Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Mango - tropernes søde frugt

Vi sukker efter frisk frugt på denne årstid, og derfor er det fristende at kaste blikket mod de mere eksotiske. Mangoen er en af dem, og du kan bruge den på mange forskellige måder. Her har vi samlet 4 dejlige opskrifter med mango:

 

Mangodip med kyllingesatay

Mangochutney med abrikoser og chili

Kalvebøffer med mango og cashewnødder

Mango-rispilaf med andebryst

Annonce
Sådan gør du:
  1. Skær kødet i 1 cm tynde skiver på langs. Rør ingredienserne til marinaden sammen i en skål, og vend kyllingeskiverne heri. Stik kødet på spid, læg spiddene på en smurt rist over en bradepande, og stil dem i ovnen ved 225 gr. i ca. 15 min. Vend spiddene efter halvdelen af stegetiden. Tjek, at kødet er gennemstegt.
  2. Skræl mangoen, og miks kødet i en foodprocessor eller blender. Kom de øvrige ingredienser i, og miks det sammen. Server dippen til spiddene.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Skræl mangofrugterne, og skær kødet i tern. Skær løget i fine tern og abrikoserne i kvarter. Rens chilien for stilk og kerner, og skær den i små tern. Kog sukker og eddike op, og tilsæt alle ingredienserne.
  2. Småkog chutneyen uden låg i ca. 30 min. under jævnlig omrøring. Fjern skummet fra chutneyens overflade. Tilsæt evt. Atamon efter anvisningen på emballagen. Kom chutneyen i rene og skoldede glas. Luk til. 3. Opbevar glassene mørkt og køligt, gerne i køleskab.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Krydr kødet med salt og peber. Varm olien op på en pande, og brun kødet på begge sider. Steg bøfferne færdige ved jævn varme i ca. 3 min. på hver side. Vend dem flere gange.
  2. Kog æggenudlerne efter anvisningen på emballagen, og afdryp dem i en sigte.
  3. Skræl mangoen, og skær den i halve så tæt på stenen som muligt. Skær de halve stykker i tynde skiver. Snit forårsløgene i skrå skiver. Vend mangofrugt og forårsløg sammen med æggenudlerne i en skål. Pisk marinaden sammen, og vend den i. Drys grofthakkede cashewnødder over. Server til bøfferne.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Snit fedtkanten på andebrysterne. Gnid dem med ingefær, salt og peber. Læg dem på en smurt rist over en bradepande, og stil dem i ovnen ved 225 gr. på midterste ovnribbe i ca. 25 min. Skær kødet i skrå skiver.
  2. Skær løgene i små tern. Varm olien op i en gryde, og svits løg og ris i 1 min. Kom garam masala, ingefær og hvidløg i, og svits det kort med. Tilsæt bouillonen og rosinerne. Lad risen snurre under tætsluttende låg for svag varme i 15 min. Lad risen trække 5 min.
  3. Skræl mangoen, skær kødet i tern, og bland dem i risen. Smag til med citronsaft, salt og peber. Server det til andebrysterne.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce