Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Karamel - 4 opskrifter til den søde tand

Smagen af karamel minder om en svunden tid, hvor mormor lavede skønne, sødmefyldte desserter i randforme og fine krystalskåle.

Tiramisu med karamel

Hvid letfrossen kaffemousse

Æbletærter med nødder

Mormors karamelrand

Annonce
Sådan gør du:
  1. Pisk æggeblommerne med sukkeret, til det er cremet. Pisk mascarponen i. Pisk ægghviderne stive, og vend dem i.
  2. Bland den afkølede kaffe med Kahlua. Dyp ladyfingers heri. Læg dem lagvist med cremen i et fad. Slut med creme. Stil fadet tildækket i køleskabet 4-6 timer.
  3. Kog ingredienserne til karamellen sammen 5 min. Afkøl. Den skal være flydende. Pynt tiramisuen med karamellen og høvlede chokoladespåner.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Kog de 2½ dl piskefløde op med kaffebønnerne. Lad det køle helt af i køleskabet, gerne natten over. Si kaffebønnerne fra. Bland 1 dl piskefløde i, og pisk det til blødt skum – vær tålmodig, det kan tage lidt tid.
  2. Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Udblød husblasen 10 min. i koldt vand. Kog mælken op og smelt husblasen heri. Rør mælken i den hvide chokolade lidt efter lidt, begynd i chokoladens midte og rør hele tiden. Afkøl blandingen lidt. Vend kaffeflødeskummet i chokoladeblandingen. Kom moussen i portionsforme, som kan tåle frost, f.eks. EVA-trio. Frys dem 2 timer.
  3. Kom ingredienserne til butterschotchsaucen i en gryde. Kog det sammen i 3-4 min., til det er jævnt Køl det af, til det er lunkent.
  4. Server moussen med sauce, passionsfrugterne i halve og evt. blåbær. Kan evt. også pyntes med frisk mynte.
Velbekomme!

Bagværk
Det er ikke den hurtigste æbledessert, men smagen er værd at gå efter.
Æbletærter med nødder
10 personer
Mørdej:
300 g hvedemel
100 g flormelis
1 æg
Mazarin:
120 g sukker
Desuden:
1 tsk. kanel
Nøddekaramel:
75 g sukker
40 g smør
1 spsk. sirup
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Smuldr smørret i mel og flormelis. Saml dejen med ægget, og lad den hvile 30 min. i køleskabet. Rul dejen ud, og beklæd 10 små tærteforme eller ramakinskåle med dejen.
  2. Kom alle ingredienserne til mazarinen i en foodprocessor, og miks det sammen. Alternativt blandes først marcipan, sukker og smør. Herefter røres æggene i.
  3. Skær æblerne i halve både ca. ½ cm tykke, og drys dem med kanel. Fordel æblerne i tærtebundene. Kom mazarinen over æblerne og bag dem ved 175 gr. på midterste ovnribbe i ca. 30 min.
  4. Kog sukker, smør, fløde og sirup op i en gryde i ca. 5 min. til en tynd karamel. Rør hasselnøddeflager i karamellen. Fordel karamellen over tærterne.
  5. Bag tærterne ca. 15 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe. Afkøl tærterne, til de er lune. Server dem med flødeskum eller cremefraiche.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Smelt sukkeret i en tykbundet gryde ved svag varme og uden at røre i det. Hæld karamellen i en metalform, som er forvarmet med varmt vand. Fordel karamellen på formens inderside. Hæld resten af karamellen op i gryden igen. Kom vandet i og kog, til det er jævnt. Afkøl karamellen, den skal bruges som sauce.
  2. Kog mælk, fløde og vanilje op. Rør æg og sukker sammen, uden at der piskes luft i massen. Hæld den varme mælkeblanding i æggemassen og rør det sammen. Si det ned i randformen. Dæk formen med alufolie, og stil den i en bradepande med 2 cm kogende vand. Stil det i ovnen ved 125 gr. i 1¾ time, til randen er stivnet. Afkøl karamelranden, i køleskab i ca. 4 timer og vend den ud på et fad. Server karamelranden med karamelsaucen, flødeskum og bær.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Dagens lækkeri

Skønt bagværk