Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Jul med smag af æbler - 4 skønne opskrifter

Danske juleæbler er nogle af de bedste æbler i verden, så nyd dem i rigelige mængder. Her får du 4 muligheder for at forsøde julen med lidt æblegodter:

 

Karamelglaserede æbler

Mormors bagte æblekage

Æbletrifli

Marcipanæbletærte

  

Annonce
Sådan gør du:
  1. Puds æblerne, så de skinner. Stik en pind i hver.
  2. Kog fløde, sukker og sirup sammen i en gryde ca. 7-10 min. Kom lidt af karamellen i et glas med koldt vand. Kan karamellen trilles til en kugle, er den klar, ellers skal den koge lidt længere. Dyp æblerne heri. Stil dem i f.eks. en kande, til karamellen er stivnet.
Tips!
Pigeoner er … … små flotte røde æbler med en sødlig og karakteristisk aromatisk smag. Fint spiseæble, men også god i madlavning. Koger nemt ud. Meget dekorative i frugtskålen.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Hak mandlerne med brødkrummen i en foodprocessor. Pisk æg og de 150 g sukker sammen, til det er luftigt.
  2. Vend brødkrumme og mandler i. Rør de 75 g smør, fløde, vaniljekorn og bagepulver i. Hæld dejen i et smurt ovnfast fad, ca. 20 x 28 cm. Skræl æblerne, og skær dem i tern. Fordel dem over dejen. Drys de 50 g sukker over. Hæld 15 g smeltet smør over.
  3. Bag kagen v ved 175 gr. på midterste ovnribbe ca. 50 min.
Tips!
Her har vi pyntet den bagte æblekage med friske æblebåde, lidt flødeskum og citronmelisse.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Skær de uskrællede æbler i kvarter, og fjern stilk og kernehuse. Skær nu æblerne i små tern, ca. 1 x 1 cm. Kom æbletern, brombær, sukker og vand i en gryde, og kog det sammen ca. 5 min. Afkøl.
  2. Kom æg, mælk, majsstivelse, sukker og vaniljekorn i en gryde, og pisk det jævnt. Kog cremen op, til den bobler under omrøring. Lad den boble ca. 1 min., mens der røres hele tiden. Kom cremen i en skål, og drys med sukker. Afkøl cremen. Pisk fløden til skum, og vend den i cremen.
  3. Fordel makronerne i glas. Hæld sauterne over. Kom æbleblanding og creme lagvist over. Lad gerne desserten trække tildækket i køleskab et par timer. Her har vi pyntet med citronmelisse.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Smuldr smørret i hvedemelet, og tilsæt sukkeret. Saml dejen med æggeblomme og evt. lidt koldt vand. Lad dejen hvile indpakket i plastfilm 30 min. i køleskabet. Udrul dejen, og for en smurt tærteform, 24 cm i diameter, med den.
  2. Pisk æggehviderne stive, og pisk de 75 g sukker i til sej en marengs. Kom marcipan i. Fordel massen i tærten. Skær æblerne i både, og vend dem i citronsaft og sukker. Fordel dem pænt i tærteformen.
  3. Bag tærten ca. 55 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe.
  4. Smelt geléen i en lille gryde, og pensl den over æblerne.
Tips!
En æblebådsudstikker er et godt redskab, hvis du hurtigt og smukt vil udskære æbler i både. Spørg efter den hos isenkræmmeren. Du presser bare redskabet ned over æblet, så udstikker den kernehuset og skærer æblet i både på én gang.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce