Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Lækkerier med hindbær & brombær

Søde saftige hindbær og brombær smager skønt som de er, men bestemt også i disse lækre kager. Brug dine hindbær og brombær til de klassiske hindbærsnitter, små fine brombærtærter, en lækker fransk hindbærclafoutis med mandler, eller giv dig i kast med dessertmesteren Morten Heibergs forrygende Nougatine Fantasy. Du finder alle opskrifterne her:

Annonce
Sådan gør du:
  1. 1. De 160 g sukker, mandelmel, smør og glukose røres sammen til en homogen masse. Massen smøres ud på et stykke bagepapir i mindst 16 kager, de skal være 2-3 mm tykke og ca. 3 cm i diameter. Bages ved 170 gr. i ca. 10 minutter, til de er gyldne. En skål el.lign. med en forholdsvis skarp kant bruges til at udstikke helt runde nougatiner af kagerne, de skal være ca. 12 cm i diameter. Nougatinerne afkøles på bagepapiret. Pisk piskefløden let sammen med flormelis. Den skal kun akkurat begynde at danne toppe.
  2. 2. Anbring en plade nougatiner på en tallerken. Kom flødeskummet i en sprøjtepose, og sprøjt en lille top midt på nougatinen. Læg skiftevis hindbær og brombær rundt i kanten af nougatinen omkring flødeskummet. Derefter anbringes forsigtigt endnu en plade nougatine ovenpå, og processen gentages. Slut af med en plade nougatine, som pyntes med lidt flødeskum og et hindbær samt evt. et lille blad mynte.
  3. 3. Anret med lidt crème anglaise rundt om nougatinerne, se opskrift nedenfor.
  4. Créme anglaise
  5. Mælken varmes op sammen med den flækkede vaniljestang. Æggeblommerne piskes luftige sammen med sukkeret. Lidt af den varme mælk hældes ned i æggeblommerne, rør kraftigt. Tilsæt derefter resten af mælken. Hæld cremen tilbage i gryden og rør over laveste blus, til cremen rammer 85 grader, det er når cremen begynder at tykne, og skummet på toppen forsvinder. Cremen må absolut ikke koge, da den så klumper sammen. Derefter sigtes cremen og afkøles. Det er en god idé at lave cremen dagen før, den skal bruges, og opbevar den i en tætsluttende beholder i køleskabet. Det giver cremen en tyk, cremet konsistens, da mælkesyrebakterierne får lov til at arbejde.
  6. NB: Når æggeblommerne skal piskes hvide med sukker, er det vigtigt at piske, mens sukkeret tilsættes blommerne. Ellers dannes små, næsten usynlige klumper, som er svære at piske ud.
Velbekomme!
Foto: Lars Ranek / Opskrift: Morten Heiberg

Småretter, snacks & tilbehørBagværkSøde sager og drikke
De danske hindbær er bare de bedste. Nyd dem, som de er, brug dem i desserter, eller sylt dem til herligt syltetøj.
Sådan gør du:
  1. Smuldr smørret i hvedemelet, og tilsæt hjortetakssalt, æggeblom-mer og flormelis. Saml dejen, og pak den ind i plastfilm. Lad den hvi-le 30 min. i køleskab. Del dejen i 2, og rul hvert stykke ud til en rek-tangel (10 cm bred og 35 cm lang), dejen skal være ca. ½ cm tyk. Læg den ene dejplade over på en plade med bagepapir. Fordel hind-bærmarmeladen over, og læg den anden dejplade over.
  2. Bag kagen ved 180 gr. i ca. 20 min. på midterste ovnribbe. Skær kagen i 7 cm brede snitter, som evt. kan halveres.
  3. Rør flormelis og vand sammen til glasur, og smør den på snitterne, mens de stadig er varme. Drys med kagekrymmel, og lad kagerne køle af inden servering.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Bagværk
Clafoutis er en fransk dessertkage, som normalt laves med kirsebær, men den smager også skønt med hindbær og mandler.
Hindbærclafoutis med mandler
8 personer
10 g smør
2 spsk. sukker
3 æg
150 g sukker
1 knsp. salt
300 g hindbær
Pynt:
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Smør et tærtefad (24 cm i diameter) med de 10 g smør, og drys 2 spsk. sukker i formen.
  2. Pisk æggene luftige. Pisk sukkeret i. Kom hvedemel, salt, fntmalede mandler og mælk i. Lad dejen hvile 30 min.
  3. Skyl og afdryp hindbærrene. Fordel dem i bunden af fadet. Hæld dejen over. Bag dessert-kagen i ovnen ved 175 gr. ca. 40 min. på midterste ovnribbe. Dryp Grand Marnier over.
  4. Pynt med et drys formelis, og server den lun med fødeskum eller vaniljeis til.
Tips!
Hold øje med kagen de sidste 10 min. af bagetiden, synes du, den er ved at blive for mørk, kan du dække den løst med alufolie.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

BagværkSøde sager og drikke
Tag kurven under armen og havehandskerne på, og find det nærmeste brombærkrat. De vilde bær smager pragtfuldt, men du kan naturligvis også købe de smagfulde bær i supermarkedet.
Sådan gør du:
  1. Smuldr smørret i melet, og tilsæt sukker og vaniljesukker. Saml dejen med æggeblommen og evt. lidt koldt vand.
  2. Rul dejen ud, og for 4 små eller 1 stor smurt tærteforme (24 cm i diameter) med den. Riv marcipanen, og fordel den i bunden på tærterne.
  3. Bag tærterne ca. 20-25 min. ved 200 gr., til de er gyldne og sprøde. Afkøl tærterne.
  4. Fordel marmeladen over de bagte tærtebunde. Kom bærrene i.
  5. Server tærterne pyntet med flødeskum og mynte.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Seneste i Mit håndarbejde

Pulsvarmere 6 dec 2016 06:30 Elisabeth120312
Nadja hue 29 nov 2016 19:22 Elisabeth120312
Nissehue 26 nov 2016 13:47 Elisabeth120312
Havehynder 23 nov 2016 16:35 raha
Sangkuffert 21 nov 2016 16:42 Anne Marie Simper
Skråplan 21 nov 2016 09:16 Elisabeth120312