Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Smørrebrød i små størrelser

 

Byd på klassisk, dansk smørrebrød, men skær dem ud i ministørrelse. Så får gæsterne mulighed for at smage på endnu flere forskellige. Passer godt til natmad eller som dansk tapas på en buffet.

Annonce
Sådan gør du:
  1. Skær den træede ende af et bdt. grønne asparges, og skær aspargesene i 2 cm tykke stykker.
  2. Kog dem 3 min. i letsaltet vand, og afdryp dem i en sigte.
  3. Rør 3 spsk. mayonnaise, 2 spsk. cremefraiche, 1 tsk. dijonsennep, lidt sukker og citronsaft sammen.
  4. Vend asparges og 200 g kogt, kold kyllingekød i tern i. Smag til med salt og peber.
  5. Rist fluteskiver sprøde, og fordel salatblade over. Kom kyllingesalat på skiverne. Pynt med brøndkarse, tørrede tranebær og evt. usprøjtede rosenblade.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Skær rugbrødskiver i 4 stykker, og smør dem med leverpostej.
  2. Lav små skiver af saltkød, og læg dem over.
  3. Pynt med tern af sky, rødløgringe, spåner af agurk og klippet karse.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Udstik cirkler af rugbrødsskiver, og smør dem med smør.
  2. Skær skiver af sprængt oksebryst til efter brødskiverne, og fordel skiverne på brødet.
  3. Pynt med flødepeberrod rørt af 1½ dl piskefløde pisket til flødeskum og smagt til med 1 tsk. sukker, ¼ tsk. salt, 4 spsk. høvlet peberrod og 2 tsk. hvidvinseddike.
  4. Pynt med halve cherrytomater, bærkapers og karse.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Udstik godt hvedebrød i cirkler 6-7 cm i diameter. Rist dem.
  2. Læg skiver af rund gedeost over, dryp med olivenolie, og gratiner i ovnen ved 225 gr. i ca. 12 min.
  3. Server med hasselnødder ristet i ovnen ved 200 gr. i 8 min., afskallet og lige vendt i en god, flydende honning og eventuelt tilsat lidt revet, usprøjtet citronskal.
  4. Vend også tern af bløde, tørrede abrikoser i.
  5. Pynt med halve vindruer og evt. lidt frisk timian.
  6. Her har vi også pyntet med lidt spiselige, lilla blomster.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Pisk lidt flødeskum, og vend det i en god rygeost.
  2. Fordel det på skiver af god spegeskinke, og rul det sammen.
  3. Skræl lange brede strimler af en agurk, brug en aspargesskræller eller kartoffelskræller, og rul en skive agurk omkring hver rulle.
  4. Rist tynde skiver af rugbrød, og server det til rullerne.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Udstik hjerter af godt hvedebrød, og smør dem med flødeost.
  2. Skær skiver af røget laks ud, så de dækker hjerterne.
  3. Pynt med radiser, dild og evt. ørredrogn.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Dagens lækkeri

Skønt bagværk