Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Lækkert hjemmebag: 4 klassiske danske kager

Der er noget ganske særligt ved de klassiske danske kager. Skærekage, bradepandekage, kolde og varme kager, ja  der er uendeligt mange gammeldags kager at vælge imellem. Her får du vores fire bud på gode, gammeldags kager, der stadig holder, og som samtidig smager herligt!

 

Drømmekage

Gulerodskage

Marmorkage

Luksus kiksekage

Annonce

Bagværk
Drømmekage
(1 styk)
4 æg
350 g sukker
65 g smør
2 1/2 dl mælk
325 g mel
1 spsk. bagepulver
1 1/2 tsk. vaniljesukker
Glasur:
150 g smør
100 g kokosmel
250 g farin
3 spsk. mælk
Sådan gør du:
  1. Pisk æg og sukker meget skummende. Smelt imens smørret, hæld mælken i kasserollen, og træk den fra varmen.
  2. Bland mel, bagepulver og vanilje, og rør blandingen i æggemassen på skift med den lune mælk.
  3. Hæld dejen i en velsmurt bradepande (ca. 23 x 33 cm), og bag kagen ved 190 gr. i 20 min.
  4. Smelt smørret til glasuren, og tilsæt kokos, farin og mælk. Rør glasuren jævn og blød. Efter 20 minutters bagning fordeles den over kagen, der bager videre i ca. 10 min.
Velbekomme!

Bagværk
Gulerodskage
(8-10 personer)
6 æg
200 g sukker
100 g hvedemel
1 1/2 tsk. bagepulver
Desuden:
Glasur:
5 dl. flormelis
4 spsk. vand
Sådan gør du:
  1. Pisk æg og sukker skummende. Kom mandler, hvedemel, bagepulver, gulerødder og citronskal i.
  2. Kom dejen i en smurt og raspdrysset form, 22 cm i diameter. Bag kagen ved 175 gr. ca. 40 min. på midterste ovnribbe. Tjek, at der ikke sidder rå dej på et spyd, når du stikker i kagen. Hvis der gør det, skal kagen have lidt ekstra tid i ovnen.
  3. Varm abrikosmarmeladen op i en lille gryde. Pres det gennem en sigte. Smør den siede marmelade på kagen, og lad det stivne.
  4. Rør glasuren sammen, og smør det på kagen.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Rør smør og sukker cremet. Tilsæt æggene et ad gangen, ogrør grundigt mellem hvert af dem. Sigt mel, bagepulver og vaniljesukker ned i røreskålen, og rør dejen sammen.
  2. Tag ca. en tredjedel fra, og rør den med kakao og appelsinsaft og -skal.
  3. 3. Fordel halvdelen af den lyse dej i en smurt 1-liters bageform, evt. beklædt med bagepapir. Læg den mørke dej oveni, og dæk med resten af den lyse dej. Gør det samme med form nr. 2. Rør dejen let igennem med en stegegaffel, og bag kagerne ved 175 gr. i ca. 45 min. Mærk med en pind, om kagerne er gennembagt, inden du tager dem ud af formen.
Velbekomme!

Bagværk
Der er noget ganske særligt over god chokolade, der med rette kan sætte enhver kur på standby og retfærdiggøre, at man spiser sig et sukkerchok til. Prøv bare denne herlige kiksekage.
Sådan gør du:
  1. Hak chokoladen. Smelt smørret ved lav varme. Kom chokoladen i, og smelt den i det varme smør. Pisk æg, flormelis, kakao og appelsinskal sammen. Hæld chokoladeblandingen i. Rør det hele sammen.
  2. Beklæd en 1 liters bageform med plastfilm. Hæld et lag chokoladecreme i bunden. Kom et lag ingefærkager over. Fortsæt på samme vis. Stil kagen i køleskabet 4-5 timer eller natten over.
Tips!
Vi har byttet kiksene ud med ingefærkager i denne version, men du kan også sagtens bruge almindelige vaniljekiks.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl/Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce