Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Kom kaffe i kagen ♥

Her får du en luftig og god kaffecreme, som giver herlig smag til tre slags bagværk:



Kaffe-eclair

Cappuccino-cupcakes

Marengskage med kaffecreme

Annonce

Bagværk
Kaffe-eclair
12 stk.
Vandbakkelsesdej:
1½ dl vand
75 g smør
110 g hvedemel
¼ tsk. salt
Fyld af kaffecreme:
1½ dl vand
200 g sukker
Chokoladeglasur:
½ dl vand
ca. 3 dl flormelis
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Kog vand og smør sammen i en gryde. Kom alt hvedemelet i på en gang, og rør med en grydeske, til dejen slipper gryden. Tag gryden fra varmen, og rør salt i, køl dejen lidt af. Rør eller pisk æggene i dejen lidt efter lidt. Du kan bruge en grydeske eller en håndmixer. Dejen skal være så fast, at den ikke flyder ud på pladen, så hold evt. lidt æg tilbage.
  2. Sæt dejen på bagepapir på en plade med en kagesprøjte i 12, 8 cm lange og 4 cm brede kager. Bag dem ved 200 gr. i ca. 30 min. på midterste ovnribbe. Afkøl kagerne. Flæk kagerne, og fyld dem med kaffecreme.
  3. Kog vandet til glasuren op i en lille gryde. Tag gryden af varmen, og kom chokoladen i. Rør, til den er smeltet. Rør flormelis i til en glat glasur. Fordel glasuren på kagerne. Pynt evt. med hakkede, brændte mandler, hindbær og mynte.
Tips!
1: Du kan vælge at røre en kakaoglasur af 4 dl flormelis, 3 spsk. kakaopulver og ca. 3 spsk. kogende vand. 2: Du kan vælge at forme dejen til alm. vandbakkelser ved at sætte dejen på bagepapir med et par spiseskeer i stedet. Du skal beregne ca. 2 spsk. dej pr. vandbakkelse.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Pisk smør, sukker og vanilje sammen. Rør chokoladen i. Pisk et æg i ad gangen. Rør lunken kaffe, fløde, hvedemel og bagepulver i.
  2. Kom dejen i 12-14 muffinforme. Bag dem ca. 25 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl kagerne.
  3. Pisk smørret luftigt med en håndmixer. Pisk sukkerlagen, som nu er lidt geléagtig, i lidt ad gangen til en luftig masse. Pisk fløden til skum, og vend det i kaffemassen. Køl cremen et par timer tildækket i køleskab. Fordel cremen i marengsens fordybning. Sigt kakaopulver over. Pynt evt. med lidt flødeskum og mynteblade.
  4. Kom cremen i en sprøjtepose med stjernetylle. Pynt kagerne med cremen. Pynt med et drys sigtet kakaopulver.
Tips!
Her har vi bagt kagerne i de kraftige hvide papirmuffinforme, hvorefter vi har kommet dem over i farvede papirforme.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Pisk æggehviderne stive. Pisk lidt sukker i ad gangen, og pisk til sej marengs. Vend hasselnødderne i. Tegn 1 cirkel med en diameter på 22 cm på et stykke bagepapir. Smør papiret med smør. Fordel marengsen herpå, lav en fordybning i midten, som en stor ”fuglerede”. Bag bunden ved 125 gr. i 1 time på midterste ovnribbe. Sluk for ovnen, og lad bunden stå heri ca. ½ time. Afkøl bunden.
  2. Udblød husblassen i koldt vand ca. 10 min. Kog vand og sukker sammen i en gryde, til sukkeret er opløst. Tag gryden fra varmen. Udrør kaffepulveret i blandingen. Rør knuget husblas heri. Afkøl ved stuetemperatur.
  3. Pisk smørret luftigt med en håndmixer. Pisk sukkerlagen, som nu er lidt geléagtig, i lidt ad gangen til en luftig masse. Pisk fløden til skum, og vend det i kaffemassen. Køl cremen et par timer tildækket i køleskab. Fordel cremen i marengsens fordybning. Sigt kakaopulver over. Pynt evt. med lidt flødeskum og mynteblade.
Tips!
Rester af kagen kan gemmes tildækket et par dage i køleskab. Fjern i så fald mynten.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Skønt bagværk