Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Kagebord i sommervarmen

Kom indenfor i vores sommerhave, vi byder på kaffe og de skønneste kager.

 

Rabarberkage

Frugtmuffins

Isroulade

Brownie i to lag

Chokomarengs med moccacreme

Annonce
Sådan gør du:
  1. Fordel rabarberne i en bradepande på bagepapir. Drys 2 spsk. sukker over, og stil dem i ovnen ved 200 gr. på midterste ovnribbe i 15 min. Kom rabarber og saft i en skål, og afkøl det.
  2. Kom smør, sukker, citronsaft og vaniljekorn i en gryde, og smelt det sammen ved lav varme. Kom hvedemel, bagepulver og malede mandler i en skål. Rør den varme smørblanding i. Rør et æg i ad gangen. Kom dejen i en springform foret med bagepapir (se pavlova). Fordel rabarberne og saften over kagen. Pres det lidt ned i dejen.
  3. Bag kagen ved 175 gr. ca. 50-60 min.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Pisk smør, vaniljesukker og sukker sammen. Pisk et æg i ad gangen. Vend hasselnødder, rosiner og hvedemel blandet med bagepulver i. Rør mælken i. Fordel dejen i 12 muffinsforme smurt med smeltet smør og stillet ned i en muffinsbageform. Bag dem ved 175 gr. i ca. 25 min. Afkøl dem.
  2. Pisk flødeost og smør sammen. Pisk flormelis i, til det bliver en luftig creme. Smør cremen på kagerne og pynt med jordbær og kiwi.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Bagværk
Isroulade
10 personer
3 æg
120 g sukker
120 g hvedemel
3/4 tsk. bagepulver
Fyld:
150 g hindbær
Nougatsauce:
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Pisk æg og sukker luftigt med en håndmikser. Bland mel og bagepulver, og si det ned i æggeblandingen. Bland det hele sammen.
  2. Smør et stykke bagepapir, og bred dejen ud i en firkant på ca. 30 x 40 cm. Bag rouladen i ovnen ved 225 gr. i 5-7 min. Drys sukker på et andet stykke bagepapir. Læg rouladen herpå med oversiden nedad, og fjern det første stykke bagepapir.
  3. Rør isen til softice, og smør det ud på kagen. Fordel hindbær og skrællede tern af ferskner over. Rul sammen til en roulade. Pak rouladen i plastfilm og herefter i alufolie. Læg den i en frysepose, og frys den ned. Tag kagen op, og pynt den med flødeskum. Smelt nougat i fløden i en lille gryde ved lav varme. Afkøl saucen, og server den til rouladen.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Bagværk
En meget drøj kage med en intens chokoladesmag.
Brownie i to lag
60 stk.
Mørkt lag:
125 g smør
300 g sukker
3 æg
160 g hvedemel
3/4 tsk. bagepulver
Lyst lag:
125 g smør
200 g sukker
3 æg
150 g hvedemel
3/4 tsk. bagepulver
Sådan gør du:
  1. Foer en firkantet form på 20 x 30 cm med bagepapir.
  2. Smelt mørk chokolade og smør sammen i en gryde ved svag varme. Afkøl det, til det er lunkent. Rør sukker og æg i. Bland hvedemel, bagepulver og kakaopulver, og bland det i. Lav den hvide dej på samme måde.
  3. Kom først det mørke lag i bunden af formen. Fordel det hvide lag over. Bag kagen ved 175 gr. på midterste ovnribbe ca. 1 time og 15 min. Dæk kagen med alufolie de sidste 20 min., så den ikke bliver for mørk. Lad kagen afkøle i formen. Skær ud i små tern.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Pisk æggehviderne stive. Kom sukkeret i lidt ad gangen under piskning. Rør kakaopulveret i.
  2. Tegn 4 cirkler a 23 cm i diameter på bagepapir (2 stk. pr. papir). Pensl med smeltet smør, og fordel marengsen herpå. Stil begge plader i ovnen ved 125 gr. i ca. 1 time, helst varmluft. Hvis der ikke er varmluft, må man bytte om på pladerne under bagningen. Afkøl marengsbundene.
  3. Bring fløden næsten til kogepunktet. Udrør kaffepulveret heri. Hak chokoladen, og rør den i. Tag gryden fra varmen, og rør, til chokoladen er smeltet. Afkøl denne masse i køleskabet gerne natten over. Tag det ud, og pisk det til en luftig creme. Bland chokoladecremen med flødeskummet med bløde tag, uden at det blander sig helt. Fordel cremen mellem marengsbundene sammen med frugt. Pynt med et drys mandelflager på toppen.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce