Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Lav din egen fastfood - 8 lækre opskrifter

Brug vinterferien på at tage børnene med i køkkenet og lave den allerbedste ”fastfood”. De vil elske den – og det vil du helt sikkert også.

Hotter med det hele
Sprøde kyllingenuggets med håndskårne fritter
Thaiforårsruller med sød chilisauce
Pita med shawarma
Pizza med peperoni og kartofler
Nudler med kylling og karry
Cheeseburger
Pandekager med nutella, kokos og frugt

 

► SE OGSÅ: 7 opskrifter på lækker og sund fastfood

 

► SE OGSÅ: Se 4 bud på sund fastfood

Annonce

Lav jeres egne superlækre hotdogs med hjemmebagte brød og gode pølser.
Hotter med det hele
4 personer - 2 hotdogs til hver
Hotter med det hele
1 spsk. olie
Agurkesalat:
4 spsk. æbleeddike
2 spsk. vand
2 spsk. sukker
½ tsk. salt
Sådan gør du:
  1. Snit agurken i tynde skiver. Brug gerne et råkostjern. Lav en lage ved at blande eddike med vand, salt og peber. Vend agurkeskiverne i lagen. Lad gerne salaten trække 1 times tid tildækket i køleskab inden servering.
  2. Lun brødene. Steg pølserne ved jævn varme i olie, til de er sprøde og gennemstegte.
  3. Flæk brødene, og fordel en stribe ketchup og sennep i hver. Fordel herover pølser, rå løgtern og agurkesalat.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Fjerkræ
Sprøde kyllingenuggets med håndskårne fritter - de mindre børns favorit.
Sprøde kyllingenuggets med håndskårne fritter
4 personer
Sprøde kyllingenuggets med håndskårne fritter
1 tsk. salt
1 tsk. oregano
1 tsk. paprika
2 spsk. olivenolie
Pomfritter:
2 spsk. olivenolie
2 tsk. flagesalt
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 225 gr. Skær kyllingekødet ud i tern, ca. 3 x 3 cm, og kom dem i en skål. Kom salt, peber, oregano og paprika i, og vend rundt. Slå ægget ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Kom ægget i kyllingeskålen. Vend rundt med en grydeske. Kom cornflakes i en madplastpose, og knus dem med en kagerulle, de skal ikke være helt mast. Kom de knuste cornflakes i kyllingeskålen, og vend rundt.
  2. Fordel kyllingeternene på bagepapir på en bageplade. Dryp med olie. Stil fadet i ovnen i ca. 20-25 min., til kyllingeternene er gyldne. Tjek, at kyllingekødet er gennemstegt.
  3. Pomfritter: Skræl kartoflerne, og skær dem i fritter. Læg dem på et rent viskestykke, og dup dem tørre.
  4. Kom kartoflerne i en skål, og tilsæt olien. Vend rundt, og fordel pomfritterne på en bageplade. Stil dem i ovnen ved 225 gr. i ca. 40 min. Krydr med salt.
  5. Dip og dyp: Rør en dipsauce af 2 dl cremefraiche 5 %, 1 spsk. hakket dild, salt og peber. Skær også grønsagsstænger af gulerødder, agurk og evt. bladselleri.
Tips!
Agurkesalaten fra hotdogs er også fint tilbehør til denne ret.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Varm olien op i en dyb stegepande. Svits svinekødet sammen med hvidløg, til det har skiftet farve. Tilsæt gulerødder, kål, fishsauce, sojasauce, sukker, chili og evt. bønnespirer. Svits det ca. 5 min. Hæld blandingen op i en sigte, og lad evt. overskydende væske dryppe fra.
  2. Kog glasnudlerne efter anvisning på emballagen, og afdryp dem i en sigte. Hak dem groft, og vend dem i kødblandingen.
  3. Læg en dejplade på et skærebræt, vend den ene spids ind mod dig selv. Kom 1 stor spsk. fyld på midten af dejpladen. Pensl med æggehvide på kanterne, og fold pladens sider ind over fyldet. Pensl igen. Herefter rulles dejen sammen om fyldet til små ruller. Fortsæt på denne måde med resten af fyldet.
  4. Varm olien op i en gryde. Olien skal kun gå 2 cm op i gryden. Det skal være så varmt, at et franskbrødsstykke bliver gyldent på et minuts tid. Frituresteg rullerne, til de er sprøde og gyldne. Læg dem til afdrypning på køkkenrulle. Hav altid et tungt grydelåg klar, hvis du skulle være så uheldig, at der går ild i olien. Læg låget over. Sluk for gryden. Sprøjt aldrig vand på brændende friture.
  5. Server rullerne med sød chilisauce.
  6. Snit salaten. Skræl mangofrugten, og skær den i både. Skær gulerødderne i tynde stænger. Skær agurken i kvarte skiver. Snit løgene. Bland mango og grønsager i en skål. Pisk ingredienserne til marinaden sammen, og vend i salaten. Drys peanuts over.
Tips!
Server evt. forårsrullerne sammen med kyllingenuggets.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Varm olien op på en pande. Steg kødet i olie, til det har dannet skorpe. Drys garam masala over, og vend hvidløg og citronsaft i. Krydr med salt og peber. Steg kort igennem. Tag kødet fra varmen.
  2. Varm pitabrødene efter anvisning på emballagen. Fyld dem med snittet salat, agurke- og tomatskiver samt kød og dressing rørt af yoghurt og tahin smagt til med salt og peber.
Tips!
Garam masala er et blandingskrydderi, som findes i mange større supermarkeder. Kan du ikke finde det, kan du i stedet bruge karry. Tahin findes også i glas og kan erstattes af sesamfrø.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Tærter, pizza og madpandekager
Pizza med peperoni og kartofler
4 portionspizzaer
Pizza med peperoni og kartofler
Dej:
25 g gær
3¼ dl vand
300 g pizzamel
1 tsk. salt
Tomatsauce:
1 stilk bladselleri
2 fed hvidløg
1 tsk. oregano
¾ tsk. salt
Fyld:
1 spsk. olivenolie
Sådan gør du:
  1. Smuldr gæren i en skål, og kom vand i. Rør det sammen, til gæren er opløst. Rør salt i. Tilsæt begge slags mel, men hold 100 g tilbage af pizzamelet. Rør dejen sammen. Drys mel på bordet, og kom dejen ud på det. Ælt dejen godt, til den er elastisk og meget smidig, 5-10 min. Undervejs tilsætter du de 100 g hvedemel.
  2. Kom dejen tilbage i skålen, og læg et rent viskestykke over. Lad dejen hæve ca. 1 time.
  3. Lav 4 kugler af dejen, og læg dem på et meldrysset bord. Tryk dejen flad til en cirkel med hænderne. Rul dejen ud, til den er ca. ½ cm tyk. Læg dejen over på bagepapir. Bøj evt. kanten ind hele vejen rundt, så kanten bliver lidt højere end resten af pizzaen.
  4. Tomatsauce: Pil løget, og skær det i tern. Skær gulerod og bladselleri i meget fine tern. Hak hvidløgsfeddene. Kom alle ingredienserne til tomatsaucen i en gryde, og bring det i kog. Lad det småkoge. Rør i gryden jævnligt. Det tager ca. 10 min. Saucen skal være tyktflydende.
  5. Fyld: Riv kartoflerne i tynde skiver på råkostjernet. Fordel tomatsaucen over pizzabundene. Fordel kartoffelskiver og peperoni over. Drys osten over. Drys oregano over, og dryp med olivenolie.
  6. Bag pizzaerne ved 225 gr. på midterste ovnribbe ca. 20 min. Lav 2 pizzaer ad gangen.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Fjerkræ
Nudler med kylling og karry
4 personer
Nudler med kylling og karry
250 g hvidkål
1 spsk. karry
2 fed hvidløg
250 g ægnudler
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Snit kålen i fine strimler. Pil løgene, og skær dem i tern. Skær gulerødderne i tynde små stænger.
  2. Svits det hakkede kød i olie, til det har skiftet farve. Tilsæt karry og grønsager, og svits det kort med. Tilsæt bouillon, sojasauce, hvidløg, ingefær og limesaft. Kog retten op, og lad den snurre ca. 15 min. under låg.
  3. Kog ægnudlerne efter anvisning på emballagen, og afdryp dem. Kom dem i retten, og varm dem med 2-3 min. Smag til med salt og peber. Ved servering kan du evt. pynte med persille.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Kød
Cheeseburgeren er et sikkert hit
Cheeseburger
4 stk.
Cheeseburger
1 fed hvidløg
12 skiver agurk
Tilbehør:
Burgerboller og hotdogbrød
(15-20 stk.)
25 g gær
3 dl vand
1 æg
1½ tsk. salt
2 spsk. olie
ca. 350 g hvedemel
3-4 spsk. sesamfrø
Sådan gør du:
  1. Form 4 flade bøffer ca. 1 cm tykke. Krydr med salt og peber. Varm olien op på en pande. Brun bøfferne på hver side. Steg dem færdige ved jævn varme ca. 4-5 min. på hver side.
  2. Lun og flæk burgerbollerne. Rør mayonnaise med hvidløg, og smør det på bollerne. På hver underbolle lægges salatblade og en bøf. Nu en skive ost, peberfrugt- og agurkeskiver. Læg bolletoppen på.
  3. Burgerboller og hotdogbrød: Smuldr gæren i en skål, og kom vand i, rør det sammen, til gæren er opløst. Pisk ægget i. Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen 100 g af hvedemelet. Rør dejen sammen. Drys mel på bordet, og kom dejen ud på det. Ælt dejen godt, til den er elastisk og meget smidig, 5-10 min. Undervejs tilsætter du de 100 g hvedemel.
  4. Kom dejen tilbage i skålen, og læg et rent viskestykke over. Lad dejen hæve ca. 1 time.
  5. Form 15 lidt flade boller eller 20 aflange hotdogbrød. Lad dem efterhæve med et klæde over. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys dem med sesamfrø. Hvis du laver hotdogbrød, undlader du sesamfrø. Bag bollerne/ brødene ved 225 gr. i ca. 18 min. på midterste ovnribbe.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Pandekager med nutella, kokos og frugt - en skøn dessert
Pandekager med nutella, kokos og frugt
4 personer
Pandekager med nutella, kokos og frugt
4 dl mælk
150 g hvedemel
4 æg
½ tsk. salt
2 tsk. sukker
1½ tsk. vaniljesukker
50 g smør
Desuden:
Sådan gør du:
  1. Kom mælken i en skål, og rør hvedemelet i, til det er en jævn blanding. Pisk æggene i et ad gangen. Tilsæt salt, sukker og vaniljesukker. Smelt smørret, og rør det i. Lad dejen trække 30 min.
  2. Bag 12-14 tynde pandekager i smeltet smør på en pande.
  3. Smør nutella på, og fordel bananskiver, evt. skyllede og afdryppede hindbær og kokos over. Fold sammen, og spis.
Tips!
Vaniljeis smager også godt i pandekagerne.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Hendes Verden i denne uge