Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Smørrebrød i haven

Delikat og lækkert smørrebrød der kan nydes i haven, gennem foråret og sommeren - I denne kogebog byder vi på 7 skønne  sommeropskrifter på smørrebrød:

 

 

  • Høns i asparges

  • Brieost med jordbær og mynte

  • Fiskefillet med citronremoulade

  • Mørbradbøffer med løgkompot

  • Parmaskinke med minifocaccia

  • Sprængt oksebryst med peberrod                 

  • Karrysild med brøndkarse og kaviar

Annonce
Sådan gør du:
  1. Bræk den træede ende af aspargesene, og skær dem i 2 cm stykker. kog dem 3 min. i letsaltet vand, og afdryp dem i en sigte. rør mayonnaise, cremefraiche, sennep, sukker og citronsaft sammen. skær kyllingekødet i mindre stykker. Vend asparges og kyllingekød i. smag til med salt og peber.
  2. Rist fluteskiverne, og gnid dem med hvidløgsfeddet. fordel hønsesalaten over. Pynt med persille og tomatbåde.
Velbekomme!
Foto: MikkeL AdsbøL/ Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Køb en god brieost, og lad den gerne modne på køkkenbordet.
  2. kog lagen sammen, til den er let sirupsagtig. Afkøl den lidt. Vend rensede jordbær i halve i. Lad dem trække 2 timer i køleskab. server jordbærrene til brien, og pynt med mynte. nyd osten på focaccia eller på kiks.
Velbekomme!
Foto: MikkeL AdsbøL/ Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Vend fiskefileterne i sammenpisket æg og herefter i rasp blandet med salt og peber. Varm olien op i en gryde. frituresteg fiskefileterne, til de er gyldne og sprøde. Læg dem til afdrypning på køkkenrulle.
  2. Rør mayonnaisen med citronskal, citronsaft, hakket pickles og hvidløg. smag til med salt og peber. server fisken på rugbrød med lidt remoulade, citronbåde og dild. server ekstra remoulade i en skål, så folk selv kan dosere.
Velbekomme!
Foto: MikkeL AdsbøL/ Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Skær kødet i 3 cm bøffer. Vend dem i hvedemel krydret med salt og peber. Brun bøfferne i gyldent smør på en pande. steg dem herefter 2½-3 min. på hver side. tag dem af panden.
  2. Kom de 10 g smør på panden, og svits hakket løg, til de er bløde, uden at de tager farve. kom eddike og sukker ved, og kog det sammen 2-3 min. Vend cremefraiche i, og krydr med salt og peber. server kompotten til bøfferne. server stegte æblebåde til, og pynt med persille.
Velbekomme!
Foto: MikkeL AdsbøL/ Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Udrør gæren i vand. tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen, til den er smidig. stil dejen til hævning et lunt sted ca. 1 time, tildækket. Pres dejen ud i en firkant på et stykke bagepapir (ca. 30 x 40 cm). Lad den efterhæve 15 min. tryk små fordybninger i dejen med fingrene. Pensl med olie, og drys med rosmarin. Bag focacciaen ved 225 gr. i ca. 15-18 min.
  2. Pynt de lune brød med parmaskinke. server med både af melon.
Velbekomme!
Foto: MikkeL AdsbøL/ Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Pisk flødeskummet til blødt skum. tilsæt sukker og salt. rør eddiken i, og vend peberroden i.
  2. Placer lidt skyllede og afdryppede salatblade på rugbrødet. fordel skiver af kødet over. kom flødepeberrod på og evt. lidt friskhøvlet peberrod på toppen.
Tips!
Bestil evt. et helt stykke sprængt oksebryst hos slagteren 2-3 dage i forvejen. Kog oksebrystet 3 timer i vand, der dækker, gerne med nogle stilke persille og 1 laurbærblad. Køl kødet helt af, og skær det i tynde skiver. Køb gerne et pænt stykke, så kan noget af kødet nydes varmt i skiver med en god peberrodssauce til.
Velbekomme!
Foto: MikkeL AdsbøL Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Skær sildefileterne i mindre stykker.
  2. Kog æggene, og skær dem i mindre tern, når de er afkølet. rør ingredienserne til karrysalaten sammen, og smag den til med salt og peber. server silden med karrysalat pyntet med brøndkarse, kapers og snittet rødløg.
Velbekomme!
Foto: MikkeL AdsbøL/ Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce