Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Lækkerier fra Thailand

Genoplev stemningen fra turen til Thailand eller – hvis du ikke har været der – nyd en skøn smagsmæssig oplevelse fra det thailandske køkken.

Annonce

Småretter, snacks & tilbehørØvrige
I Thailand laver man som regel selv sin currypaste. Det er lidt tidskrævende, og retterne her kan sagtens laves med den færdige fra supermarkedet. Men har du tiden og mod på det, så lav din egen efter denne opskrift på rød carrypaste, og oplev, hvor intens en smag du får ud af det.
Sådan gør du:
  1. Rist kardemomme- og korianderfrø på en pande, til de er gyldne, hvis du bruger stødte krydderier, skal de ikke ristes. Kom de ristede frø i en morter med peberkorn og salt. Stød det sammen.
  2. Rens chilierne for stilk og kerner. Kom chilierne og de øvrige ingredienser i morteren, og stød det til en jævn masse. Du kan bruge en blender til at findele ingredienserne med først, og så evt. komme dem i morteren til sidst, og støde dem til en cremet masse. Tilsæt evt. lidt vand i blenderen for at få den mikset jævn. Currypaste skal være cremet og ensartet, så er den færdig. Det kan godt tage op til 30 min. at støde den i morteren, så sæt dig godt tilrette og nyd processen. Det dufter herligt af krydderierne. Det er vigtigt, at du bruger en god, stor, tung morter.
Tips!
Husk, at du kan gemme currypasten tildækket i køleskabet et par dage.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Bland ingredienserne til saucen. Varm en wok eller stegegryde op med olie. Svits den røde currypaste et par min. Kom kødet i, og lynsteg det med et par min. Kom saucen ved, og kog det sammen et par min. Tilsæt peberfrugter i strimler, løg i både og peanutbutter. Kog det sammen i 2 min.
  2. Smag retten til med fishsauce og evt. lidt lime eller citronsaft.
  3. Server retten med ris og ananas skåret i tern.
Tips!
Retten kan serveres med en skål kokosnøddecreme (købes i små kartoner), som hver især kommer over retten.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Kom kokosmælken i en wok eller stegegryde, og kog den, til den skiller og bliver tyk. Kom den røde currypaste i, og kog den med et par min. Kom bouillon og sukker i, og kog op. Tilsæt kyllingelår, sojasauce og fishsauce. Kog det sammen ca. 40 min. under låg, til kødet er mørt. Smag til med limesaft.
  2. Kog ægnudlerne, og afdryp dem i en sigte. Server dem med kyllingeretten til. Pynt med snittet forårsløg, cashewnødder og evt. chili.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Varm olien op i en wok eller stegegryde. Svits den røde currypaste heri 1-2 min. Kom kaffirlimeblade, kokosmælk og bouillon i, og kog op.
  2. Kom tern af aubergine i, og kog dem med i 5 min. Kom fisken og rejerne i, og kog dem forsigtigt med i ca. 3 min.
  3. Smag til med fishsauce. Pynt evt. med basilikumblade og snittet chili eller tern af peberfrugt.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce