Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Lækkert hjemmebag til påsken: 4 fantastiske kager

Afslut påskefrokosten med herligt hjemmebag. Her for du fire lækre opskrifter til et kagebordet fuld af god smag og påskestemning: 

Påskemacarons

Påskesmåkager

Lagkage med påskeæg

Påskemuffins 

 

► SE OGSÅ: Påskefrokost med et twist: 5 påskeklassikere på en ny måde
► SE OGSÅ: Påskemorgen med krummer i: 3 slags påskebrød til morgenbordet
► SE OGSÅ: Lækker påskefrokost for hele familien

Annonce
Sådan gør du:
  1. Start med chokoladecremen. Bring fløden til kogepunktet, og tag gryden fra varmen. Smelt hakket hvid chokolade heri. Køl blandingen helt af i køleskab, gerne natten over. Pisk det cremet.
  2. Sigt flormelis ned i en skål. Vend de blendede mandler i. Pisk stuetempererede æggehvider stive i en skål. Tilsæt sukkeret, og pisk videre til en sej marengs.
  3. Vend flormelis og mandelmel i marengsen lidt ad gangen, indtil blandingen er ensartet. Farv marengsen med levnedsmiddelfarve. Hæld blandingen i sprøjtepose med en 10 mm’s tylle, og sprøjt den ud i cirkler med en diameter på 3 cm på en bageplade med bagepapir. Lad de ubagte macarons hvile i ca. 30 min., inden du bager dem i en forvarmet ovn ved 150 gr. varmluft i 12-15 min. Lad kagerne køle helt af, inden de løftes fra pladen med en paletkniv
  4. Kom chokoladecremen i en sprøjtepose, og fordel det på halvdelen af kagerne. Læg den anden halvdel på kagen.
Tips!
Blend mandlerne i en blender eller minihakker, eller køb en pose mandelmel
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Bland hvedemel, hjortetakssalt og vaniljesukker i en skål. Skær smørret i tern, og kom dem i skålen. Smuldr det hele sammen. Kom sukker, appelsinskal og æg i. Ælt det sammen. Stil dejen i køleskab ca. ½ time.
  2. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Udstik kagerne.
  3. Læg kagerne på bagepapir på en bageplade, og bag dem i ca. 8 min. ved 200 gr. midt i ovnen.
  4. Pisk flormelis og æggehvide sammen i en skål med håndmikser, det må godt blive lidt luftigt – men kun lidt.
  5. Farv glasuren med levnedsmiddelfarve. Brug evt. en sprøjtepose med en lille tylle til at pynte kagerne med. Brug fantasien, og pynt kagerne, som du gerne vil have dem.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Afslut påskefrokosten med herligt hjemmebag, her får du en lækker opskrift til kagebordet fuld af god smag og påskestemning.
Sådan gør du:
  1. 1. Pisk mælk, æggeblommer, vaniljekorn, sukker og majsstivelse sammen i en gryde. Varm det op, til det jævner og bobler. Kog det ca. 1 min. under omrøring. Hæld cremen i en skål, og drys med sukker. Lad det køle af i køleskab tildækket en halv times tid. Pisk fløden til skum, og vend det i den afkølede creme.
  2. 2. Fordel halvdelen af hindbærsyltetøjet på 1 kagebund. Fordel en tredjedel af cremen over. Gentag med næste bund, og læg den sidste bund over. Kom marcipanlåget over, og fordel resten af cremen på kagens top. Pynt med påskeæg og et drys flormelis. Bind evt. en silkesløjfe omkring kagen.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Pisk æg og sukker skummende. Tilsæt blødt smør og mælk.
  2. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker i en skål. Vend det i æggemassen skiftevis med ananasternene. Vend chokoladen i.
  3. Fordel dejen i smurte muffinforme. Bag kagerne ved 175 gr. 25-30 min. på midterste ovnribbe.
  4. Pisk æggehviden, citronsaft og flormelis til en sej marengs. Pisk smørret i sammen med kornene fra 1 vaniljestang. Kom det på kagerne ved at bruge en kagesprøjte med stjernetylle. Pynt kagerne med kandiserede violer.
Tips!
Du kan også pynte kagerne med små likørpåskeæg eller anden form for kagepynt.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Dagens lækkeri

Skønt bagværk