Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Romantisk middag: Forkæl din elskede med en hjertevarm menu

Forkæl den du elsker med en lækker menu - fuld af hjerter:

Brændende kærlighed

Hjerter i flødesovs

Hjerteformede foccaciabrød

Marengshjerter

♥Velbekomme ♥

Annonce
Sådan gør du:
  1. Skræl kartofler og selleri, og skær kartoflerne i skiver og sellerien i tern. Kog begge dele i usaltet vand ca. 30 min. Hæld vandet fra, og mos kartofler og selleri med en kartoffelmoser eller håndmikser. Tilsæt kogende mælk og smør. Smag til med salt og peber.
  2. Hak basilikummen fint, og bland den med olie. Server basilikumolien til den brændende kærlighed.
  3. Hak løgene. Steg baconen sprød, og kom løgene i. Steg, til løgene er bløde. Anret mosen i et fad, og kom løg og bacon på toppen.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Gør hjerterne i stand, og skær dem i 1 cm’s tern.
  2. Svits løg og bacon i smør. Kom hjerterne i, og brun dem med. tilsæt de øvrige ingredienser, og lad retten simre ca. 1 time under låg. Smag saucen til med gelé og eddike samt salt og peber. Giv evt. retten lidt kulør.
Tips!
Er du ikke til hjerter, kan du i stedet bruge 500 g kalvekød i tern til retten.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusman/Opskrifter: Bente Nissen Lundsgaard

Småretter, snacks & tilbehør
Hjertefocacciaer med rosmarin
10 stk.
25 g gær
1 tsk. salt
Fyld:
2 spsk. friskhakket rosmarin
Desuden:
1 sammenpisket æg til pensling
olivenolie og salt til pensling og drys
evt. stængler af rosmarin til pynt
Sådan gør du:
  1. Udrør gæren i vandet, og tilsæt durumhvedemel og lidt af det almindelige hvedemel. Lad dejen forhæve tildækket 10 min. tilsæt salt og resten af melet. Lad dejen hæve tildækket 1 time et lunt sted.
  2. Del dejen i 16 stykker. rul dem tyndt ud, og form dem til hjerter, du kan også bruge en hjerteudstikker, hvis du har en. på de 8 af hjerterne fordeler du revet mozzarellaost og et drys rosmarin. Krydr også med lidt salt og peber. pensl kanterne med sammenpisket æg. Læg de andre hjerter over, og tryk kanterne godt sammen.
  3. Bag focacciahjerterne ved 225 gr. på midterste ovnribbe i ca. 16-20 min. tag dem ud, pensl dem med olivenolie, og krydr med salt. server dem varme. her har vi pyntet dem med friske stængler rosmarin.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusman/Opskrifter: Bente Nissen Lundsgaard

Bagværk
Hjertemarengs med ingefær
8-10 pers.
2 ½ dl sukker
3 spsk. kogende vand
1 tsk. vineddike
1 spsk. majsstivelse
100 g revet rå marcipan
Desuden:
300 g hindbær
1 dl vand
1 dl sukker
Pynt: evt. usprøjtede rosenblade
Sådan gør du:
  1. Pisk æggehviderne stive. pisk sukkeret i lidt ad gangen og herefter det kogende vand. Kom ingefær, vineddike, majsstivelse og marcipan i, og pisk kort.
  2. Tegn hjerter på bagepapir (ca. 10 stk.), og fordel marengsmassen herpå. Bag dem i ovnen ved 150 gr. på midterste ovnribbe ca. 50 min. Afkøl bundene i den slukkede ovn.
  3. Læg husblassen i blød i koldt vand. Kog hindbærrene op i 1 dl vand i 3-4 min., og pres det gennem en sigte. Kog saften op igen sammen med sukkeret. Tag gryden fra varmen. tag husblassen op af vandet, og kom den straks i den koghede hindbærsaft, så den smelter. Køl denne blanding af, til den kun lige er lun. pisk fløden til skum, og vend hindbærmassen i, uden at det blander sig helt. fordel det over bundene. pynt evt. med usprøjtede rosenblade.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusman/Opskrifter: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce