Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Iskolde fristelser

Der findes ikke noget bedre end kold hjemmelavet is på en varm sommerdag - her byder vi på:

Baileys-is

Fersken-appelsinsorbet

Melonsorbet

Nougatis på kiksebund

Jordbærflødeis

Nem is med cookies

...og en skøn jordbærsauce til at komme ovenpå en god gammeldags vaniljeis. 

 

Du finder de nemme opskrifter på sorbetis og flødeis her - så er det bare om at komme igang!

Annonce
Sådan gør du:
  1. Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn.
  2. Pisk æggeblommer og flormelis skummende. Pisk fløden til skum. Rør lidt af æggemassen i chokoladen. Bland resten af æg-gemassen i, og vend flødeskummet i. Tilsæt Baileys, og kom isen i en 18-22 cm springform foret med plastfilm. Frys isen mindst 6 timer.
  3. Pisk fløden til skum, og fordel det over isen. Hak den mørke chokolade, og drys det over. Pynt evt. med jordbær på toppen.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Kog sukker, vand og appelsinsaft sammen 3-4 min. Tag gryden fra varmen, og køl sukkerblandingen af.
  2. Kom frugtkødet i en foodprocessor eller blender, og miks det til puré sammen med sukkerblandingen. Pisk æggehviderne stive med flormelis. Vend det i frugtblandingen.
  3. Har du en ismaskine, bruger du den, ellers kommer du ismassen i en fryseegnet beholder. Frys isen i 2 timer. Kom isen i en foodprocessor, og miks den jævn. Frys isen mindst 4 timer.
Tips!
Vil du lave ispinde, skal du blot udelade æggehviderne, da sorbeten så får en mere hård konsistens.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Søde sager og drikke
Let og læskende melonsorbet perfekt til de varme sommerdage.
Sådan gør du:
  1. Kom melonkødet i en foodprocessor, og miks det jævnt. Udrør flormelissen heri, og tilsæt citronsaft.
  2. Afkøl blandingen i køleskab, og frys den på ismaskine eller i en fryseegnet beholder. Her skal du mikse isen igennem i en foodprocessor, når den er frosset til grødis – medmindre du bruger ismaskine. Frys nu sorbeten mindst 4 timer.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl
Sådan gør du:
  1. Rist nødderne i ovnen ved 200 gr. i ca. 10 min. Gnub de løse hinder af med et rent viskestykke. Hak nødderne.
  2. Smelt sukkeret i en tykbundet gryde, til det er gyldent, og kom de lune nødder i. Smør massen ud på bagepapir. Knus det med en kagerulle, når det er stivnet, eller kom det kort en tur i food-processoren.
  3. Pisk æggeblommer og sukker hvidt. Pisk vaniljekorn i. Kom fløden i, og pisk det hele til cremet skum.
  4. Vend den hårde nougat i ismassen.
  5. Miks kiksene i en foodprocessor sammen med smeltet smør. Fordel det i en form (20 x 20 cm) foret med plastfilm eller en springform (22 cm). Kom isen over, og frys den mindst 6 timer.
  6. Pynt isen med flødeskum, bær og evt. mynte.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Småretter, snacks & tilbehørSøde sager og drikke
Jordbærsaucen er den perfekte match til god is.
Sådan gør du:
  1. Kom 250 g jordbær i kvarter i en gryde sammen med ½ dl vand. Kog det sammen 3-4 min.
  2. Smag til med sukker.
  3. Udrør 2 tsk. majsstivelse i 2 spsk. koldt vand, og rør det i.
  4. Kog kort saucen igennem under omrøring. Kom frugtsaucen i en skål eller på en kande, og server den lun eller kold til isen.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Denne isdessert er nem at lave og smager himmelsk.
Sådan gør du:
  1. Knus kagerne groft, og vend dem i en blød vaniljeis.
  2. Du kan enten fryse isen igen, hvis den først skal serveres senere, eller du kan spise den med det samme.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Miks jordbærrene og 4 spsk. flormelis til puré i en foodprocessor eller blender.
  2. Pisk æggeblommer, resten af flormelis og piskefløde til cremet skum. Vend jordbærmassen og jordbærmarmelade i. Kom parfaitmassen i en fryseegnet form, og frys isen mindst 4 timer.
  3. Dyp kanten af kræmmerhusene i smeltet chokolade. Lad det stivne. Fyld kræmmerhusene med is.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Dagens lækkeri

Skønt bagværk