på tærtedejen i formen, og dæk den med svesker. Rul resten af dejen ud til et kvadrat, og skær den i 2-3 cm brede strimler. Flet dem som låg, og tryk dem omhyggeligt til i enderne.
  4. Dryp siruppen over tærten, drys med perlemelis, og bag tærten ved 175 gr. i ca. 50 min. Server kagen lun eller afkølet.
Tips!
Server flødeskum eller en god vaniljeis til kagen, det kan kun give pluspoint til køkkenchefen.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Skønt bagværk