Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Lav dine egne påskelækkerier

Fine hjemmelavede påskeæg og en sprød småkagehare. Hvorfor købe, når man selv kan hygge sig med lækkerierne hjemme i køkkenet – og lad bare ungerne være med til at trille og rulle og skære ♥

Chokoladeæg med irish coffee

Små marcipanæg

Haresmåkager

Støb dit eget påskeæg

► SE OGSÅ: 8 klassiske retter til en dansk påskefrokost
► SE OGSÅ: Lækker påskefrokost for hele familien
► SE OGSÅ: Godt bagværk til påsken

Annonce
Sådan gør du:
  1. Ælt marcipanen med kaffepulver og farin rørt ud i kogende vand. Tilsæt whisky. Form 10 æg, marcipanen er ret fugtig, og lad dem tørre et par timer.
  2. Smelt 2/3 af den hvide chokolade over vandbad eller i mikroovn. Rør resten af den hakkede chokolade i. Dyp æggene heri. Lad dem stivne på bagepapir.
  3. Læg evt. æggene i en kurv pyntet med bånd og fjer.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann/Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Del marcipanen i tre, og farv i hver sin farve. Tilsæt evt. lidt flormelis, så marcipanen ikke klistrer for meget.
  2. Form ca. 60 små påskeæg, og lad dem tørre et par timer på bagepapir på en bageplade.
  3. Kog vand, sukker og eddike sammen til det bobler sejt, men ikke er begyndt at gyldne. Dyp æggene heri. Læg dem tilbage på bagepapiret, og lad sukkermassen størkne en times tid.
  4. Vend æggene i flormelis, og opbevar dem i en lufttæt beholder et køligt sted, f.eks. i køleskabet.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann/Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Bland hvedemel, hjortetakssalt og vaniljesukker i en skål. Skær smørret i tern, og smuldr det hele sammen. Kom sukker og æg i, og ælt det sammen. Stil dejen i køleskabet i ca. ½ time.
  2. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og udstik kagerne. Læg dem på bagepapir på en bageplade, og bag dem ca. 8 min. ved 200 gr. midt i ovnen.
  3. Rør glasuren sammen, og kom den evt. i en sprøjtepose med en lille tylle. Pynt kagerne med glasur, og gi
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann/Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Smelt 2/3 af den mørke chokolade i mikroovn eller over vandbad. Hak resten af chokoladen, og rør den i det smeltede. Når det hele er smeltet, er chokoladen klar.
  2. Smør den i ½ cm’s tykt lag i formens 4 huller, sørg for at chokoladen lægger sig jævnt langs kanten og helt op til toppen (se foto). Der er 5 halve æg i formen, og du kan vælge at fylde det sidste hul, så har du en æggeskal i reserve, hvis en af de andre knækker. Gør du det, skal du bruge 50 g chokolade ekstra.
  3. Lad chokoladen stivne. Tag forsigtigt de halve æg ud. Sæt de 2 æggehalvdele sammen til et helt æg ved hjælp af lidt smeltet chokolade.
  4. Pynt æggene med f.eks. et glansbillede sat på med lidt smeltet chokolade, bånd og fjer.
Tips!
Pak evt. æggene ind i cellofan, hvis de skal bruges som gave.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann/Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Hendes Verden i denne uge