Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Ost & brød - en dejlig kombination

Når der er ost i brødet, bliver det til et lille måltid i sig selv, men også det perfekte tilbehør til en grøn middag, hvad enten den er en salat eller en suppe.

 

Spinatbrød med feta og rosiner

Tomat- og parmesansnegle

Surbrød med cheddar

Annonce

Bagværk
Et stort, rustikt brød der smager godt til f.eks. suppe.
Spinatbrød med feta og rosiner
1 stk.
25 g gær
1 1/2 dl yoghurt
2 tsk. salt
100-150 g smuldret feta
ca. 450 g pizzamel
Sådan gør du:
  1. Bland smuldret gær, optøet spinat (skal ikke dryppe af), citronskal, yoghurt, peber, salt og feta sammen. Tilsæt rosiner og 200 g mel, rør dejen igennem, og lad den stå 45 min.
  2. Tilsæt mere mel, og ælt dejen smidig. Del den i 2, og tril dem til ca. 40 cm lange pølser. Læg pølserne overkors og flet de 4 ender. Luk pænt, læg brødet på bagepapir, og sigt mel over til pynt. Lad brødet efterhævning i ca. 30 min.
  3. Bag brødet ved 190 gr. i ca. 35 min.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Karen Hare

Bagværk
Godt og velkrydret brød, meget lækkert til en salat og et glas vin.
Tomat- og parmesansnegle
ca. 14 stk.
3 dl mælk
25 g gær
1 1/2 tsk. salt
3 spsk. olivenolie
ca. 450 g mel
Sådan gør du:
  1. Mælken lunes og hældes over den smuldrede gær. Salt, olivenolie og ca. 450 g mel tilsættes, og dejen æltes igennem. Den hæver ca. 45 min.
  2. Vend dejen ud på et meldrysset bord, drys med lidt mere mel, og tryk den til en ca. 25 x 45 cm stor firkant. Smør med tomatpure, drys med parmesan, og rul dejen sammen. Skær den i 3 cm tykke skiver.
  3. Læg sneglene på pladen, fold snippen ind, så de beholder formen. Lad dem efterhæve ca. 20 min, Pensl med sammenpisket æg, og bag sneglene ved 210 gr. i ca. 14 min.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Karen Hare

Bagværk
Sprødt og indbydende brød med en fin stribe cheddar indeni.
Sådan gør du:
  1. Bland kærnemælk, mælk, smuldret gær, salt og 200 g mel sammen. Lad blandingen stå 45 min., inden den æltes færdig med det mel, den kan tage. Pas på, den må ikke blive stiv eller tung, og den bliver ved med at være lidt klistret. Drys mel på bordet, og vend dejen ud. Drys med mel, og tryk og rul den ud i en firkant, der er ca. 1 cm tyk.
  2. Drys med revet cheddar og rul dejen sammen. Læg den til efterhævning på pladen i ca. 30 min. Pensl med sammenpisket æg og drys med kommen. Rids overfladen, og bag brødet ca. 25 min. ved 200 gr.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Karen Hare
Annonce