Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Sig det med blomster: 4 skønne blomsterkager

Vi har bagt en række indbydende blomsterkager, som er lige til at nyde eller måske pakke ind og forære væk.

 

Små blomsterkranse

Bærlagkage med rosenblade

Blomstermedalje med hvid chokocreme

Blomstermuffins

Annonce

Søde sager og drikke
Små blomsterkranse
(10 stk.)
90 g smør
100 g sukker
190 g hvedemel
½ æg
Sådan gør du:
  1. Rør smør og sukker godt sammen. Bland ingefær, hvedemel og ½ sammenpisket æg. Dejen kan blandes i en foodprocessor. Pak dejen i plastfilm, og lad den hvile i køleskab ca. 30 min.
  2. Udrul dejen tyndt, og udstik en masse små blomster. Tegn 6-8 cirkler med en diameter på 8 cm på bagepapir. Vend papiret om på en bageplade.
  3. Læg blomsterne på cirklerne, de skal lappe over hinanden og danne en cirkel. Bag kagerne ca. 15-18 min. ved 160 gr. På midterste ovnribbe, til de er gyldne. Lad kransene køle af, og sigt flormelis over.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Pisk æggene skummende. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt, og pisk det skummende. Tilsæt sigtet hvedemel og kartoffelmel blandet med hjortetakssalt. Fold det ind i æggemassen med en dejskraber, til det lige er blandet.
  2. Kom dejen i en springform (22 cm i diameter) foret med bagepapir. Bag kagen ca. 40 min. på midterste ovnribbe. Stik et spyd i kagen, er der rå dej på, skal den bage lidt længere. Afkøl og skær den i 3 bunde.
  3. Pisk mælk, æggeblommer, vaniljekorn, sukker og majsstivelse sammen i en gryde, og bring det til kogepunktet. Rør til det er cremet og bobler op. Kom cremen i en skål, og drys med sukker. Afkøl i køleskab. Pisk fløden til skum, og vend skummet i cremen. Læg lagkagebunde, creme og bær lagvist på et fad.
  4. Rør flormelis med æggehvide til glasur. Farv det lyserødt med levnedsmiddelfarve. Fordel det på kagens top, og lad det løbe lidt rustikt ned ad kagens sider, og lad det størkne. Pynt toppen af kagen med rosenblade og en hel rose.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskirft: Bente Nissen Lundsgaard

Søde sager og drikke
Blomstermedaljer med hvid chokocreme
(60 småkager, 30 stk. lagt sammen)
100 g smør
150 g hvedemel
Hvid chokoladecreme:
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Dej:
  2. Kom hasselnødderne i et ovnfast fad, og stil dem i ovnen ved 200 gr. i 10 min. Afkøl dem, og gnid skallerne af i et rent klæde. Hak nødderne meget fint i en blender eller foodprocessor.
  3. Smuldr smørret i mel og nødder blandet med flormelis. Saml dejen med æggeblommen. Lad dejen hvile i køleskab ca. 30 min.
  4. Udrul dejen til ca. ¼ cm’s tykkelse, og udstik små blomster (3 cm i diameter) med en udstikker. Bag kagerne ved 200 gr. i ca. 8 min. på midterste ovnribbe. Afkøl kagerne.
  5. Hvid chokoladecreme:
  6. Bring fløden til kogepunktet, og tag gryden fra varmen. Smelt hakket hvid chokolade heri. Køl blandingen helt af i køleskab, gerne natten over.
  7. Smør chokoladecremen på halvdelen af kagerne. Læg resten over. Pynt kagerne med et drys sigtet flormelis.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Pisk smør, sukker og sirup sammen, til det er cremet. Vend hvedemel blandet med appelsinskal og bagepulver i. Rør æggeblommerne i. Vend mandler og appelsinsaft i. Fordel dejen i 12-14 smurte muffinforme. Bag dem ved 175 gr. i ca. 25-30 min. Afkøl kagerne.
  2. Pisk smør, æggeblommer og flormelis sammen til en cremet masse. Farv det evt. mintfarvet med blå og grøn levnedsmiddelfarve. Fordel toppingen på kagerne. Pynt med sukkerblomster.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Seneste i Mit håndarbejde

Pulsvarmere 6 dec 2016 06:30 Elisabeth120312
Nadja hue 29 nov 2016 19:22 Elisabeth120312
Nissehue 26 nov 2016 13:47 Elisabeth120312
Havehynder 23 nov 2016 16:35 raha
Sangkuffert 21 nov 2016 16:42 Anne Marie Simper
Skråplan 21 nov 2016 09:16 Elisabeth120312