Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

5 lækre forårsdesserter

Byd foråret velkommen med en af disse skønne desserter. Prøv for eksempel:



Pære belle Héléne

Tarte tartin

Chokoladekage

Hvid letfrossen kaffemousse

Gulerodstærte

 

 

Annonce

Søde sager og drikke
Uhmm, kunne man bare få sine seks stykker frugt om dagen på denne delikate måde!
Sådan gør du:
  1. Skræl og halver pærerne, og fjern stilk og kernehus. Bring vand, sukker, citronsaft og den flækkede vaniljestang i kog. Kom pærerne i lagen, og kog dem 5-10 min., til de er møre. Afkøl pærerne i lagen.
  2. Hak chokoladen. Kog fløde og vand op. Kom chokoladen i, og sluk for varmen. Rør, til chokoladen er smeltet. Chokoladesaucen skal serveres varm.
  3. Tag pærerne op af lagen. Anret pærer, chokoladesauce og is på tallerknerne. Pynt med panderistede mandelflager og en klat flødeskum.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Smuldr smørret i melet, og tilsæt flormelis og vaniljekorn. Saml dejen med æggeblomme og evt. vand. Pak dejen i plastfilm, og lad den hvile i køleskab i ca. 30 min.
  2. Skræl æblerne, og skær dem i både.
  3. Smelt sukkeret til lys karamel på en stålpande. Tilsæt 50 g af smørret. Kom æblerne på panden, og vend dem rundt, til de er gyldne. Smør en rund bageform (20 cm i diameter) med resten af smørret. Her har vi bagt kagen i Eva Trios silikoneform – den er nem at bruge til denne kage. Fordel æblerne i formen, de skal ligge tæt.
  4. Rul dejen ud, så den er ca. 22 cm i diameter. Læg den over æblerne, og pres den forsigtig ned langs formens kant. Stik nogle små huller i dejlåget.
  5. Bag kagen ved 180 gr. i ca. ½ time, til låget er gyldent.
  6. Lad kagen afkøle 10-15 min. Det er vigtigt, da karamellen ellers vil løbe ud. Læg et låg eller et fad over formen. Vend kagen rundt, så æblerne kommer øverst. Server kagen lun med flødeskum eller vaniljeis til.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Før en springform på 22 cm i diameter med bagepapir.
  2. Smelt smørret i en gryde. Tag gryden fra varmen, og smelt chokoladen heri. Rør kaffe og sukker i.
  3. Del æggene i hvider og blommer. Rør blommerne i chokoladeblandingen.
  4. Bland bagepulver og hvedemel, og vend det i chokoladeblandingen.
  5. Pisk hviderne stive, og vend dem i dejen. Bag kagen i ca. 50 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Afkøl kagen.
  6. Pynt kagen med kakaopulver og høvlet mælkechokolade. Server kagen med f.eks. brombær, blåbær og kiwi.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Kog de 2½ dl piskefløde op med kaffebønnerne. Lad det køle helt af i køleskabet, gerne natten over. Si kaffebønnerne fra. Bland 1 dl piskefløde i, og pisk det til blødt skum – vær tålmodig, det kan tage lidt tid.
  2. Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Udblød husblasen 10 min. i koldt vand. Kog mælken op og smelt husblasen heri. Rør mælken i den hvide chokolade lidt efter lidt, begynd i chokoladens midte og rør hele tiden. Afkøl blandingen lidt. Vend kaffeflødeskummet i chokoladeblandingen. Kom moussen i portionsforme, som kan tåle frost, f.eks. EVA-trio. Frys dem 2 timer.
  3. Kom ingredienserne til butterschotchsaucen i en gryde. Kog det sammen i 3-4 min., til det er jævnt Køl det af, til det er lunkent.
  4. Server moussen med sauce, passionsfrugterne i halve og evt. blåbær. Kan evt. også pyntes med frisk mynte.
Velbekomme!

Bagværk
Gulerødder er sunde og giver både god smag og flot farve til dit bagværk, så brug dem, i brød og boller – og som her i en lækker gulerodskage.
Sådan gør du:
  1. Smuldr smørret i hvedemel og sukker. Saml dejen med æggeblommen. Lad dejen hvile i køleskab ca. 30 min. Rul dejen ud, og for en smurt tærteform (24 cm i diameter) hermed.
  2. Pisk æggene, til de er skummende. Pisk olien i. Pisk sukker og farin i. Sigt mel, bagepulver og kanel i dejen, og vend det i. Bland gulerod, valnødder og citronskal i.
  3. Kom dejen i tærteformen, og bag kagen ca. 50 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Stik et spyd i dejen, hænger der rå dej på, skal den bage lidt længere. Afkøl kagen.
  4. Pisk smør og flødeost sammen, og pisk flormelis i. Fordel glasuren på kagen. Pynt evt. med revet citronskal.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Skønt bagværk