Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Hej piger - kom til min fødselsdag!

Snart står der en flok piger ved døren, men hvad skal de have? Vi foreslår en sød hjertelagkage, klassikeren M&M-cookies, og hvad der er meget vigtigt: Et fad med boller, som alle kan lide.

Annonce

Bagværk
Disse boller er helt enkle, men de er bagt som små kranse og pyntet med en sød blomst, og så er de alligevel noget særligt.
Sådan gør du:
  1. Smelt smørret, hæld mælken i gryden og vent, til det hele er fingervarmt.
  2. Bland sukker, salt, æggeblomme, smuldret gær og evt. kardemomme i dejfadet, tilsæt mælken, og rør væsken klumpfri. Drys ca. ¾ af melet i væsken, mens du rører med håndmikserens dejkroge. Drys lidt mere mel over dejen, og fortsæt med at ælte med lette håndbevægelser. Når dejen er klar, dækkes den til og sættes til hævning et lunt sted.
  3. Tryk dejen ud i 1-2 lange pølser, lidt tykkere end et kosteskaft, og skær den i passende stykker. Tril dem til boller med håndfladen, og læg dem på pladen med 2-3 cm’s afstand i små kranse. Lad dem efterhæve en god halv time.
  4. Pisk æggehviden let med en gaffel, og pensl bollerne to gange, når de er ved at gro sammen.
  5. Bag bollerne ved 210 gr. i ca. 12 min. De skal være bløde og lækre at bide i.
  6. Bollerne pyntes med lidt udrørt glasur: blomster, børnenes navne, små prikker – mulighederne er mange.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare

Bagværk
Sprøde og lette kager til både børn og voksne.
M & M-cookies
35-40 stk.
25 g farin
75 g sukker
1 æg
125 g mel
ca. 100 g M&M-pastiller
Sådan gør du:
  1. Pisk smør, farin og sukker luftigt og cremet. Rør æg og vanilje i blandingen, og tilsæt mel, der er blandet med bagepulver. Ælt hurtigt dejen sammen med omkring halvdelen af chokoladepastillerne, og stil dejen koldt, til den er blevet fast.
  2. Del dejen, og tril den til kugler med fugtede hænder. Sæt dem på pladen med meget god afstand (regn med at bage denne portion i 2-3 omgange), og pynt kuglerne med de resterende pastiller.
  3. Bag kagerne ved 170 gr. i 10-12 min. Lad dem blive kolde, inden de lægges i en tæt dåse.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare

Bagværk
Hjertepynten er nem at lave, og hvis lagkagen skal serveres til drenge, finder du bare en udstikker med et mere “drenget” motiv.
Sådan gør du:
  1. Pisk kagecremen sammen. Kog sukker, vand og appelsinsaft op. Læg lagkagebundene ved siden af hinanden, og dryp dem med denne lage.
  2. Læg den første bund på fadet, bred syltetøj ud over den, og drys med snittede bær. Hold 1 dl creme tilbage, og læg resten af kagen sammen. Læg et let pres på kagen, så den bliver så plan som muligt.
  3. Smør kant og overflade med creme, så kagen bliver så jævn som mulig.
  4. Skær et marcipanlåg ud i kagens størrelse, og læg det på kagen. Skær endnu et låg ud, brug en udstikker til at lave nogle hjerteformede huller og læg det andet lag på kagen. Sæt den koldt, til den skal pyntes færdig.
  5. Pisk fløden, og sprøjt en fin kant på kagen. Fyld de hjerteformede huller med sukkerpynt og server straks.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Dagens lækkeri

Skønt bagværk