Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Morgenmad i haven - 6 dejlige opskrifter

Lange morgener i solen, findes der noget bedre? Nej vel – vi byder på morgenmad, der kan strækkes til langt op ad dagen.

 

Go' morgenboller
Chokoladecroissanter
Frugtsalat
Mysli med mandler og chokolade
Yoghurtkugler med ahornsirup
Alliancesyltetøj

Bagværk
Lav dejen aftenen før, og lad den hæve i køleskabet natten over.
Gode morgenboller
12 stk.
10 g gær
2 spsk. olie
1½ tsk. salt
500 g pizzamel
Sådan gør du:
  1. Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt og olie, og rør melet i. Dejen skal være klistret og kan ikke æltes. Dæk skålen til med plastfilm, og stil den i køleskabet natten over.
  2. Dagen efter formes 12 boller med meldryssede hænder. Lad dem efterhæve i 15 min. Bag bollerne ved 225 gr. på midterste ovnribbe i ca. 20 min.
Velbekomme!
Foto: Jesper Glyrskov / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Bagværk
Hjemmelavede croissanter får en lidt anden struktur end de købte, men de smager skønt og er dejlig sprøde.
Chokoladecroissanter
20 stk.
25 g gær
2½ dl vand
500 g hvedemel
200 g smør
½ tsk. salt
1 tsk. sukker
Sådan gør du:
  1. Udrør gæren i lunkent vand. Kom melet i en anden skål, og smuldr de 200 g smør heri. Tilsæt salt, sukker og gærblandingen, og ælt dejen sammen. Stil den til hævning på et ikke alt for varmt sted i ca. 1 time.
  2. Rul dejen ud til en rektangel 20 x 40 cm. Skær smørret i tynde skiver, og læg dem på halvdelen af dejen. Fold den anden halvdel over. Rul ud igen til en rektangel ca. 80 x 30 cm. Skær dejen igennem først på langs og så på tværs, så der dannes 10 ens firkanter. De skæres nu i 2 trekanter hver, så der i alt er 20. Kom en klat Nutella på hver, og rul sammen fra den brede ende. Læg dem på bagepapir på en bageplade, og lad dem efterhæve i 15 min. Pensl med sammenpisket æg, og bag croissanterne ved 225 gr. i ca. 18 min.
Tips!
Bag evt. croissanterne dagen før, og lun dem i ovnen eller på brødristeren inden servering.
Velbekomme!
Foto: Jesper Glyrskov / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Frugtsalat
4-6 personer
250 g jordbær
100 g ribs
Appelsinlage:
2 dl sukker
2 dl vand
Sådan gør du:
  1. Kog ingredienserne til lagen sammen i 5 min. Afkøl.
  2. Rens og skær frugterne ud i mindre stykker, og bland dem i en skål. Hæld den afkølede lage over.
Velbekomme!
Foto: Jesper Glyrskov / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Bland alle ingredienserne, og opbevar dem i en tætsluttende beholder.
  2. Server myslien med mælk eller yoghurt og gerne sammen med friske bær eller frugter.
Velbekomme!
Foto: Jesper Glyrskov / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Småretter, snacks & tilbehørSøde sager og drikke
Alliancesyltetøj
2 glas
250 g jordbær
2 spsk. vand
750 g sukker
Sådan gør du:
  1. Skyl bærrene, og kom dem i en gryde sammen med vandet. Bring det langsomt i kog.
  2. Småkog syltetøjet under låg i ca. 5 min. Tilsæt sukkeret, og småkog uden låg i ca. 10 min. Skum af.
  3. Kom syltetøjet på rene og skoldede glas. Luk dem straks til. Opbevar syltetøjet mørkt og køligt, gerne i køleskabet.
Velbekomme!
Foto: Jesper Glyrskov / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Læg et rent klæde i en sigte. Hæld yoghurten i, og lad den dryppe af natten over i køleskabet. Fold klædet op om yoghurten, og vrid så meget væske ud af yoghurten som muligt.
  2. Kugl nu den faste yoghurt op med en isske eller en spiseske, og læg kuglerne på et fad. Fordel ahornsirup omkring kuglerne.
Velbekomme!
Foto: Jesper Glyrskov / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce