Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Knas! 3 lækre kager med kiks i

Kiks i kager er klassisk og godt, så her får du mulighed for at lave søde sager med sprødt bid:

Cheesecake

Lækker sprød kiksekage

Minikiksekage-sandwich

 

► SE OGSÅ:  7 syndigt gode cheesecakes

 

► SE OGSÅ:  5 knaldgode konditorkager

Annonce

Bagværk
Cheesecake
8 personer
Cheesecake
Bund:
2 spsk. sukker
Fyld:
600 g flødeost
125 g sukker
4 æg
Pynt:
evt. 1 tsk. vaniljeessens
200 g hindbær
Sådan gør du:
  1. Mix kiks, sukker og smør sammen i en foodprocessor. For en letsmurt springform, 20 cm i diameter, med bagepapir ved at klippe et rundt stykke bagepapir ud til bunden og strimler til formens sider. Ved at smøre formen først, får du bagepapiret til at sidde fast. Kom kiksemassen i bunden, og pres den sammen med bagsiden af en ske. Stil bunden tildækket i køleskabet, mens du forbereder fyldet.
  2. Rør flødeosten med sukker, appelsinskal og vaniljeessens. Pisk æggene i et ad gangen, nemmest med en håndmixer. Rør appelsinsaften i. Kom fyldet over kiksebunden, og stil kagen i ovnen ved 160 gr. i ca. 1¼ time på midterste ovnribbe. Afkøl kagen, og stil den i køleskab 4-5 timer eller evt. natten over.
  3. Rør cremefraiche med flormelis og evt. vaniljeessens. Smør det over kagen. Pynt med skyllede og afdryppede hindbær og evt. citronmelisse.
  4. Skær kagen ud med en stor skarp kniv.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Hak chokoladen. Smelt smør og kokosolie ved lav varme. Tag gryden fra varmen. Kom chokoladen i, og rør, til den er smeltet. Pisk æg, flormelis og kakao sammen i en skål. Hæld chokoladeblandingen i. Rør det hele sammen.
  2. Beklæd en 1-liters bageform med plastfilm. Hæld et lag chokoladecreme i bunden. Kom et lag kiks over. Fortsæt på samme vis. Stil kagen i køleskabet 4-5 timer eller natten over.
Tips!
Kom evt. 2 tsk. fintrevet usprøjtet appelsinskal i chokolademassen.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Bring piskefløden i kog sammen med smuldrede karameller og honning. Hæld først lidt af den kogende fløde over chokoladen, og rør i midten med en gaffel. Tilsæt resten af flødeblandingen lidt ad gangen. Tilsæt smør i små stykker. Pisk gerne blandingen igennem med en stavblender.
  2. Lad blandingen stå og hvile 4-5 timer ved stuetemperatur – ikke i køleskab. Fordel blandingen mellem kiksene 2 og 2. Skær hver kiks i 4, så du får i alt 24 små bidder. Der bliver noget chokoladefyld tilovers, som du kan bruge f.eks. i pandekager eller på ristet brød.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Dagens lækkeri