Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Hyggetime - 3 nemme opskrifter

Får du lyst til at lege køkkengudinde, kan du faktisk bage til et helt lille kaffebord i løbet af en times tid. Opskrifterne er nemme, og bagværket vil helt sikkert gøre lykke.

Annonce

BagværkSøde sager og drikke
De søde og skøre, små horn smager rigtig godt, både til te, kaffe og saft.
Sådan gør du:
  1. Mel og smør smuldres, blandes med sukker, citronskal og æltes hurtigt sammen med yoghurten.
  2. Dejen trilles til en kugle, der rulles ret tyndt ud til en cirkel, diameter ca. 30 cm. Cirklen deles i 8 kiler, lidt marmelade lægges på hver, og de rulles løst sammen og stilles på pladen.
  3. De bages ved 200 gr. i ca. 15 min. Hornene kan pyntes med glasur af citronsaft og sigtet flormelis og drysses med lidt hakkede nødder.
Velbekomme!
Foto: Jesper Glyrskov / Opskrift: Karen Hare

BagværkSøde sager og drikke
Disse småbrød kan du roligt stikke børnene som mellemmad, for de er bagt af fuldkornsmel, og fedtindholdet er beskedent.
Ungernes favorit - speltscones
Ca. 18 stk.
4 spsk. olie
2 dl yoghurt
1 tsk. salt
2½ tsk. bagepulver
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 250 gr. Rør alle ingredienserne sammen med en dejskraber, dejen skal kun lige samles.
  2. Tryk den ud i 1½-2 cm’s tykkelse på et meldrysset bord, og glat overfladen med kagerullen.
  3. Stik dejen ud med en 6 cm’s udstikker, eller skær den i små firkanter med pizzaskæreren – så går det lidt hurtigere. Bag de små brød 10-12 min.
Velbekomme!
Foto: Jesper Glyrskov / Opskrift: Karen Hare

Bagværk
Vil du diske op med alle tre slags bagværk, er det rouladen, du skal starte med at bage, for den skal have tid til at køle af.
Lækker chokoladeisroulade
135 g sukker
3 spsk. kartoffelmel
3 spsk. mel
2 spsk. kakao
Til drys:
2-3 spsk. sukker
Fyld:
¾-1 l vaniljeis
Sådan gør du:
  1. Pisk æg og sukker 6-7 min., indtil massen næsten er som flødeskum.
  2. Sigt kartoffelmel, mel og kakao ned i æggemassen, tilsæt salt, og vend de tørre ingredienser i æggemassen. Arbejd med lette tag, og vær opmærksom på mellommer.
  3. Bred dejen ud i et rektangel i et ca. 1 cm tykt, jævnt lag på bagepapir. Bag den ca. 5 min. midt i ovnen, den er færdig, når overfladen retter sig op igen efter et let tryk med en fingerspids. Hav et ark bagepapir, der er drysset med sukker, parat. Læg den færdige kage på dette ark med overfladen nedad og bunden opad. Vrid et viskestykke op og dæk det hele til i nogle minutter. Derefter er det nemt at trække bagepapiret af kagens bund.
  4. Når kagen er kold, dækkes den med skiver af god vaniljeis, bortset fra de yderste 8-10 cm af den ene af de korte sider. Kagen rulles sammen fra den modsatte ende, og mens du ruller, vil isen lige så stille forskubbe sig, så hele kagen er dækket. Pak rouladen ind i det bagepapir, den ligger på, og læg den straks i fryseren.
Velbekomme!
Foto: Jesper Glyrskov / Opskrift: Karen Hare
Annonce