Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Påskemorgen med krummer i: 3 slags påskebrød til morgenbordet

Gør lidt ekstra ud af morgenbordet i påsken, hvor familien har fri til at sidde og nyde det. Vi har samlet 3 slags påskemorgenbrød, der med garanti vil kunen få enhver i påskestemning fra morgenstunden.

Påskeboller med æg og bacon

Stor påskehare

Påskebogstaver af speltdej

Annonce
Sådan gør du:
  1. Skær æggene i tern. Steg baconternene på en pande, til de er sprøde og gyldne. Afdryp dem på køkkenrulle.
  2. Kog hvedekernerne op i vandet et par min. under omrøring. Afkøl det, til det er lunkent. Udrør gæren heri. Kom æg, bacon, olie, salt og hvedemel i, og ælt hurtigt dejen sammen. Lad den stå tildækket et lunt sted til hævning ca. 1 time.
  3. Form 15 boller, og læg dem i smurte gule muffinsforme. Lad bollerne efterhæve 15 min. Pensl med æg, og drys med jomfru i det grønne. Bag bollerne ved 200 gr. i ca. 18 min. på midterste ovnribbe.
Tips!
Bag eventuelt bollerne dagen før, og pak dem ind. Lun dem, før du serverer dem.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Bagværk
Stor påskehare
(8 personer)
tidsforbrug: 2¾ time
heraf arbejdstid: 45 min.
25 g gær
5 dl vand
2 dl yoghurt
2 tsk. salt
2 spsk. olie
ca. 850 g hvedemel
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Udrør gæren i lunkent vand. Rør gulerod, yoghurt, olie, salt, fuldkornshvedemel og 200 g af hvedemelet i. Lad det trække 15 min. tildækket. Tilsæt resten af hvedemelet. Lad dejen hæve 1 time tildækket et lunt sted.
  2. Form en hare med en fordybning i maven. Lad den efterhæve 15 min.
  3. Pensl med æg, og bag haren ved 200 gr. i ca. 30 min. på midterste ovnribbe.
  4. Lav en hvid glasur af flormelis og lidt vand. Kom det i en sprøjtepose, og pynt harens hoved som på billedet. Giv haren øjne af sølvkagekugler. Kom æggene i harens mave, og pynt med fjer og bånd.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Bagværk
Påskebogstaver af speltdej
(15 bogstaver)
tidsforbrug: 2 ½ time
heraf arbejdstid: 45 min.
25 g gær
4 dl vand
1 spsk. olie
1½ tsk. salt
2 dl. havregryn
400 g. hvedemel
Sådan gør du:
  1. Udrør gæren i lunkent vand. Tilsæt yoghurt, olie, salt, havregryn og speltmel. Lad det trække 15 min. Tilsæt melet. Ælt dejen grundigt, til den er smidig. Lad dejen hæve 1 time.
  2. Del dejen i 15 boller. Rul dejen til pølser, og form bogstaver af dejen. Lad dem efterhæve 15 min. Pensl med æg, og drys med sesamfrø. Bag bogstaverne ca. 15 min. ved 225 gr. på midterste ovnribbe.
Tips!
Bag eventuelt brød og boller dagen før, og pak dem ind. Lun dem, før du serverer dem.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Skønt bagværk