Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Mexicansk aften

Lær at lave autentisk mexicansk mad helt fra bunden. Hendes Verdens madskribent har været på kokkeskole i Mexico og giver her sine brandbarme kokketips og tricks videre. Vores mexicanske aften byder på:

 

Sopes med bønner og chorizo

Avocado-agurke-suppe med sprødstegt tortilla

Peberfrugter med fyld

Chokoladetærte med kaffelikør

Annonce

Sopes er små, lidt tykke tortillaer, som efter at de er bagt fyldes med bønnemos og steges, så de får en sprød bund. I Mexico laver de tortillaerne med masa harina mel, men det er svært at skaffe, derfor bruger vi her polenta og hvedemel.
Sådan gør du:
  1. Kom alle ingredienser til bønnemosen i en foodprocessor, og blend det.
  2. Kog vandet til tortillaerne op, og kom minutpolenta i. Rør ca. 1 min. Afkøl, og tilsæt hvedemelet. Form 16 kugler på størrelse med en valnød. Rul dem ud mellem to husholdningsplastposer, de skal have en diameter på ca. 8 cm. Læg tortillaerne på en forvarmet slip let-pande. Bag dem 2-3 min. Vend dem, og bag yderligere 2-3 min. Afkøl lidt, og pres en kant hele vejen rundt.
  3. Fordel bønnemosen på tortillaerne. Varm olien op på en pande. Steg tortillaerne med mos ca. 3 min., til de er gyldne og sprøde på undersiden.
  4. Fordel salat, pølseskiver og cremefraiche over.
Tips!
Frem for selv at lave tortillaerne kan du fordele bønnemos, chorizo og salat på store nachoschips.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl og Bente Nissen Lundsgaard / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Skær agurken igennem på langs, og fjern kernerne. Skær agurken i mindre stykker, og kom dem i en foodprocessor. Skær løg, hvidløg, chili, tomater og peberfrugt i mindre stykker, og kom det i. Blend det sammen. Tilsæt avokadokød og vand, og blend igen, til suppen er jævn. Smag til med salt og peber. Stil suppen i køleskabet et par timer.
  2. Skær tortillaerne i meget fine strimler, og fordel dem på bagepapir. Bag dem i ovnen ved 200 gr. i ca. 10 min. Afkøl dem. Varm 1 cm olie op i en gryde, og frituresteg tortillastrimlerne, til de er gyldne. Tag dem op med en hulske, og afdryp på køkkenrulle. Server suppen med de sprøde tortillastimler på toppen og pyntet med tomat- og agurketern samt persille.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl og Bente Nissen Lundsgaard / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Grill peberfrugterne under ovngrillen, til de begynder at branke og skindet bobler op. Afkøl dem under et klæde. Pil skindet af dem. Lav en ridse igennem peberfrugten, så den åbner sig. Fjern kernerne.
  2. Svits kød, hvidløg og løg i olie, til kødet har skiftet farve. Kom tomater, mandler, rosiner, persille, kanel, chili, frugttern og eddike i. Kog det sammen ca. 10 min. Rør jævnligt. Smag til med salt og peber. Fordel blandingen i peberfrugterne. Server retten pyntet med hvid gedeostesauce, granatæbletern og tortillaer.
  3. Hvid gedeostesauce:
  4. Blend 100 g frisk, blød og mild gedeost med 50 g smuttede mandler og 3-4 spsk. vand. Smag til med salt og peber. Du kan også bare servere cremefraiche til.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl og Bente Nissen Lundsgaard / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Chokoladetærte med kaffelikør
(8 pers.)
Dej:
100 g smør
175 g hvedemel
2 spsk sukker
1 knsp. salt
1 æg
Trøffelfyld:
150 g flormelis
3 spsk. Kahlua
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Smuldr smør med hvedemel, sukker og salt. Saml dejen med ægget. Lad dejen hvile i køleskab ca. ½ time. Rul dejen ud, og for en smurt tærteform (ca. 24 cm i diameter) hermed.
  2. Forbag tærtebunden ca. 25-30 min. ved 180 gr. på midterste ovnribbe, til den er gylden og gennembagt. Afkøl tærtebunden. 3. Hak chokoladen fint, og kom den i en skål.
  3. Varm fløde og flormelis op til kogepunktet. Hæld fløden ned i chokoladens midte lidt ad gangen, og rør rundt. Når al chokoladen er smeltet, tilsæt da smørret i små klumper. Rør Kahlua i. Fordel trøffelfyldet i tærtebunden. Stil tærten i køleskabet et par timer, til trøflen er blevet fast. Server tærten med frisk frugt og et glas Kahlua.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl og Bente Nissen Lundsgaard / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce