Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Klæd kagen i blonder

Find mormors små blondeduge og fine mellemlægsservietter frem, og brug dem til at pynte kager og cupcakes.

 

Blondehjerter

Blondecupcakes

Kakaolagkager med nougatcreme

 

► SE OGSÅ:  3 skønne skærekager

► SE OGSÅ:  3 kager 'The American Way'

► SE OGSÅ:  3 iskolde kager

Bagværk
Blondecupcakes
ca. 12-14 stk.
150 g sukker
2 æg
2 spsk. citronsaft
1 dl mælk
250 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
Luftig glasur:
1 tsk. citronsaft
300 g flormelis
Desuden:
Sådan gør du:
  1. Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen. Pisk et æg i ad gangen. Rør citronsaft, mælk, hvedemel, chokolade og bagepulver i.
  2. Smør 12-14 muffinforme. Kom dejen i. Bag dem ca. 25 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe, til de er gyldne og gennembagte.
  3. Det er bedst at røre glasuren med en håndmixer eller på en køkkenmaskine. Pisk hviden lidt, inden citronsaft og flormelis røres i. Pisk 3-4 min., til det bliver som sej marengs. Måske bliver du nødt til at tilsætte lidt ekstra æggehvide eller lidt kogende vand, hvis det virker for tørt.
  4. Fordel glasuren over kagerne, og lad det størkne. Læg en ren kageblonde over en cupcake. Kom kakao i en si. Sigt kakaopulveret over kagen, og fjern forsigtigt blonden. Ryst blonden, og fortsæt med de øvrige cupcakes på samme måde.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Bagværk
Kakaolagkage med nougatcreme
10 personer
2 æg
125 g sukker
75 g smør
1 tsk. bagepulver
175 g hvedemel
3 spsk. kakao
1¼ dl mælk
Nougatcreme:
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Pisk æggene skummende. Pisk sukkeret i, til det er en luftig masse. Smelt smørret, og rør det i. Bland bagepulver, hvedemel og kakao, og vend det i dejen skiftevis med mælken.
  2. Kom dejen i springform 22 cm i diameter foret med bagepapir. Bag kagen ca. 40 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Stik et spyd i kagen, er der rå dej på, skal den bage lidt længere. Afkøl kagen, og skær den igennem til 2 kagebunde.
  3. Nougatcreme: Kog fløden op i en gryde. Tag den fra varmen, og kom nougat og chokolade i. Rør, til det er smeltet. Kom blandingen i en skål, og dæk den til. Afkøl 4 timer i køleskab eller gerne natten over. Pisk blandingen til creme med en håndmixer. Fordel cremen mellem de to kagebunde.
  4. Læg den valgte blonde over kagen. Kom flormelis i en si. Sigt et jævnt lag flormelis over kagen. Fjern forsigtigt blonden.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Smuldr smørret i hvedemel blandet med mandler, sukker og flormelis. Tilsæt citronskal. Saml dejen med æggeblommen. Lad dejen hvile i køleskab ca. 30 min.
  2. Udrul dejen i ca. ½ cm´s tykkelse. Udstik ca. 35 hjerter med en udstikker Bag kagerne ca. 8 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe. Kagerne skal have lidt farve i kanten. Afkøl kagerne.
  3. Farv glasuren lyserød med lidt rød levnedsmiddelfarve. Smør det på kagerne, og lad det stivne. Læg en blonde over en af kagerne. Kom flormelis i en si. Sigt flormelis over kagen. Fjern forsigtigt blonden. Ryst blonden, og fortsæt med de øvrige kager.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Seneste i Mit håndarbejde

Juleophæng 10 dec 2016 18:34 Kirsten Skjerbek
Pulsvarmere 6 dec 2016 06:30 Elisabeth120312
Nadja hue 29 nov 2016 19:22 Elisabeth120312
Nissehue 26 nov 2016 13:47 Elisabeth120312
Havehynder 23 nov 2016 16:35 raha

Skønt bagværk