Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Hjerteformede lækkerier: 3 romantiske desserter

Glæd din elskede med en lækker hjerteformet kage, eller forkæl familien med en fin lyserød hjertedessert. Det behøver jo ikke nødvendigvis kun, at være på valentinsdag, de store følelser kommer til udtryk. Her har vi fundet 3 'kærlige' desserter frem og byder på:




Hjerteformede franske vafler med blåbær

Pink romfromage

Skøn hjerteformet lagkage

Annonce
Sådan gør du:
  1. To af bundene dryppes evt. med lidt cognac og smøres med hindbærsyltetøj. Creme og flødeskum røres sammen og fyldes i en frostpose. Bind en knude, så cremen bliver i posen og klip 2 cm hjørne af.
  2. Læg den første bund på fadet (se tips/grundopskrifter) på bagepapir. Fordel cremen på bunden ved hjælp af sprøjteposen, og læg næste bund på plads. Fyld mere creme på, og dæk med den sidste bund. Tryk kagen let til. Brug resten af cremen til at jævne kanten med ved hjælp af en palet. Stil kagen koldt.
  3. Ælt marcipanen sammen, sigt lidt flormelis på bordet, og rul den forsigtigt ud. Drys med mere flormelis, hvis det er nødvendigt. Skær marcipanen ud i samme form som kagen og læg den på som låg.
  4. Vil du lave roser eller anden pynt, tager du den marcipan, der blev til overs (ca. 50 g) og ælter med 1/2 -1 tsk. past. æggehvide. Derefter ælter du så meget flormelis ind i massen, at konsistensen bliver som den oprindelige. Nu er massen langt mere plastisk, og den kan farves og formes efter smag. Skal det ikke være roser, kan det f.eks. være små hjerter, der stikkes ud med en kageudstikker og drysses på.
Tips!
Flødeskum Skal det nu være en kunst? Nej, ikke hvis man kan, men det kan også gå galt. Det er vigtigt, at fløden er køleskabskold, og i varme perioder er det klogt at sætte røreskålen i køleskabet, så den også er rigtig kold. Når du mener, at flødeskummet er færdigt, bruger du en dejskraber til at røre det igennem med. Tit er det mere flydende i bunden af skålen. Overpisket fløde mister blankheden og virker lidt grynet. Man kan være heldig at redde det ved at tilsætte lidt mere fløde eller bare lidt mælk og røre det meget forsigtigt.
Velbekomme!

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Læg husblassen i blød i koldt vand ca. 10 min. Kog jordbærrene op 2-3 min. i 2 spsk. vand og de 50 g sukker. Tag gryden fra varmen. Kom let afdryppede husblas-blade i, og smelt dem. Blend jordbærmassen jævn i en blender eller foodprocessor. Kom 1½ spsk. jordbærmasse i 6 hjerteforme fra eva trio, hvis du vil servere fromagen på denne måde, vil du servere den i en skål, springer du bare dette punkt over og går videre.
  2. Pisk æggeblommerne med sukkeret, og rør rom i. Rør lidt af æggemassen i jord-bærmassen, og rør herefter blandingen i resten af æggemassen. Pisk æggehviderne og fløden stiv hver for sig. Vend først æggehviderne i og herefter flødeskummet i.
  3. Fordel fromagen over jordbærmassen i hjerteformene, og kom resten i en skål. El-ler kom det hele i en skål, hvis du ikke bruger hjerteforme. Lad fromagen stivne i kø-leskabet 6 timer. Vend fromagerne ud på desserttallerkner, hvis du har lavet hjerter.
Tips!
Hvis du laver hjerter, kan du fryse dem i 4 timer, så er de supernemme at få hele ud af formen. Lad dem optø ca. 20 min., inden du serverer dem.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Ælt dejen let sammen, og rul den tyndt ud. Stik den ud med forme, der måler 8-10 cm, dejen trækker sig sammen under bagningen.
  2. Pensl med letpisket æggehvide, og drys med tesukker. Bag kagerne ved 175 gr. i ca. 25 min., eller til de er gyldne, lette og tørre.
  3. Pisk cremen sammen, og læg de helt afkølede kager sammen med den to og to. Brug en sprøjtepose til at fordele cremen.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl/Opskrift: Karen Hare
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Dagens lækkeri

Skønt bagværk