Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Lækre kaffedrikke og desserter

Kaffe er fantastisk i drikke og desserter. Prøv for eksempel en lækker espressomousse som alternativ til den almindelige chokolademousse.  

Annonce
Sådan gør du:
  1. Hak chokoladen, og kom den i en skål. Hæld kaffen over. Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn. Afkøl blandingen, så den kun er svag lunken.
  2. Pisk æggeblommerne cremede med sukkeret. Pisk fløden til blødt skum. Vend chokoladen i æggeblandingen, og vend flødeskummet heri. Hak Daimpladerne, og vend dem i.
  3. Fordel moussen i 6 espressokopper eller dessertglas, og lad moussen stivne i køleskabet i ca. 4 timer. Pynt med flødeskum og kakaopulver.
  4. TIDSFORBRUG: 5 TIMER, HERAF ARBEJDSTID: 1 TIME
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Kog mælken op med sukkeret. Udrør kaffepulveret heri.
  2. Lad de 2 spsk. sukker smelte i en lille gryde, til det er gyldent. Kom vandet ved, og kog det op, til det er smeltet sammen.
  3. Kom blandingen i mælken sammen med æggeblommer. Bring blandingen næsten til kogepunktet, må ikke koge. Rør i blandingen hele tiden. Når den er tyknet, kommes den i en skål eller små portionsskåle. Stil cremen køligt og lad den trække. Server med en småkage til f.eks. gascognekager.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Café latte: Kom 2 små kopper espresso i et højt kaffeglas. Eller bryg en kop god stærk kaffe på anden vis. Bring 2 dl sødmælk næsten til kogepunktet.
  2. Pisk den skummende med en mælkepisker eller et piskeris, og hæld mælken i kaffen. Drys evt. lidt kakaopulver over.
  3. Mælken må ikke koge. Cappucino: Laves som café latte bare kun med 11/4 dl mælk. Café fredo: Lav en kop espresso eller anden god kaffe. Opløs 1-2 tsk. sukker heri. Knus nogle isterninger, og kom dem i et glas. Hæld espressoen over.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Hak mandlerne meget fint, brug evt. en minihakker. Pisk æggehviderne stive, tilsæt flormelis, og pisk, til hviderne er blanke og lidt seje. fold mandlerne i æggehviderne. kom evt. dejen i en sprøjtepose, og sprøjt små toppe ud på en bageplade med bagepapir, eller læg små skefulde dej på bagepladen med en teske. lad gerne kagerne stå lidt på bagepladen og falde sammen. Bag kagerne i ovnen ved 180 gr. i ca. 7 min.
  2. Hak chokoladen. kom fløden i en lille gryde, og varm den op sammen med kaffen. fjern gryden fra varmen, og tilsæt chokoladen. Pisk grundigt til kaffecremen er jævn. lad cremen køle helt af i køleskabet.
  3. Læg kagerne sammen med en lille skefuld kaffecreme lige inden servering.
Velbekomme!

12 chokoladekiks, enkeltlagskiks med overtræk af chokolade på den ene side 8 små kugler is, her har vi brugt en mintis, men f.eks. hindbærsorbet eller vaniljeis er også godt.
Sådan gør du:
  1. Læg kiksene sammen med is imellem. Beregn 3 kiks til hver.
Tips!
Kom kaffen i 4 små kopper. Kom iskuglerne i den varme kaffe, drys kakaopulver over, og server kaffen til issandwicherne.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Du kan også lave en kaffefromage ud fra samme grundprincipper. Udskift de 2 dl citronsaft med 2 dl god stærk kaffe, f.eks. 2 dl kogende vand rørt med 1½ spsk. instant kaffepulver.
  2. Undlad citronskal. I denne opskrift her kan du smelte den udblødte husblas i den varme kaffe.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Pisk æggeblommerne med sukkeret, til det er cremet. Pisk mascarponen i. Pisk ægghviderne stive, og vend dem i.
  2. Bland den afkølede kaffe med Kahlua. Dyp ladyfingers heri. Læg dem lagvist med cremen i et fad. Slut med creme. Stil fadet tildækket i køleskabet 4-6 timer.
  3. Kog ingredienserne til karamellen sammen 5 min. Afkøl. Den skal være flydende. Pynt tiramisuen med karamellen og høvlede chokoladespåner.
Velbekomme!
Annonce