Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Mad fra haven: 6 smagfulde retter

Det er nu, køkkenhaverne bugner af lækkert frugt og grønt, og supermarkedernes hylder er tunge af danske grønsager. Se, hvordan du kan forvandle høsten til skønne, smagsfulde retter. Her byder vi på:

 

Italiensk brødsalat (panzanella)

Courgettesuppe

Bulgur med melon, krydderurter og kylling

Varm salat med sommerrødder og paneret fisk

Babyspinat med parmaskinke og gedeost

Bønnesalat med kødboller og parmasan

 

 

Annonce
Sådan gør du:
  1. Skyl tomaterne, og skær dem i både. Læg tomatbådene i et dørslag, og drys dem gavmildt med havsalt. Sæt en skål under til at fange saften fra tomaterne.
  2. Bræk brødet i grove stykker, dryp med 1 spsk. olivenolie, og drys med havsalt. Rist brødet gyldent og sprødt, i en forvarmet ovn på 200 gr. i 6-8 min. Sæt brødet til side.
  3. Hak hvidløgsfeddet fint. Rør det sammen med rødvinseddike og 4 spsk. olivenolie. Hak ansjoserne, og kom dem i en skål sammen med kapers og dressing. Pil rødløget, og skær det i fine både. Bland rødløg og oliven i skålen. Tilsæt tomater og noget af saften fra tomaterne. Bland brødet i og riv basilikum henover. Lad salaten trække i 15-30 min., før den skal spises, så saften fra tomaterne kan trække ind i brødet.
Velbekomme!
Opskrifter: Marie Melchior
Foto: Betina Hastoft/Linnea Press

SupperVegetarretter
Courgettesuppe
(6 pers.)
1 fed hvidløg
1 spsk. smør
1 bdt. purløg
1 bdt. koriander
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Skyl og skræl courgetterne og kartoflerne. Skær dem i mindre stykker. Pil løg og hvidløg, og hak det fint.
  2. Knus korianderfrøene i en morter. Opvarm smørret i en gryde, og sautér grønsager, koriander, løg og hvidløg et par min. Hæld bouillon på, og lad suppen simre i 30 min.
  3. Tilsæt mascarpone, og blend suppen med en stavblender, til den er cremet. Smag til med salt og peber. Anret suppen i skåle og pynt med purløg og korianderblade. Servér brød til.
Tips!
Skær ristet brød i stænger, så man kan dyppe de knasende brødstænger i suppen.
Velbekomme!
Opskrifter: Marie Melchior
Foto: Betina Hastoft/Linnea Press
Sådan gør du:
  1. Rens grønsagerne, og skær gulerødder, persillerødder og pastinakker i stave. Læg dem i en bradepande. Dryp olivenolie over, og drys med havsalt og timian. Bag rodfrugterne møre i en forvarmet ovn på 200 gr. i 35-40 min.
  2. Skær fisken i lange stykker. Dup fisken tør, og dyp den først i mælk og herefter i rasp eller rugmel. Steg fisken i ½ olie og ½ smør, til den er gylden og sprød. Vend de ovnbagte rodfrugter med hakket purløg og servér med citronbåde.
Velbekomme!
Opskrifter: Marie Melchior
Foto: Betina Hastoft/Linnea Press
Sådan gør du:
  1. Kog bulguren efter anvisningen på emballagen, og køl den af med koldt vand i et dørslag.
  2. Skær melonerne uden skal i tern. Skyl mynten og forårsløgene, og snit begge dele fint.
  3. Pochér kødet i bouillon i 10-12 min. Riv kødet i strimler, når det er afkølet. Bland melon, mynte, forårsløg og strimlet kylling. Rør æbleeddike og olivenolie sammen, og smag til med salt og peber. Bland dressingen i salaten.
Tips!
At pochere betyder ’at koge uden at koge’. Kom kyllingen i kogende vand, skru ned for varmen, og lad kødet trække færdig på helt sagte varme med kun bitte små bobler i vandet.
Velbekomme!
Opskrifter: Marie Melchior
Foto: Betina Hastoft/Linnea Press

Babyspinat med parmaskinke og gedeost
(6 pers.)
100 g mandler
200 g gedeost
4 tsk. honning
6 tsk. olivenolie
2 kviste timian
6 skiver parmaskinke
Dressing:
1 spsk. grov sennep
1 tsk. honning
1 spsk. balsamico
4-5 spsk. olivenolie
Sådan gør du:
  1. Rist mandlerne i ovnen på 200 gr. i ca. 5-6 min., til de begynder at dufte.
  2. Skyl og tør spinaten. Skær gedeosten i 4 dele, dryp honning og olivenolie over og drys med timian. Bag osten i ovnen på bagepapir i 4-5 min., til osten er blød i midten.
  3. Rist parmaskinken sprød i ovnen i 7-8 min. på bagepapir. Skræl avocadoerne og skær dem i skiver. Anret spinaten i skåle, kom derpå gedeost og så avocado ovenpå. Kom parmesan og ærter over og på toppen 1 skive sprød parmaskinke.
  4. Rør sennep, honning og balsamico sammen, og rør olien i lidt ad gangen, til dressingen er cremet. Smag til med salt og peber. Dryp dressingen ud over salaterne.
Velbekomme!
Opskrifter: Marie Melchior
Foto: Betina Hastoft/Linnea Press
Sådan gør du:
  1. Bland oksekødet med salt, æg og tomatpuré. Blend det ristede brød til rasp, og bland det i farsen. Form farsen til kødboller på størrelse med valnødder.
  2. Læg kødbollerne i en bradepande smurt med olie. Ryst bradepanden, så kødbollerne bliver smurt ind i olivenolie. Sæt bradepanden i en forvarmet ovn på 200 gr., og steg kødbollerne i 15-20 min.
  3. Nip bønnerne, og kog dem i letsaltet vand i 6-8 min., til de er møre, men stadig har bid.
  4. Beklæd en bradepande med bagepapir, og fordel klatter af parmesan på bagepladen. Sørg for, der er god afstand imellem. Bag parmesanklatterne til faste ”kiks” i ovnen ved 200 gr. i 6-8 min. Anret bønnerne med kødboller og parmesankiks. Drys med hakket bredbladet persille.
Tips!
Krydr evt. farsen med oregano, timian, chili eller persille. Bollerne kan også bruges til pasta med kødboller i tomatsauce.
Velbekomme!
Opskrifter: Marie Melchior
Foto: Betina Hastoft/Linnea Press
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Skønt bagværk