Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Kom julebryg i maden - 5 lækre opskrifter

Øl i maden giver god smag. Her får du opskrifter til både det salte og det søde ølkøkken: 

Pie med øl, oksebryst og rodfrugter

Julefrikadeller med øl

Krydderkage med frosting

Julesirup med øl og lakrids

Ølgryde med kalvekød

 

 

Annonce
Sådan gør du:
  1. Læg kødet i et ovnfast fad med tætsluttende låg. Skær sellerien i 2 x 2 cm tern. Pil og skær løgene i mindre tern. Pil hvidløgsfed og hak groft. Fordel selleri, løg og hvidløg omkring kødet. Kom timian i. Hæld øl ved, og krydr med salt og peber. Stil fadet i ovnen ved 160 gr. i ca. 4 timer på midterste ovnribbe. Si skyen, der er ved kødet, over i en gryde, du skal bruge ca. 3 dl, så hvis der ikke helt er det, så spæd med lidt vand. Tag grønsagerne op på en tallerken. Skær fedtlaget af kødet. Riv kødet fra hinanden med 2 gafler i lidt grove stykker.
  2. Smelt smørret i en gryde, og rør hvedemelet i. Rør den siede væske i, og kog saucen igennem 2-3 min. under omrøring. Kom grønsager og kød i, og kog det sammen et par min. under omrøring. Smag til med salt og peber.
  3. Smuldr smørret i hvedemel og salt. Saml dejen med ægget. Lad dejen hvile i køleskab i ½ time.
  4. Smør et ovnfast fad ca. 17 x 26 cm, eller brug en tærteform. Kom kødsaucen i. Udrul dejen til et låg, og læg den over formen. Pensl med æggehvide. Snit nogle ridser i dejen, så dampen kan slippe ud under bagningen. Bag den ca. 30 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Rør først kødet med salt og peber. Rør herefter persille, løg, æg og hvedemel i. Rør til sidst øl i. Nu kan du stege frikadellerne eller lade farsen stå i køleskab ½ time. Hvis farsen har hvilet, skal du røre den igennem igen, tilsæt evt. lidt mere øl, hvis den er blevet for fast.
  2. Dyp en ske i koldt vand. Tag herefter en portion fars op på skeen, og form en frikadelle i hånden.
  3. Varm olie og smør op på en pande. Læg frikadellerne på panden, og brun dem på begge sider. Skru ned for varmen, og steg dem færdige ved jævn varme ca. 15 min. i alt. Vend dem flere gange undervejs. Tjek, at frikadellerne er gennemstegte.
Velbekomme!

Bagværk
Krydderkage med frosting
10 personer
225 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
200 g sukker
3 æg
Frosting:
200 g flødeost
500 g flormelis
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Kog øl og farin sammen ved lav varme, til sukkeret er smeltet. Lad det afkøle. Bland hvedemel, kakaopulver, ingefær, kanel og bagepulver i en skål. I en anden skål kommer du smør og sukker, og pisker det sammen, til det er cremet. Brug gerne en håndmixer. Pisk 1 æg i ad gangen. Rør så melblandingen i sammen med ølblandingen. Hak chokoladen, og vend den i.
  2. Kom dejen i en hjerteform f.eks. en silikoneform (Eva Trio) eller springform ca. 22 cm i diameter, som er smurt godt. Bag kagen ved 175 gr. ca. 1 time på midterste ovnribbe. Tjek, at kagen er gennembagt ved at stikke et spyd i kagen, er der rå dej på, skal den bage lidt længere.
  3. Pisk smør og flødeost luftigt med en håndmixer. Pisk flormelis i lidt ad gangen.
  4. Pynt den afkølede kage med frostingen. Har du frosting tilovers, så servér det til kagen i en lille skål.
Tips!
Her har vi pyntet med kagepynthjerter. De kan fås i mange større supermarkeder.
Velbekomme!

Småretter, snacks & tilbehørSøde sager og drikke
Smager godt til pandekager og is.
Julesirup med øl og lakrids
1 lille flaske
1 dl vand
Sådan gør du:
  1. Kom øl, vand og sukker i en gryde, og kog det op. Småkog, til det begynder at boble sejt. Rør lakridspulver i. Afkøl.
  2. Hæld i en lille flaske. Opbevar i køleskab. Kan holde sig ca. 1 uge.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Vend kødet i hvedemel med salt og peber. Smelt smørret, til det bliver gyldent og er bruset af i en stegegryde, og brun kødet. Skær gulerødder og porrer i skiver. Rens champignonerne, og skær dem i kvarter. Kom grønsagerne i gryden, og svits dem med et par min. Kom øl, vand, tomatkoncentrat, salt, peber, persille, timian og laurbærblad i gryden.
  2. Bring gryden i kog. Lad retten småkoge ca. 1 time, til kødet er mørt. Smag til med salt og peber.
Tips!
Du kan også komme lidt fløde i retten og evt. smage til med ribsgelé.
Velbekomme!
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Skønt bagværk