Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Slank med italiensk mad

Det lyder næsten for godt til at være sandt, at man kan spise sig sund og slank i lækker italiensk mad, men følger du nogle få og enkle retningslinjer, så er det faktisk muligt.

Derfor er italiensk mad sundt:

  • Kosten er varieret.
  • Der indgår mange grønsager.
  • Der spises masser af fisk og skaldyr.
  • Mængden af kød er lille.
  • Olivenolie anvendes i stedet for smør og margarine.
  • Maden er rig på kulhydrater.
Annonce
Sådan gør du:
  1. Start med farsen: kom oksekødet i en skål. Hak løget meget fint, og riv hvidløget. rør farsen med løg, hvidløg, mælk, havregryn, timian, æg, salt og peber. lad farsen hvile lidt i køleskabet.
  2. Bring en gryde med letsaltet vand i kog. form små kødboller af farsen med en teske, og kog dem, til de kommer op til overfladen. tag kødbollerne op med en hulske. gem lidt af kogevandet.
  3. Skær selleristænglen i små tern, hak løg og hvidløg fint. Svits grønsagerne i olie. tilsæt tomatkoncentrat og lidt kogevand fra kødbollerne samt paprika og oregano. lad saucen simre i 5 min. uden låg. Smag til med salt, sukker og peber, og tilsæt kødbollerne.
  4. Kog pastaen efter anvisningen på emballagen, hæld vandet fra, og vend tomatsaucen i pasta sammen med spinat og basilikumblade. drys med friskrevet parmesanost.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen
Sådan gør du:
  1. Flæk kyllingefileterne, men uden at skære dem helt igennem. bred kødet ud, og bank dem flade med håndroden. Pensl kødet med olie, og grill kyllingefileterne 1-2 min. på hver side på en grillpande, tjek, at kødet er gennemstegt. Hak rosmarinen fint, og drys det på kødet sammen med fintrevet citronskal, salt og peber.
  2. Skær courgette og løg i tern. Skær hvidløg i tynde skiver. Steg courgette og løg i olie et par min. tilsæt hvidløg og salvieblade, og steg 1 min. kom tomater og eddike på, og steg, til tomaterne begynder at blive møre. Sluk for varmen, og vend rucola og basilikumblade i. krydr med salt og peber. Server den lune salat til kyllingen.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen

Pasta og nudlerSupper
En lækker italiensk suppe, der er dejlig fyldig i smagen, og så er den oven i købet sund.
Sådan gør du:
  1. Hak løg og hvidløg groft. Skær selleri, gulerod og courgette i små tern. Skær bacon i mindre stykker, og steg dem i olie, til baconen er sprød. Læg baconen på fedtsugende papir, og hæld lidt af fedtstoffet fra.
  2. Kom alle grønsagerne i gryden, og steg det i olie ca. 5 min. under omrøring. Kom baconen tilbage i gryden, og hæld bouillon, flåede tomater, tomatkoncentrat og laurbærblade i.
  3. Lad suppen koge ca. 7 min. Hæld nudlerne i, og kog dem møre i suppen. Spis den varme suppe drysset med persille og groft brød til.
Tips!
Når du har stegt bacon, så kasser det meste af fedtet fra panden, og læg baconen til afdrypning på fedtsugende papir, på den måde begrænser du indtaget af fedt.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl/Opskrift: Susanne Engelstofte Rasmussen
Sådan gør du:
  1. Hak løg og hvidløg fint, steg det i smør i bunden af en gryde i ca. 4 min. kom risene i, og steg dem med et par min. Hæld hvidvinen i, og lad det koge ind. Hæld suppen på af mindre portioner, og lad risottoen koge ind mellem hver ny portion suppe. det tager ca. 15 min., risene skal være møre, men med bid i midten.
  2. Halver svampene, og steg dem på en pande i olie ved høj varme. Vend dem rundt i risottoen sammen med spinat, hakket persille, revet parmesan, smag til med salt og peber.
Tips!
Risotto kan laves med mange forskellige slags fyld, f.eks. skaldyr og fintskåret fennikelknold
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Dagens lækkeri