Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Mad på kun 20 minutter

Bare 20 minutter, så er der mad på bordet. Det er noget, vi alle har brug for i en travl hverdag, og så er det oven i købet både sund og lækker mad.

 

► SE OGSÅ:  3 nemme med lasagne
► SE OGSÅ:  5 gode retter med gulerødder
► SE OGSÅ:
3 nemme fiskefrikadeller

Annonce
Sådan gør du:
  1. Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Skyl spinaten grundigt, og kom den i kogevandet det sidste minut. Afdryp pasta og spinat i en sigte. Du kan også undlade at koge spinaten, så er 100 g nok.
  2. Skær laksen i 3 x 3 cm tern. Læg dem på bagepapir. Dryp fisken med olivenolie. Krydr med salt og peber. Stil dem i ovnen ved 225 gr. i 5 min. på midterste ovnribbe.
  3. Kog bouillon og citronskal op et par min. Tilsæt fløden, og kog det sammen 5-8 min. Vend pasta og spinat i saucen. Fordel laksen og halve cherrytomater over. Pynt evt. med reven citronskal og persillekviste.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Skær peberfrugterne i strimler og auberginen i tern. Steg peberfrugt og aubergine i olie, til det er gyldent.
  2. Kog pastaen efter anvisningen på emballagen, og afdryp den i en sigte.
  3. Vend peberfrugtblandingen i pastaen. Fordel tern af mozzarella over. Pynt med rucola. Server parmaskinken ved siden af, eller fordel den over pastaen.
Tips!
Du kan også vende 3-4 spsk. færdig pesto i retten, så skal du kun bruge 1-2 spsk. olie til stegningen.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Hak løget. Varm olien op i en stegegryde. Brun kødet. Kom løget i, og svits det kort med. Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen bønnerne. Kog op. Lad retten småsnurre under låg ca. 10 min.
  2. Kom bønnerne i, og kog dem med 5 min. Smag til med salt og peber.
  3. Pynt med koriander eller persille.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Kog suppen op i en gryde. Kom tern af kyllingefilet i sammen med snittede forårsløg og evt. kaffir limeblade. Kog det sammen ca. 10 min. Kom kokosmælk i, og kog op. Smag suppen til med fishsauce eller sojasauce samt reven ingefær, lime- eller citronsaft og sambal oelek chilipasta.
  2. Kog ægnudlerne efter anvisningen på emballagen. Hak dem groft, og kom dem i suppen. Varm suppen igennem. Du kan også servere ægnudlerne i en skål for sig eller spise brød til.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Bland ingredienserne til marinaden, og kom kødet heri. Lad det trække i marinaden 5 min. Varm en wok op med 1 spsk. olie, og kom kødet i. Steg kødet 3-4 min., hvor du hele tiden vender rundt i det.
  2. Tag kødet op. Tør wokken af. Kom 1 spsk. olie i. Kom broccolibuketter og strimler af peberfrugt i wokken, og steg dem 3-4 min. Kom kødet tilbage, og varm det hele kort igennem. Pynt med cashewnødder.
Tips!
Kødstrimlerne kan du også skære af kalve- eller skinkeschnitzler.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Koteletterne brunes først på fedtkanten og derefter på hver side i olie. Drys dem med salt og peber. Læg dem i et smurt ovnfast fad. Rør fyldet sammen, og fordel det over koteletterne.
  2. Stil fadet i ovnen ca. 10-12 min. ved 250 gr. på midterste ovnribbe.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Krydr kødet med salt og peber. Brun schnitzlerne i olie på en pande ca. 1 min. på hver side. Skru ned til middelvarme, og steg dem færdige ca. 2-3 min. på hver side. Læg dem i et fad.
  2. Skær æblerne i kvarter, og fjern kernehuse og stilke. Skær de kvarte både i 3 både hver, og kom dem i en skål. Drys æblebådene med sukker, og lad dem trække 5 min. Smelt smørret på en pande til det gyldner. Brun æblebådene i smørret. Tag æblebådene op. Kom saften fra æbleskålen, æblemost, tranebær, bouillonpulver og rosmarin på panden. Kog det ind til ca. halvdelen. Smag til med salt og peber. Hæld skyen over koteletterne, og fordel æblebådene over.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Form 8-12 små bøffer, og krydr dem med salt og peber. Steg dem i olivenolie på en pande, til de er gennemstegte.
  2. Skær blommerne i både, agurken i tern og løget i tynde skiver. Bland det hele i en skål. Smag til med citronsaft, salt og peber. Server salaten til kødet.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Fordel godt skyllet og afdryppet salat på et fad. Fordel tun, ananas i tern, tomattern og agurketern over. Pynt med skiver af salatløg. Dryp med citronsaft, og krydr med salt og peber. Pynt med estragon.
  2. Hak baconskiverne i små stykker. Rør ingredienserne til dressingen sammen. Server dressingen til salaten, eller fordel den over i en stribe. Pynt med bacon og en kvist estragon.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Skær kyllingefileterne i strimler, og vend dem i hvedemel med salt og peber. Steg kødet i olie på en pande, til det er gyldent og gennemstegt.
  2. Skær avocadokødet i skiver, og dryp med limesaft. Fordel kødet over de forvarmede pandekager sammen med sprød salat, reven ost, avocado, agurk i skiver, peberfrugt i strimler, tacosauce og græsk yoghurt.
Tips!
Revne gulerødder passer også godt i pandekagerne.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce