Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Kirsebær - de søde små fristelser

Kirsebær er smukke og aromatiske. Spis dem, som de er, eller brug dem til dessert, saftevand, kager og is.

Kirsebærmuffins

Vodkasyltede kirsebær

Kirsebærsirup

Kirsebæris

Kirsebærlagkage

 

► SE OGSÅ: Kagebord i sommervarmen

► SE OGSÅ: 5 kulørte kolde forfriskninger 

► SE OGSÅ: 4 dejlige opskrifter fra mormors søde sommerkøkken

Annonce
Sådan gør du:
  1. Pisk æg og sukker skummende. Tilsæt blødt smør.
  2. Bland hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og hakket chokolade i en skål. Vend det i æggemassen skiftevis med mælken og kirsebærrene
  3. Fordel dejen i smurte muffinsforme. Bag kagerne ved 175 gr. i 20-25 min. på midterste ovnribbe.
  4. Pynt kagerne med glasur og kirsebær.
Velbekomme!
Foto: Jesper Glyrskov / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Småretter, snacks & tilbehør
Disse kirsebær er fine som tilbehør til chokoladekage sammen med flødeskum eller til is.
Vodkasyltede kirsebær
1 glas
500 g kirsebær
350 g sukker
1 dl vodka
1 stang vanille
Sådan gør du:
  1. Skyl kirsebærrene, og udsten dem. Bring bærrene langsomt i Vodkasyltede kirsebær kog med sukkeret. Flæk vanillestangen, og kom den i. Kog ca. 10 min. under låg. Skum af. Tag gryden af varmen, og rør vodka i.
  2. Kom kirsebær og lage i et rent og skoldet glas. Vaniljestangen kan sagtens lukkes nede i et af glassene, denne vil så få ekstra vanillesmag. Luk straks glasset til, og opbevar den i køleskab.
Velbekomme!
Foto: Jesper Glyrskov / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Småretter, snacks & tilbehør
Denne sirup kan man servere som tilbehør til is eller man kan fortynde den til saftevand, evt. blandet med lidt citronsaft.
Sådan gør du:
  1. Skyl og nip kirsebærrene.
  2. Kog sukker, vand og citronsaft til ufarvet sirup. Tilsæt kirsebær og vaniljekorn, og kog det uden låg i 5-10 min. Pisk det igennem med et piskeris.
  3. Afdryp saften i en sigte et par timer.
  4. Kog siruppen lidt ind – ca. 5 min. Hæld siruppen på en ren og skoldet flaske. Luk den til, og opbevar den i køleskabet.
Velbekomme!
Foto: Jesper Glyrskov / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Udsten kirsebærrene, og hak dem groft. Kom dem i en skål, og hæld 2 spsk. sukker og rom over.
  2. Pisk æggeblommer og sukker hvidt. Pisk vaniljekorn i. Pisk fløden til skum, og vend det i æggemassen. Vend kirsebærblandingen i.
  3. Kom ismassen i en randform eller anden fryseegnet form. Dæk den til, og frys isen i mindst 4 timer.
Velbekomme!
Foto: Jesper Glyrskov / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Bagværk
Kirsebærlagkage
10 personer
2 æg
125 g sukker
75 g smør
3 spsk. kakao
175 g hvedemel
1 1/4 dl mælk
Smørcreme:
150 g flormelis
1 spsk. koldt vand
Desuden:
300 g kirsebær
3 spsk. sukker
Sådan gør du:
  1. Pisk æggene skummende. Pisk sukkeret i, til det er en luftig masse. Smelt smørret, og rør det i. Bland hjortetakssalt, hvedemel og kakao, og vend det i dejen skiftevis med mælken. Fordel dejen i 2 smurte lagkageforme, der er 24 cm i diameter.
  2. Bag bundene ca. 10 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe.
  3. Rør vand, vaniljekorn, flormelis og smør sammen. Fordel smørcremen mellem de 2 lagkagebunde.
  4. Pisk fløden til skum, og fordel den over kagen. Pynt med udstenede kirsebær vendt i sukker.
Velbekomme!
Foto: Jesper Glyrskov / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce