Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Hakket kød på 7 spændende måder

Hakket kød er et kendt og elsket indslag på middagsbordet - her finder du 7 spændende varianter:

Tortillas, moussaka, den klassiske kødsovs, tyrkiske 'damelår', kødboller og thai oksekød.

Annonce

Kød
Velkrydrede “frikadeller”. Opskriften er tyrkisk, det er navnet også, og den er nem nok, hvis du har en rest kogte ris. Egentlig laves den med lammekød, men det er svært at finde i en acceptabel kvalitet, medmindre man har en indvandrerslagter, men oksekød er heller ikke dårligt.
Sådan gør du:
  1. Kødet røres sejt og blandes derefter med ris, løg, ost, æg og persille eller oregano. Kødet formes til æggestore boller, der trykkes flade og steges langsomt.
  2. Yoghurten røres med salt og presset hvidløg og serveres med et grønt drys.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Gør alle grønsagerne i stand: løg og hvidløg pilles og hakkes, gulerødderne skrabes og skæres i små tern, bladselleristilkene skylles og skæres i tynde skiver.
  2. Baconstrimlerne ristes, evt. med tilsætning af lidt olie, og tages op. Kødet tilsættes gradvist og svitses omhyggeligt. Vin eller balsamico tilsættes og koges ind til det halve.
Velbekomme!
Foto: Jesper Glyrskov

KødSandwich og wraps
Hvedetortillas lunes lidt, så de bliver bløde og kan rulles. Mange gode rester kan bruges på denne måde, men en lille pakke hakket kød kan også blive til et nemt kødfyld.
Sådan gør du:
  1. Kødet svitses i olie, tilsættes salt, peber, paprika og peberfrugt og steger videre ved svag varme i 5-6 min.
  2. Fyldet smages til med tomatkoncentrat og fordeles i lune hvedetortillas. De drysses evt. med revet ost, inden de rulles sammen og serveres med grøn salat.
Tips!
Rullerne kan også drysses med ost og gratineres i ovnen, til osten er smeltet.
Velbekomme!
Foto: Jesper Glyrskov

Kød
Fin middelhavsmad: masser af grønt og ikke ret meget kød. Lav den dagen inden, den skal spises, den kan lunes eller nydes kold med brød som tilbehør.
Sådan gør du:
  1. Auberginerne vaskes, skæres i 1 cm tykke skiver og drysses med lidt salt. Løg og hvidløg pilles og hakkes, og tomaterne skylles, skæres igennem på tværs og klemmes fri for alt det bløde, inden de skæres i små stykker. Frugtkødet skæres fra chilien, og den hakkes fint.
  2. Løg, hvidløg og chili svitses let. Halvdelen tages fra, og de hakkede tomater tilsættes. Tomatsaucen koger småt i 20 min.
  3. Kødet svitses i lidt olie eller i sit eget fedt. Resten af løgblandingen tilsættes sammen med salt, peber, kanel og lidt vand (eller evt. saft uden kerner fra tomaterne) og koger ca. 15 min.
  4. Et ovnfast fad smøres med olie og beklædes med aubergineskiver, der stikker 3-4 cm op over kanten af fadet. Læg kødsauce, aubergineskiver og tomatsaucen lagvis. Bag moussakaen ved 175 gr. i ca. 30 min.
  5. Pisk yoghurten sammen med æg og ost, hæld massen over det øvrige og bag moussakaen ved 175 gr. i ca. 30 min., eller til låget er stivnet.
  6. TIDSFORBRUG: 1TIME OG 45 MIN. HERAF ARBEJDSTID: 20 MIN.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Hak løg, bladselleri, hvidløg, gulerødder og chili fint. Pas på chilien, er den meget stærk, så spar på den. Svits grønsagerne i olie i en gryde. Tilsæt bacon og kød, og svits det med, til det har skiftet farve. tilsæt tomater, bouillon og oregano. Lad saucen simre ca. 20 min. Smag til med salt og peber.
  2. Kog pastaen efter anvisning på emballagen, og afdryp den i en sigte.
  3. Vend pastaen i kødsaucen, og server straks med friskrevet parmesan og salat. Pynt evt. med citronskal.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Rør kød, presset hvidløg, finthakket persille og revet ost til en fast fars. form den til små boller, og pensl dem med olie.
  2. Steg dem i en 175 gr. Varm ovn i 20-25 min.
  3. Lad kødbollerne køle lidt af, inden du sætter dem på pinde sammen med et persilleblad.
Tips!
Kødbollerne kan sagtens laves god tid i forvejen og fryses, så de blot skal tøs op og lunes i ovnen inden servering, og når du først er i gang, er det nemt og hurtigt at lave en stor portion.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Hak løgene, og skær champignonerne i skiver. Svits løg, hvidløg og ingefær i olien. Svits kødet med. Tilsæt champignoner, og svits også dem med. Tilsæt sambal oelek, sukker og oystersauce.
  2. Lad retten snurre ca. 10 min. Smag til med salt og peber.
  3. Fordel blade af romainesalaten i et fad. Kom kødretten i. Pynt med strimler af peberfrugt og snittet forårsløg.
  4. Energi pr. person: 2130 kilojoule (510 kcal) Energifordeling: Protein: 31 g – 25 % Kulhydrat: 62 g – 49 % Fedt: 14 g – 26 %
Velbekomme!
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Dagens lækkeri