Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Hendes Verdens 10 mest populære bageopskrifter

Brugerne på hendesverden.dk elsker at bage. Her har vi samlet de 10 mest læste bageopskrifter fra vores hjemmeside.

1. Citronmåne

2. Lækre teboller til weekenden

3. Mormorpandekager med øl og vaniljeis

4. Sarah Bernhardt kager

5. Hjemmelavet hindbærroulade

6. Sønderjysk rugbrødslagkage med bær

7. Mormors jordbærlagkage

8. Marmorkage

9. Muffins med marcipan og chokolade

10. Fødselsdagskage

 

► SE OGSÅ: Hendes Verdens 10 mest populære strikkeopskrifter

► SE OGSÅ: 7 lækre flutes

► SE OGSÅ: 3 lækre snegle

Annonce

Bagværk
Her får du opskriften på den herlige klassiker: Citronmånen!
Sådan gør du:
  1. Rør smørret med sukker. Kom citronsaft og skal i.
  2. Tilsæt æggene et ad gangen. vend hvedemelet i sammen med mælk, vaniljesukker og bagepulver.
  3. Fordel dejen i en springform (22 cm i diameter) foret med bagepapir. bag kagen ca. 1 time ved 175 gr. på nederste ovnribbe. stik et spid i kagen, hvis der hænger ubagt dej på, skal den bage lidt længere.
  4. Pisk flormelis og æggehvide sammen til en luftig glasur, og farv den gul med levnedsmiddelfarve. fordel glasuren over kagen, og lad den stivne.
Velbekomme!
Foto: Martin Dyrløv / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Småretter, snacks & tilbehørBagværk
Teboller - bagerens brødklassiker. Teboller skal være så lette og bløde som muligt, og det kræver en blød dej.
Lækre teboller til weekenden
ca. 14 stk.
Teboller
75 g smør
3 dl mælk
40 g gær
1 tsk. salt
2 tsk. sukker
ca. 400 g mel
Sådan gør du:
  1. Smelt smørret, tag gryden fra varmen, og tilsæt mælk. Hæld den fingervarme væske over smuldret gær, salt, sukker og kardemomme. Tilsæt ca. 200 g mel, og pisk blandingen godt igennem. Tilsæt gradvis mere mel, mens du ælter dejen færdig. Den skal være meget blød, så du skal arbejde med let hånd og små meldrys indimellem. Lad dejen hæve ca. 40 min. lunt og tildækket.
  2. Sigt mel over dej og bord, og vend den ud. Sigt mere mel over den, ælt den let, og del den i 14 lige store portioner. Tril dem til boller, og stil dem til efterhævning på pladen i ca. 30 min.
  3. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem ved 210 gr. i ca. 14 min.
Tips!
Tril bollerne ved at give en klump dej et let tryk mod bordet, og kør derefter din hule hånd rundt og rundt om klumpen, til bollen har dannet sig.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare
Sådan gør du:
  1. Rør alle ingredienserne til dejen sammen – undtagen smørret. Lad dejen hvile 30 min. Smelt smørret, og rør det i dejen. Bag 12 pandekager i smør på en pande.
  2. Server pandekagerne med bær og vaniljeis.
Velbekomme!

Bagværk
Sarah Bernhardt kager
20-25 stks (4 cm i diameter)
Trøffelfyld:
Pynt:
½ tsk. olie
Sådan gør du:
  1. Hak chokoladen mellemfint, og hæld den op i en skål. Kog fløden op, hæld den over chokoladen, og rør massen jævn. Stil den koldt til næste dag, og pisk den luftig.
  2. Smør trøffelfyldet på makronerne i en lille top. Stil kagerne koldt.
  3. Smelt forsigtigt chokoladen sammen med olien. Pensl kagerne med den flydende chokolade, pynt med violer, og stil dem koldt.
Tips!
Chokoladen smeltes over vandbad eller i mikroovnen. Den røres med en smule majsolie, hvorefter det er nemt at overtrække med en bagepensel. Kagerne kan fryses.
Velbekomme!

BagværkSøde sager og drikke
Lav en klassiker til kaffen, en god saftig hindbærroulade.
Hjemmelavet hindbærroulade
8-10 personer
120 g sukker
120 g hvedemel
Fyld:
Pynt:
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Pisk æg og sukker luftigt med en håndmikser. Bland hvedemel og bagepulver, og sigt det ned i æggeblandingen. Pisk dejen 2-3 min.
  2. Smør dejen ud på bagepapir på en bageplade i en firkant (28 x 35 cm). Bag rouladen i ovnen ved 225 gr. i 5-7 min. Drys sukker på et andet stykke bagepapir. Læg rouladen herpå med oversiden nedad, og fjern det første stykke bagepapir. Smør marmeladen på. Rul rouladen sammen, mens kagen stadig er lun. Pynt med flormelis og server evt. med flødeskum.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Pisk sukker, æggeblommer og vand, til de er lyse og lette. riv rugbrødet så fint som muligt. bland rugbrød, hvedemel, kartoffelmel, kakao, bagepulver og finthakkede nødder i en skål. Vend blandingen i æggeblommerne. Pisk æggehviderne stive, og vend dem derefter forsigtigt i dejen. Spred dejen ud i tre forme
  2. (ca. 22 cm), og bag dem ved 200 gr. i 8-12 min.
  3. Bland hindbær, sukker og vaniljekorn i en skål.
  4. Pisk fløden til skum, læg lagkagen sammen med hindbær og flødeskum, gem noget flødeskum til at pynte kagen med.
  5. Pynt kagen med flødeskum, friske hindbær, blåbær og høvlet chokolade.
Tips!
I Sønderjylland vil du også kunne støde på Rompot, der er en stor krukke, hvor du sommeren igennem lægger bær i. Bærrene drysses med sukker og overhældes med brun rom. Spis bærrene i lagkager, til vaniljeis, på marengs eller med flødeskum.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen
Sådan gør du:
  1. Pisk mælk, æggeblommer, vaniljekorn, sukker og majsstivelse sammen i en gryde, og bring det til kogepunktet. Rør, til det er cremet og bobler op. Kom cremen i en skål, og drys med lidt sukker. Afkøl.
  2. Pisk fløden til skum, og vend 1/3 af skummet i cremen.
  3. Tag ca. 100 g jordbær fra til pynt. Skær resten i skiver. Vend sukkeret i jordbærrene, og lad dem trække et par timer.
  4. Læg en lagkagebund på et lagkagefad. Fordel ca. 200 g jordbær i skiver med lidt saft over. Fordel halvdelen af cremen over. Læg en bund over, og fordel resten af jordbærskiverne og saften over. Fordel resten af cremen over. Læg den sidste bund over.
  5. Rør flormelis med pasteuriseret æggehvide til en glat glasur. Fordel det på kagens top.
  6. Kom resten af flødeskummet i en sprøjtepose. Sprøjt flødeskum på kagens kant. Pynt toppen af kagen med jordbærskiver, sæt evt. jordbærskiver langs kagens kant.
  7. Pynt med frisk mynte på toppen.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Rør smør og sukker cremet. Tilsæt æggene et ad gangen, ogrør grundigt mellem hvert af dem. Sigt mel, bagepulver og vaniljesukker ned i røreskålen, og rør dejen sammen.
  2. Tag ca. en tredjedel fra, og rør den med kakao og appelsinsaft og -skal.
  3. 3. Fordel halvdelen af den lyse dej i en smurt 1-liters bageform, evt. beklædt med bagepapir. Læg den mørke dej oveni, og dæk med resten af den lyse dej. Gør det samme med form nr. 2. Rør dejen let igennem med en stegegaffel, og bag kagerne ved 175 gr. i ca. 45 min. Mærk med en pind, om kagerne er gennembagt, inden du tager dem ud af formen.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Pisk smør og sukker sammen. Pisk et æg i ad gangen. Rør marcipan med mælk, chokolade, appelsinskal, hvedemel og bagepulver.
  2. Smør 14-16 muffinforme. Kom dejen i. Bag dem ca. 25-30 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe.
  3. Pynt kagerne med frosting, som du sprøjter ud med en kagesprøjtepose med stjernetylle. Sæt evt. hjerter på pind i, og pynt med mynte.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Bagværk
Vi elsker fest og lagkage! En fødselsdag er noget specielt, og vil du gøre lidt ekstra ud af det, så prøv at lav denne skønne fødselsdagskage.
Sådan gør du:
  1. Pisk æggene skummende. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt, og pisk det skummende. Tilsæt sigtet hvedemel blandet med hjortetakssalt. Fold det ind i æggemassen med en dejskraber, til det lige er blandet.
  2. Kom dejen i 3 smurte slip let-lagkageforme, brug blødt smør til at smøre formene med. Bag bundene ca. 8-10 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe, til de er gyldne og gennembagte. Vend kagebundene ud på en bagerist på et stykke bagepapir drysset med lidt sukker. Afkøl bundene.
  3. Udblød husblassen i koldt vand ca. 10 min. Kog jordbær, citronsaft- og skal samt sukker op i en gryde ca. 5 min. Tag gryden fra varmen. Tag husblasbladene op af vandet, og smelt dem i jordbærblandingen. Miks jordbærblandingen jævn med en stavblender eller i en blender. Afkøl blandingen, til den kun er en anelse lun.
  4. Pisk fløden til skum. Rør jordbærpuréen i.
  5. Læg en kagebund, gerne i en springform foret med plastfilm. Kom halvdelen af moussen over. Gentag, og slut med en kagebund. Pak plastfilm over, og stil fødselsdagskagen i køleskabet i mindst 4 timer.
  6. Farv fondanten med levnedsmiddelfarve. Rul den til en cirkel, og læg den forsigtigt over kagen, så den dækker. Pynt fødselsdagskagen med sukkerblomster, som du sætter fast med dekorationsicing.
Tips!
Fødselsdagskagen kan også betrækkes med figurmarcipan.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Relaterede opskrifter

Annonce

Hendes Verden i denne uge

Dagens lækkeri

Skønt bagværk