Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Lav dit eget påskeæg

Det er sjovt at lave sine egne påskeæg og ikke spor svært, hvis bare du har en støbeform i silikone.

 

Se her hvordan man gør:

 

 

1. Lav striber i formen med den lyse chokolade, og de skal endelig størkne helt, inden du smører den mørke chokolade ud i et ½ cm tykt lag.

 

 

2. Med en silikoneform er det nemt at få æggene ud af formen, men vær forsigtig, så ikke de knækker. Fyld evt. også det sidste hul i formen, så du har en ekstra skal, hvis en af dem knækker. Laver du 5 æggeskaller, skal du bruge yderligere 50 g chokolade.

Annonce

Det er sjovt at lave sine egne påskeæg og ikke spor svært, hvis bare du har en støbeform i silikone.
Sådan gør du:
  1. Hak og smelt den hvide chokolade. Fordel den i striber i de 4 huller i silikoneformen, og lad chokoladen stivne.
  2. Hak den mørke chokolade. smelt 2/3 af den i mikroovn eller over vandbad. Kom resten af den mørke chokolade i, og rør den i den smeltede chokolade. når det hele er smeltet, er chokoladen klar til brug.
  3. Smør den mørke chokolade i ½ cm tykt lag i 4 af formens huller. Sørg for, at chokoladen lægger sig jævnt langs kanten og helt op til toppen
  4. Lad chokoladen stivne. tag de halve æg forsigtigt ud. Sæt de 2 æggehalvdele sammen til et helt æg vha. lidt smeltet chokolade.
  5. Pynt æggene med bånd og fjer, og pak dem evt. ind i cellofan, hvis de skal bruges som gave.
Tips!
Det er vigtigt at bruge en silikoneform, da du ellers risikerer, at du ikke kan få chokoladen ud af formen.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Kom smør og fløde i en gryde, og smelt det sammen. Hak chokoladen. Tag gryden fra varmen, og rør chokoladen i, til den er smeltet. Kom trøffelmassen i en skål. Lad den køle af, til den er formbar. Form små æg af chokoladen. Afkøl dem helt i køleskab ca. 1 time.
  2. smelt den hvide chokolade i mikroovn eller over vandbad. overtræk æggene med hvid chokolade. drys kandiserede violer over, og lad dem stivne på bagepapir eller plastfilm.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Skønt bagværk