Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Petitfours - 6 mirakuløse mundfulde

For alle os slikmunde er et af hverdagens små mirakler, at nyde et par af disse himmelske mundfulde til eftermiddagskaffen. Her byder vi på:


Små blomstermedaljer

Kræmmerhuse med abrikosskum

Små cupcakes

Chokoladebrownie med ameratti

Små mørdejskager med appelsincreme

Mandelmarengs med kaffecreme

 

Annonce
Sådan gør du:
  1. Skær smør i små tern, og kom det i en skål med mel og sukker. Smuldr smør og mel sammen med fingerspidserne. Saml dejen med æggeblomme, pak den ind i madpapir, og stil den i køleskabet.
  2. rul dejen ud på et mel– drysset bord, og stik kagerne ud med en lille blomsterform. læg blomsterne på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 160 gr. varmluft (el. 180 gr. i almindelig ovn) i ca. 8 min. lad kagerne afkøle på en rist. Pynt halvdelen af kagerne med lyserød glasur.
  3. mos hindbærrene i en skål med sukker. Pisk fløden til skum, og vend den i hindbærrene. læg kagerne sammen med skum lige inden servering, og pynt med et hindbær på hver kage.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen
Sådan gør du:
  1. Skær abrikoserne i små tern, og kom dem i en lille gryde med appelsinsaft, sukker og vaniljekorn. kog det hele op, og blend det med en stavblender. tilsæt grand marnier, og lad det køle helt af.
  2. Pisk fløden til skum, og vend abrikosmassen rundt i fløden lige inden servering. Smag skummet til med grand marnier.
  3. fordel abrikosskummet i kræmmerhusene lige inden servering, og pynt med et lille friskt blad. Stil kræmmerhusene i en skål med sukker, så de står solidt. Spis dem straks, så de ikke bliver bløde.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen
Sådan gør du:
  1. Pisk smør, nougat og rørsukker sammen i en skål med en håndpisker, til massen er cremet. tilsæt fintrevet limeskal, limesaft og et æg. Pisk grundigt, tilsæt det sidste æg, og pisk grundigt igen. bland mel og bagepulver sammen, og sigt det i dejen. rør dejen jævn.
  2. fordel dejen i små muffinforme smurt med fedtstof, eller kom dem i muffinforme af papir. bag kagerne i ovnen ved 200 gr. i ca. 10 min.
  3. Smelt den hakkede hvide chokolade over vandbad, smør lidt på toppen af kagerne, og pynt med kagepynt.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen
Sådan gør du:
  1. Hak chokoladen, og kom den i en gryde med smør og sukker. lad det smelte over svag varme under omrøring. fjern gryden fra varmen, og lad det stå lidt. Pisk 1 æg i ad gangen. bland mel, bagepulver, salt og vaniljesukker i en skål, og sigt det i dejen. knus amarettikagerne, og bland dem i dejen.
  2. Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir (ca. 20 x 20 cm), og bag kagen midt i ovnen ved 180 gr. i 22-25 min.
  3. lad kagen køle af, og skær den i små firkanter. Pynt med lidt cremefraiche og evt. lidt friske blade.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen
Sådan gør du:
  1. Kom mel, bagepulver, sukker, fintrevet appelsinskal og vaniljesukker i en skål. tilsæt smørret skåret i små tern, og smuldr
  2. mel og smør sammen med fingerspidserne. Saml dejen med fløde, og stil den køligt 1 times tid.
  3. Kog imens appelsinsaft og sukker ind i en lille kasserolle, til saften har konsistens som sirup, og under halvdelen af væsken er tilbage. Tilsæt fintrevet appelsinskal. fjern gryden fra varmen, og pisk kolde smørklumper i med et piskeris, til alt smørret er brugt. Stil cremen på køl, til den er blevet kold og fast.
  4. Rul dejen ud til en pølse, og del den i klumper på størrelse med valnødder. rul dejklumperne ud til helt runde kugler, og halver dem. læg de 2 “halvmåner” på en bageplade med bagepapir. bag dem ved 180 gr. i ca. 7 min.
  5. Læg kagerne sammen med en teskefuld appelsincreme, når de er helt afkølede.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Hak mandlerne meget fint, brug evt. en minihakker. Pisk æggehviderne stive, tilsæt flormelis, og pisk, til hviderne er blanke og lidt seje. fold mandlerne i æggehviderne. kom evt. dejen i en sprøjtepose, og sprøjt små toppe ud på en bageplade med bagepapir, eller læg små skefulde dej på bagepladen med en teske. lad gerne kagerne stå lidt på bagepladen og falde sammen. Bag kagerne i ovnen ved 180 gr. i ca. 7 min.
  2. Hak chokoladen. kom fløden i en lille gryde, og varm den op sammen med kaffen. fjern gryden fra varmen, og tilsæt chokoladen. Pisk grundigt til kaffecremen er jævn. lad cremen køle helt af i køleskabet.
  3. Læg kagerne sammen med en lille skefuld kaffecreme lige inden servering.
Velbekomme!
Annonce