Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Kom til pinsebrunch

Det er både hyggeligt og uformelt med en sommerbrunch, og her i pinsen er det den perfekte ramme for en dejlig dag med venner og familie ♥

Vi har samlet 8 skønne opskrifter til både store og små, så du kan invitere til en glad og herlig komsammen i pinsen.

  • Pandekage med sirup
  • Græsk yoghurt med frugt
  • Melon med parmaskinke
  • Citrusbobler
  • Frittata
  • Smørkage
  • Pølsehorn

► SE OGSÅ: Lækkert hjemmebag til pinsen

 

► SE OGSÅ: Let og klassisk pinsefrokost

Annonce

Småretter, snacks & tilbehør
Pandekager med sirup
(36 stk.)
Sværhedsgrad: Middel
Tidsforgrug: 45 min.
150 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
1 knsp. salt
Sådan gør du:
  1. Sigt mel, bagepulver og salt ned i en stor skål. Lav en fordybning i midten. Bland kærnemælk og vand, og kom det i fordybningen. Pisk lidt mel ind i væsken lidt efter lidt med en gaffel eller piskeris. Tilsæt nu vaniljesukker og herefter æggene et ad gangen.
  2. Bag pandekagerne i smør på en pande. Der skal bruges 2-3 spsk. dej til hver pandekage, og de skal være tykke i det. Servér pandekagerne med jordbærsirup og evt. også sammen med græsk yoghurt og frugtsalat.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann/ Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Småretter, snacks & tilbehør
Græsk youghurt med frugt
(6. personer)
Græst youhurt med frugt
Sværhedsgrad: Nem
Tidsforbrug: 10 min.
150 g hindbær
Tilbehør:
Jordbærsirup (1 flaske):
Sværhedsgrad: Nem
Tidsforbrug: 2½ time, heraf arbejdstid: 30 min.
500 g jordbær
500 g sukker
3 dl vand
Sådan gør du:
  1. Græsk yoghurt med frugt: Fordel yoghurten i 6 små glas, og stil dem på brunchbordet
  2. Skær skrællede ferskner i små tern. Bland hindbær og ferskner, og dryp med appelsinsaft. Servér det til den græske yoghurt med jordbærsiruppen herunder.
  3. Jordbærsirup: Skyl og nip jordbærrene. Skær dem i kvarte. Kog sukker, vand og citronsaft til ufarvet sirup. Tilsæt jordbær og vaniljekorn, og kog det uden låg 5-10 min. Pisk det igennem med et piskeris
  4. Afdryp siruppen i en sigte et par timer. Opbevar den derefter i køleskabet, hvor den sagtens kan holde sig et par dage.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann/ Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Rør gæren ud i vandet. Tilsæt gulerod, havregryn, salt og olie. Rør melet i. Dejen skal være klistret og kan ikke æltes. Dæk skålen til med plastfilm, og stil den i køleskabet natten over.
  2. Dagen efter formes 12 boller med meldryssede hænder. Lad dem efterhæve 15 min. Bag bollerne ved 225 gr. på midterste ovnribbe 20-25 min.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann/ Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Småretter, snacks & tilbehør
Melon med parmaskinke
(6 personer)
Sværhedsgrad: Nem
Tidsforbrug: 15 min.
Sådan gør du:
  1. Halvér melonen, og fjern kernerne. Skær melonen fri af skallen, og skær melonen i både.
  2. Server melonbådene med parmaskinke.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann/ Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Citrusbobler
(6 personer)
Sværhedsgrad: Nem
Tidsforbrug: 10 min.
Sådan gør du:
  1. Fyld glassene op halvt med appelsinjuice og halvt med cava. Pynt med limeskiver.
Velbekomme!
Foto: Jea Buusmann/ Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Småretter, snacks & tilbehør
Italiensk æggekage der smager godt både lun og kold
Fritata
(4 personer)
Sværhedsgrad: Middel
Tidsforbrug: 40 min.
1 lille courgette
1 fed hvidløg
8 æg
1½ dl fløde 9 %
2 tsk. oregano
1½ tsk. salt
Sådan gør du:
  1. Rens peberfrugterne for stilk og kerner, og skær dem i små tern. Skær courgetten i tynde skiver, og løgene i tynde ringe. Hak hvidløgsfedet fint. Svits løg, courgette, peberfrugter og hvidløg i 1 spsk. olivenolie på en pande, til det er blødt, men ikke har taget særlig farve.
  2. Pisk æg, fløde, salt, peber og oregano sammen. Vend de stegte grønsager heri.
  3. Varm 2 spsk. olivenolie op på en pande, gerne en slip let-pande. Kom æggemassen på. Steg frittataen, til den er fast ved svag varme.
  4. Lad frittataen glide ud på et stort grydelåg. Læg panden over, og vend den over på panden, nu med den ustegte side nedad.
  5. Steg frittataen ca. 5 min. på denne side. Skær frittataen i mindre stykker.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann/ Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Bagværk
Smørkager
(20 stk.)
Sværhedsgrad: Svær
Tidsforbrug: 1¼ time, heraf arbejdstid: 45 min.
500 g hvedemel
150 g smør
50 g gær
2 æg
4 spsk. sukker
½ tsk. salt
Vaniljecreme:
1 æg
2 spsk. sukker
1 spsk. majsstivelse
1 spsk. hvedemel
3 dl mælk
Remonce:
100 g smør
150 g sukker
2 spsk. lys sirup
Desuden:
Sådan gør du:
  1. Smuldr smørret i melet i en skål. I en anden skål udrøres gæren i mælken. Rør det i melblandingen sammen med de øvrige ingredienser til dejen, og ælt den let sammen. Stil dejen til hævning i 15 min.
  2. Kom alle ingredienserne til cremen i en gryde, og pisk dem sammen. Kog cremen op, til den bobler og jævner. Kom den i en skål, og afkøl den. Drys evt. lidt sukker over.
  3. Rør ingredienserne til remoncen sammen.
  4. Del dejen i 2. Rul den ene ud, så den passer i en bradepande på 20 x 30 cm foret med bagepapir. Smør halvdelen af remoncen på dejen, og fordel herover creme og tranebær.
  5. Rul det andet dejstykke ud til en rektangel, smør resten af remoncen på, og rul det sammen til en roulade. Skær rouladen i skiver til 20 snegle, læg dem over dejen i formen, og lad kagen efterhæve 15 min.
  6. Pensl med sammenpisket æg, og bag kagen ved 180 gr. i ca. 25-30 min. Pynt med glasur, mens kagen stadig er lun. Drys mandler over.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann/ Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Småretter, snacks & tilbehør
Pølsehorn
(18 stk.)
Sværhedsgrad: Nem
Tidsforbrug: 1 time og 40 min, heraf arbejdstid: 20 min.
25 g gær
1 spsk. olie
1 æg
1 tsk. salt
Fyld:
Desuden:
3-4 spsk. sesamfrø
Sådan gør du:
  1. Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen, og ælt den smidig. Stil dejen til hævning i ca. 1 time.
  2. Tag dejen ud på bordet, og del den i 18 stykker. Rul dem til kugler, og tryk dem til 1 cm flade cirkler.
  3. Fordel lidt tomatketchup, oregano og ½pølse på hver. Saml dejen omkring pølsen til en rulle.
  4. Pensl med æg, og drys med sesamfrø. Bag de indbagte pølser ved 200 gr. ca. 20 min. på midterste ovnribbe.
Velbekomme!
Foto: Jea Buusmann/ Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Seneste i Mit håndarbejde

Pulsvarmere 6 dec 2016 06:30 Elisabeth120312
Nadja hue 29 nov 2016 19:22 Elisabeth120312
Nissehue 26 nov 2016 13:47 Elisabeth120312
Havehynder 23 nov 2016 16:35 raha
Sangkuffert 21 nov 2016 16:42 Anne Marie Simper
Skråplan 21 nov 2016 09:16 Elisabeth120312

Skønt bagværk