Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Så er det blommetid!

Nu er det blommetid, og denne fantastiske frugt er god at bruge i både det salte og det søde køkken. Her har vi fundet 6 skønne opskrifter med blommer - prøv for eksempel:

 

Salat med blommer og chilimandler

Blommechutney

Ovnkogte blommer

Blommetrifli

Laks med blommesalsa

Ovnsyltede blommer

 

 

Annonce
Sådan gør du:
  1. Skræl appelsinerne, fjern den hvide hinde, og skær appelsinerne i skiver. Halver blommerne, og fjern stenene. Skær blommerne i både, og dryp dem med appelsinsaft. Skyl og afdryp nippet persille eller salat godt. Læg den på et fad. Fordel appelsinskiverne over. Fordel skiver af rødløg og evt. sorte oliven over. Dryp med sammenpisket olivenolie og eddike.
  2. Kom mandler, sukker, vand og sambal oelek i en gryde, og varm det op. Rør i det en gang imellem. Når sukkeret er tørt og gråbrunt, rører du hele tiden, til sukkeret er smeltet og gyldent.
  3. Fordel mandlerne på bagepapir på en bageplade med to gafler. Når de er kolde, hakker du dem igennem med en stor grønsagskniv på et skærebræt. Drys mandlerne over salaten lige før servering.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Halver blommerne og fjern stenene. Skær blommerne og løget i tern. Kog sukker, salt og eddike op, og tilsæt resten af ingredienserne. Småkog chutneyen uden låg i ca. 30 min. under jævnlig om røring. Skum af.
  2. Kom chutneyen i rene, skoldede glas. Luk glassene til. Opbevar chutneyen mørkt og køligt, gerne i køleskabet.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Der skal bruges et henkogningsglas med gummiring til dette projekt, og “opfinderen” fortæller, at blommerne bliver bedre og bedre i løbet af nogle uger eller måneder, efterhånden som bittermandelsmagen fra kernerne trænger ud i frugten.
  2. Vask blommerne, og læg dem i det skoldede glas. Kog vin og sukker op, og hæld lagen over blommerne. Luk glasset, og stil det i en kold ovn, der indstilles på 140 gr. Sluk ovnen, når temperaturen er oppe på 85 gr., og køl blommerne af i den slukkede ovn. Tiden vil afhænge af din ovn.
  3. Server blommerne til små pandekager, is eller på en desserttallerken.
Velbekomme!

Øvrige
Brug bare pulver til cremen, så behøver du ikke tænke på æg eller salmonella, og smagen er o.k.
Sådan gør du:
  1. Rør cremen sammen ved at piske æggeblommerne hvide og luftige med 3 spsk. sukker. Bland dem med 2½ dl piskefløde, der er pisket til skum, og krydr med vaniljesukker.
  2. Anret kager, blommer, lidt saft og al cremen i portionsglas og server straks.
Tips!
Du kan evt. snyde lidt og bruge færdig kagecreme, så skal du blot blande 2 spsk. koldrørt kagepulver med 2 dl sødmælk.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Vend fisken i hvedemel, salt og peber. Steg den i olie på en slip let-pande.
  2. Skær blommerne i små tern, kom dem i en skål, og tilsæt eddike og sukker. Snit forårsløgene, og vend dem i blommerne sammen med finthakket, renset chilipeber og majskerner.
  3. Lad gerne salsaen trække en times tid i køleskabet. Passer også godt til stegt kylling eller en skinkeschnitzel.
Velbekomme!

BagværkØvrige
Fin som dessert sammen med is eller bare med flødeskum.
Ovnsyltede blommer i rom
1 glas
Ovnsyltede bommer i rom
½ kg blommer
400 g sukker
2 dl rom
Sådan gør du:
  1. Skyl og halver blommerne. Prik dem med et bambusspid, og læg dem i et ovnfast fad. Drys sukkeret over, og stil fadet i ovnen ved 125 gr. i ca. 3 timer.
  2. Tag blommerne op af lagen, og kom dem i et rent og skoldet glas. Kog lagen op i en gryde, til den er sirupsagtig. Skum af. Rør rom i.
  3. Hæld lagen over blommerne, og luk glasset til. Opbevar blommerne mørkt og køligt, gerne i køleskabet.
Tips!
Steg halve blommer på en pande i lidt smør. Kom lidt flydende honning og et drys kanel ved. Spis blommerne med flødeskum.
Velbekomme!
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Dagens lækkeri

Skønt bagværk