Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Lækker festmenu

SÅDAN PLANLÆGGER DU FESTEN
Kunsten bag en velplanlagt fest er at begynde indkøbene i god tid inden festen. ikke nok med at du bliver skånet for stress og jag, der er også mange penge at spare, hvis du holder øje med gode tilbud på vin, vand, kaffe, spiritus, snacks, engangsservice m.v.

  

1-2 måneder før festen

Hvis du kan overskue at lave menuen allerede nu, så er det lettere at købe vin ind, som passer til maden. i supermarkederne har de ofte vinfolk, som er glade for at hjælpe, så spørg endelig dem
til råds. Køb en prøveflaske hjem, og smag på den, inden du køber mange flasker.

 

2 uger før festen

- Lav indkøbssedler og huskelister, det er et stort arbejde at få købt det hele ind og planlagt, så start i god tid. tag evt. et par fridage op til festen, og find nogle gode hjælpere, som kan gå til hånd
- Hvis du vil spare strygning og vask af duge, kan du på nettet købe flotte tekstillignende duge og servietter, men du kan også være heldig at finde dem på tilbud i supermarkederne eller se www.paperdeluxe.dk

Annonce

 

5-7 dage før festen
-  Bag og frys briocherne, så de blot skal tøs op og lunes inden servering.
- Lav og frys isen.
- Få evt. ekstra stole og borde bragt til huse.

 

Dagen før
- Lav lakseterrinen, og opbevar den tildækket i køleskab.
- Lav de 2 frugtcouliser til desserten, og opbevar dem tildækket i køleskab.
- Rens og nip bønnerne. Kom dem i en plasticpose beregnet til levnedsmidler, og opbevar dem i køleskab.
- Dæk og pynt bordene, og find fade, skåle m.v. frem.
- Husk at stille kander til postevand frem på bordet og drikkeglas hertil.

 

Sådan gør du:
  1. Vælg en laks af en god kvalitet fra en fiskehandler, du stoler på. skær laksefileten i 2½ x 2½ cm’s tern. Læg dem på bagepapir på en bageplade, og pensl dem med olivenolie. drys med salt og peber. stil laksen i ovnen ved 250 gr. i ca. 8 min., til fisken er lige netop gennemstegt. Køl fisken af.
  2. Udblød husblassen i koldt vand ca. 10 min., og knug den. Kog fiskefonden op med hvidvin. Knæk den træede ende af aspargesene, skær dem i 1 cm’s stykker, og kom dem i fonden. Kog dem med 3-4 min. smag til med salt og peber. tag husblassen op af vandet, og smelt den i fonden. Afkøl fonden, uden at den stivner helt. Kom lidt af fonden i bunden af en brødform foret med plastfilm. fordel fisketernene i formen. Hæld fonden over. dæk formen til med plastfilm, og stil den i køleskab mindst 6 timer og gerne natten over.
  3. Rør ingredienserne til den grønne sauce sammen ca. 1 time før, den skal serveres. det må ikke gøres dagen før, da der så kan udvikles bakterier i dressingen.
  4. Vend lakseterrinen ud, og skær den i skiver med en god skarp kniv. Pynt med salat, dild og citronbåde.
Tips!
Dyp en skarp kniv i kogende vand, så er det lettest at skære pæne skiver af terrinen.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Klargør de vaskede små kartofler. Halver dem, vend dem i olivenolie, og drys med tørret oregano og salt. Bag kartoflerne ca. 50 min. ved 200 gr.
  2. Snit fedtkanten på culotterne, og krydr kødet med timian, salt og peber. Læg stegene på en rist over en bradepande. Stil dem i ovnen ved 225 gr., og brun dem ca. 15 min. skru ned til 160 gr., og steg dem ca. yderligere 40 min. Brug gerne et stegetermometer, stegen skal vise 58-60 gr. i midten af kødet. Lad kødet trække indpakket i alufolie ca. 20 min. Skær kødet i skiver på tværs af kødfibrene.
  3. Skær løget i små tern, og svits dem i smørret i en gryde. Tilsæt rødvin og fond, og kog saucen ca. 15 min. udrør melet i fløden, og rør det i. Kog saucen igennem 5 min. under omrøring, og tilsæt evt. lidt saucekulør. smag til med salt og peber.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Udrør gæren i vandet. Kom æg, salt og sukker i. smuldr smørret i hvedemelet. Bland gærblandingen og melblandingen, og ælt dejen let sammen. stil dejen til hævning ca. 1 time.
  2. Del dejen i 12 boller og 12 små kugler. Læg bollerne i smurte muffinforme. Lav en fordybning i de store dejkugler med fingrene, og læg de små dejkugler ned i fordybningen. Lad briocherne efterhæve ca. 15 min.
  3. Pensl dem med sammenpisket æg. Bag dem ca. 15-18 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe.
Tips!
Vælg nogle smagfulde oste som en god fransk brie og en fast ost som morbier, Brebis eller emmentaler. server evt. flydende honning til med hele ovnristede hasselnødder eller valnødder i.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Iskagkage:
  2. Pisk æggeblommer og flormelis sammen. Hak chokoladen, og smelt den i mikroovn eller over vandbad. Køl chokoladen lidt af, og pisk den i æggemassen. rør evt. cognac i.
  3. Pisk fløden stiv, og vend den i æggemassen. Kom ismassen i en springform foret med plastfilm. dæk isen til. Frys den mindst 6 timer ved –18 gr.
  4. Server isen pyntet med flødeskum og bær og med de 2 slags coulis til.
  5. Hindbærcoulis:
  6. Kog hindbær og vand op i ca. 5 min. Pres det gennem en sigte. Kog saften op med sukker, til sukkeret er opløst. Afkøl blandingen.
  7. Mangocoulis:
  8. Skræl mangoerne, skær kødet i tern, og kog dem i vandet ca. 5 min. Kom sukker og citronsaft i, og kog igen 3-4 min. miks det hele i en blender, og køl af.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver. rens porrerne, og skær dem i skiver. svits kartofler og porrer i smør i en gryde. Kom bouillonen og krydderier
  2. ved. Kog suppen ca. 30 min.
  3. Miks suppen jævn med en stavblender. Varm den op igen sammen med fløden. smag til med citronsaft, salt og peber.
  4. Rør persille og olivenolie sammen, og server krydderolien til suppen sammen med sprødstegt bacon og flute.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Lav en portion dej som beskrevet under landgangsbrød her på siden.
  2. Skær løgene i tern, og svits dem i olie i en gryde. Kom bouillon, tomatpure og oregano i. Kog det sammen ca. 5 min. uden låg, til det er tykt.
  3. Tryk dejen ud i 10 cirkler og ca. ½ cm tykke. fordel tomatsaucen herpå. Læg pepperoniskiverne på, og drys osten over. Bag pizzaerne ved 225 gr. på midterste ovnribbe ca. 15-18 min.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Landgangsbrød:
  2. Udrør gæren i vandet, og tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen igennem, til den er meget smidig. stil dejen til hævning et køligt sted ca. 3 timer.
  3. Form 6 ovale brød ca. 3 cm tykke, 6 cm bredde og 15 cm lange. Lad dem efterhæve ca. 20 min. Bag brødene ved 225 gr. på midterste ovnribbe ca. 18-20 min.
  4. Pålæg:
  5. Skær brødene over, og smør dem. Læg salatblade på og herefter pålæg. start med spegepølse, rullepølse og til sidst ost.
  6. Pynt med karse på spegepølsen, sky på rullepølsen og karse og radiser på osten.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce