Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Rejer og asparges - et smagfuldt par

Lækre fjordrejer og skønne asparges, så er det dansk sommer. Nyd de dejlige råvarer hver for sig, eller lad dem supplere hinanden, som vi har gjort her.

 

Her har vi samlet 6 herlige opskrifter på skøn og lækker med med fjordrejer og asparges, menuen byder på:

 

Du kan købe pilede fjordrejer hos fiskemanden eller følge opskriften nedenfor.

  • Sådan koger du fjordrejer

  • Rejesalat med grønne asparges

  • Aspargessuppe

  • Blinis med asparges og rejer

  • Slikasparges med fjordrejer og æg

  • Hvide asparges med mousseline

Annonce

Småretter, snacks & tilbehørFisk
Sådan koger du fjordrejer
(4 personer)
2 l vand
3 spsk. salt
1 tsk. sukker
1 lille bdt. dild
Sådan gør du:
  1. Kom rejerne i en sigte, og skyl dem under koldt vand.
  2. Bring vandet i kog. Tilsæt salt, sukker og dild. Kom rejerne i det spilkogende vand, og kog op. Rør forsigtigt rundt i rejerne. Tag gryden fra varmen, når alle har skiftet farve. Lad rejerne trække 5-10 min. i kogelagen.
  3. Hæld rejerne op i en sigte, og køl dem lidt af. Pil rejerne, mens de stadig er lune, det er det letteste.
Velbekomme!
Foto: Jester Glyrskov/ Opskrift: AF Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Skær den træede ende af aspargesene. Skær aspargesene i 2-3 cm lange stykker, og kog dem 2 min. i letsaltet vand. Afdryp og afkøl dem i en sigte.
  2. Bland salat, asparges og rejer. Pisk dressingen sammen, og vend den i salaten.
Velbekomme!
Foto: Jesper Glyrskov/ Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Skær den træede ende af aspargesene. Skær hovederne fra, og gem dem. Skær stængerne i mindre stykker. Hak løget, og svits det kort i smør sammen med aspargesstykkerne i en gryde. Tilsæt bouillonen, og kog det sammen ca. 30 min.
  2. Miks suppen jævn i en foodprocessor eller blender. Pres den herefter gennem en sigte. Varm op igen, og smag til med fløde, citronsaft, salt og peber.
  3. Portionsanret suppen, og fordel rejer og evt. persille over.
Velbekomme!
Foto: Jesper Glyrskov/ Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Smelt smørret i en gryde. Kom mælken i, og hæld straks blandingen i en skål. Når blandingen er lunken, udrøres gæren heri. Rør æggeblommer og salt i. Rør hvedemel i til en glat dej. Stil dejen til hævning med et klæde over et lunt sted 2-3 timer.
  2. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i.
  3. Bag dejen på en blinipande i smør til små, tykke pandekager, der bliver ca. 36 stk.
  4. Skær den nederste træede del af aspargesene. Skær dem i 1 cm stykker, og kog dem 2 min. i letsaltet vand. Afdryp og afkøl dem i en sigte. Bland asparges med tomater i små tern og snittede forårsløg. Smag til med limesaft, salt og peber.
  5. Server pandekagerne med aspargessalaten, fjordrejer og cremefraiche.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard & Jesper Glyrskov
Sådan gør du:
  1. Skær den træede ende af aspargesene, og skræl de hvide asparges fra hoved mod fod. Kog aspargesene i letsaltet vand i ca. 10 min. for de hvide og 4 min. for de grønne. Afdryp aspargesene, og hold dem varme under et rent klæde. Læg dem i et dybt fad
  2. Pisk marinaden sammen, og hæld den over aspargesene. Pynt med fjordrejer og hakkede æg.
Velbekomme!
Foto: Jesper Glyrskov/ Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Skær den træede ende af aspargesene. Skræl dem fra hoved mod fod, og kog dem i letsaltet vand i ca. 10 min. Afdryp aspargesene, og hold dem varme under et rent klæde. Gem lidt af kogelagen til saucen.
  2. Pisk æggeblommerne med vand og citronsaft i en glasskål, der kan tåle varme. Stil skålen i en gryde med kogende vand. Pisk hele tiden, mens der tilsættes smeltet smør lidt ad gangen. Rør til sidst kogelagen i. Pisk fløden til skum, og vend den i saucen sammen med kørvel. Smag til med salt og peber.
  3. Server aspargesene med rejer og kørvelmousseline.
Velbekomme!
Foto: Jesper Glyrskov/ Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce