Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Lækker forårsfrokost

Skønne lette frokostretter til forårets frokoster - både til picnickurven, terrassen, eller indendørs, hvis vejret driller. Her har vi fundet en række lækre opskrifter på forårsagtige frokostretter, og byder på:

 

Frikadeller med spidskålsdolmere

Rejesandwich med dild og asparges

Rugfocaccia med rosmarin og ost

Salat med speltkorn

Perlebygotto med tomater og persille

Velbekomme!

Annonce
Sådan gør du:
  1. Kog kålbladene møre i letsaltet vand 2-3 min., og lad dem dryppe af. Skær det groveste af midterribben af bladene. Rør alle ingredienserne til farsen sammen. Læg en skefuld fars på hvert blad, og fold siderne på bladet ind over farsen. Rul herefter bladene sammen om Frikadeller med spidskålsdolmere fyldet til små ruller, og snør dem med kødsnor.
  2. Læg kåldolmerne i en gryde, og hæld kogende bouillon over. Læg låg over, og lad kåldolmerne snurre ca. 40 min. Tag kåldolmerne op, og lad dem dryppe af.
  3. Vil du give kåldolmerne et lille twist, kan du smelte lidt sukker på en stålpande, til det er gyldent. Kom lidt smør i, og steg dolmerne i sukkermassen et par min. Oplev, hvordan den søde karamelliserede smag klæder den milde kål.
  4. Sommersalat (4 pers.)
  5. Rør rygeost og cremefraiche sammen. Skær radiserne i skiver og agurken samt kartoflerne i tern. Vend grønsager og kartofler i rygeostblandingen. Krydr med salt og peber, og pynt til slut med purløg.
  6. Server rygeosten sammen med ristet rugbrød. Her har vi udstukket små hjerter af rugbrødsskiver og ristet dem i ovnen.
Tips!
Prøv at servere disse små dolmere som en slags tapas sammen med små frikadeller og sommersalat med nye kartofler og blomkål. Så er hverdagsmad lige pludselig blevet til delikat gæstemad.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Smør sandwichbrødet med mayonnaise rørt med dild. Fordel grønne asparges skåret i mindre stykker på 2 af brødene. Fordel rejerne over. Dryp med citronsaft, og krydr med salt og peber. Læg salatblade og de 2 andre brødskiver over.
  2. Skær alle sandwich i halve, og opbevar dem køligt.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Udrør gæren i vandet, og tilsæt rugmel, salt og hvedemel. Rør dejen sammen, den er ret fugtig og kan ikke æltes. Lad dejen hæve tildækket i køleskab 10-12 timer eller natten over.
  2. Fordel dejen på bagepapir på en bageplade i et rektangel ca. 25 x 30 cm. Lad dejen efterhæve 15 min. Tryk små fordybninger med fingerspidserne. Fordel små stykker salatost og rosmarin over, som du trykker lidt ned i dejen. Dryp med rapsolie, og drys salt over.
  3. Bag focacciabrødet ved 225 gr. på midterste ovnribbe i ca. 20 min. Server gerne brødet, mens det stadig er lunt.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Kog kornene efter anvisningen på emballagen. Lad dem dryppe og køle af.
  2. Skær tomaterne i halve både, og agurkerne i tern. Del blomkålen i små buketter. Skyl spinaten, og lad den dryppe godt af. Fordel spinaten i et fad, bland de øvrige grønsager i og til sidst kornene. Pisk ingredienserne sammen. Dryp med marinaden, og fordel smuldret salatost over.
Velbekomme!

Denne ret er en dansk udgave af italienernes elskede risotto. Så er du vild med risotto, må du ikke undlade at prøve denne version. Her har vi lavet retten med perlespelt, men du kan også bruge perlebyg.
Sådan gør du:
  1. Skær løget i små tern. Svits løg og korn i smør i en gryde, til smørret er klart. Tilsæt en suppeskefuld kogende bouillon ad gangen. Rør rundt, så byggen ikke brænder på. Tilsæt først den næste skefuld væske, når den forrige er opsuget.
  2. Kog bygottoen ca. 25 min. i alt. 3. Rør bygottoen med fløde. Smag til med salt og peber. Fordel bygottoen i dybe tallerkner, og top anretningen med tomater, persille og ost. Kan du ikke skaffe svendbo ost, kan du erstatte den med en anden mild fast ost.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Skær kartoflerne midt over, og pensl dem med olie. Krydr med salt og peber, og bag dem 30 min. ved 225 gr. Læg skiver af tomat og ost over hver kartoffel, og bag dem igen ved 225 gr. i ca. 12 min.
Velbekomme!
Annonce