Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Lækker påskefrokost for hele familien

Påsken er en af de højtider, hvor vi hygger om familie og venner med masser af god mad over en lækker påskefrokost. Her kan du hente inspiration til både nye og velkendte retter, der nok skal vække jubel på påskebordet.

Fyldte æg med tunmousse

Sennepsspyd med påskesalsa

Små kyllingebrød

Lakserillette

Culottesteg med marineret forårsgrønt og kold krydderurtesauce

 

► SE OGSÅ: Let og lækker påskefrokost

► SE OGSÅ: Den perfekte påskefrokost: 6 lækre opskrifter

► SE OGSÅ: Nem påskebuffet

Annonce

Fyldte æg med tunmousse passer rigtig godt til en god påskefrokost.
Sådan gør du:
  1. Kog og pil æggene, og halver dem. Tag blommerne ud. Afdryp tunen, og kom den i en blender eller foodprocessor. Tilsæt æggeblommerne og de øvrige ingredienser, og blend det sammen. Smag til med salt og peber.
  2. Fyld moussen i de halve æg. Pynt med dild og ørredrogn.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Server disse sennepsspyd med en lækker påskesalsa til årets påskefrokost.
Sådan gør du:
  1. Puds kødet fri for sener og hinder. Skær kødet i 2½ x 2½ cm’s tern. Stik kødet på spyd. Pensl dem med en blanding af salt, peber, olie, dijonsennep, ahornsirup og citronsaft. Fordel spyddene på bagepapir på en bageplade. Stil dem i ovnen ved 225 gr. i ca. 15-20 min. Tjek, at de er gennemstegt. Læg spyddene på et fad, og pynt med salat og tomatbåde.
  2. Skær cherrytomaterne i halve. Skær den gule peber i små tern. Snit forårsløgene. Bland resten af ingredienserne til salsaen i en skål, og server salsaen til spyddene.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Bagværk
Disse små kyllingebrød vil vække stor glæde hos de små i familien til påskefrokosten.
Små kyllingebrød
15 stk.
Små kyllingebrød
25 g gær
4 dl vand
1 dl yoghurt
1 spsk. olie
1½ tsk. salt
300 g hvedemel
Øjne og næb:
Sådan gør du:
  1. Udrør gæren i lunkent vand. Tilsæt yoghurt, olie, salt, havregryn og de to slags speltmel. Lad det trække 15 min. Tilsæt hvedemelet. Ælt dejen grundigt, til den er smidig. Lad dejen hæve 1 time.
  2. Del dejen i 15 stykker. Del hvert dejstykke i en lille og 1 stor bolle. Lav en fordybning i den store bolle, og pensl med æg. Sæt den lille bolle heri. Lad dem efterhæve 15 min. Pensl med æg. Bag brødene ca. 15 min. ved 225 gr. på midterste ovnribbe. Pynt kyllingebrødene med øjne og næb, som du skærer af gulerod og pistacienød eller agurk. Læg dem gerne i kuvertkurve med pergamentpapir i bunden. Pynt evt. med påskefjer.
Tips!
De små gule kurve er fra Søstrene Grene.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Lakserilletten kan serveres på mange måder til påskefrokosten...
Lakserillette
4 personer
Lakserillette
1 spsk. citronsaft
1 spsk. skalotteløg
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Kog den rå laksefilet ca. 3-4 min. i lidt letsaltet vand. Tag den op af vandet, og afkøl den. Skær den røgede laks i små tern.
  2. Rør mayonnaise og blødt smør sammen. Tilsæt citronsaft, finthakket skalotteløg, dijonsennep og purløg. Vend lakseblandingen heri. Smag til med salt og peber.
  3. Kom lakserilletten i halve udhulede citroner eller en skål, og pynt med persille.
Tips!
Her har vi halveret og udhulet citroner til at servere lakserilletten i, men en skål kan også gøre det.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Kød
Hvis den ikke kun skal stå på sild, laks og æg til påskefrokosten, så kan vi anbefale denne lækre culottesteg med marineret forårsgrønt og kold krydderurtesauce.
Culottesteg med marineret forårsgrønt og kold krydderurtesauce
4 personer
Culottesteg med marineret forårsgrønt og kold krydderurtesauce
Marinade:
2 spsk. olivenolie
2 spsk. citronsaft
1 tsk. salt
Krydderurtesauce:
1 spsk. revet løg
Desuden:
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Rids fedtlaget på stegen, og krydr med salt og peber. Læg stegen på en rist over en bradepande. Brun stegen ved 225 gr. i 15 min. Skru ned til 160 gr., og steg yderligere ca. 45 min. Hvis du vil have det bedste resultat, så brug et digitalt stegetermometer, og stik det ind i kødets centrum. Når det viser 58-60 gr., er kødet rosa. Pak evt. stegen ind i alufolie, og lad den hvile lidt, inden du skærer den ud. Skær kødet i tynde skiver på tværs af kødfibrene.
  2. Skær gulerødderne i stænger. Rens forårsløgene. Bræk den træede ende af aspargesene. Giv grønsagerne et opkog i letsaltet vand 3-4 min. Afdryp og afkøl dem i en sigte.
  3. Pisk ingredienserne til marinaden sammen. Vend grønsagerne heri. Grønsagerne kan serveres lune eller kolde.
  4. Rør alle ingredienser til den kolde sauce sammen undtagen fløden. Lad den trække i køleskab ca. 1 time. Pisk fløden til skum, og vend det i saucen lige inden servering.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Dagens lækkeri

Skønt bagværk