Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Godt bagværk til påsken

Her kommer 3 dejlige opskrifter på godt bagværk til påsken:

Irske korsboller

Påskesmåkager

Græske påskebrød


► SE OGSÅ: Lækker påskefrokost for hele familien

► SE OGSÅ: Lav dit eget påskeæg

► SE OGSÅ: Lækkert hjemmebag til påsken: 4 fantastiske kager

Annonce

Bagværk
I Irland, England og Skotland bager man disse hot cross buns, de er dejligt søde og kageagtige, og de fås i et hav af varianter. Fælles for dem er korset på toppen af bollen. Denne opskrift kommer fra den berømte irske Ballymalou Cookery School.
Sådan gør du:
  1. Opløs gær og 1 spsk. sukker i lidt af mælken.
  2. Vej 400 g af melet op i et dejfad, og ælt det sammen med smørret. bland godt med kanel, muskat, blandingskrydderi, salt, resten af sukkeret samt den tørrede frugt.
  3. Pisk de to æg sammen med gærvæske og resten af mælken, og bland det våde og det tørre. Ælt dejen grundigt, tilsæt om nødvendigt mere mel. lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 30 min.
  4. Form dejen til små boller, læg dem på plader, og lad dem efterhæve en halv times tid. rul mørdejen tyndt ud, og skær den i smalle strimler. Pensl bollerne, og pynt dem med et kors. bag bollerne ved 220 gr. i ca. 5 min. og derefter ca. 10 min. ved 200 gr.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare

Bagværk
Lad gerne børnene være med til at udstikke kagerne, der er noget fortryllende ved, at selv de mindste kan frembringe fine påskeharer ud af dej, når blot de får en udstikker i hånden.
Påskesmåkager
ca. 60 stk.
300 g mel
200 g smør
100 g sukker
2 spsk. yoghurt
Glasur:
Sådan gør du:
  1. Smuldr mel og smør, og bland det med sukker og yoghurt.
  2. Ælt dejen, og rul den ud i 3 millimeters tykkelse. Udstik kagerne, og bag dem ved 185 gr. i ca. 12 min. lad dem køle af på en rist.
  3. Rør flormelis i en lille smule vand, tilsæt lidt ad gangen. Konsistensen skal være temmelig tyk. Pynt kagerne, og lad glasuren tørre.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare
Sådan gør du:
  1. opløs gæren i vand sammen med et nip sukker. smelt smørret let, og pisk det sammen med æg, appelsinskal, salt og anis. tilsæt halvdelen af melet, og rør dejen jævn. Kom evt. lidt olie på hænderne, inden du ælter, så sætter dejen sig ikke så nemt fast. lad den hæve ca. 45 min.
  2. Ælt dejen færdig med så meget mel, at den bliver let og lind, men ikke klistret. del den i 10 lige store dele, og tril bollerne til lange pølser. lad dem hvile, mens du koger æggene 5 min. sammen med levnedsmiddelfarve. lad æggene køle af.
  3. tril dejpølserne endnu en gang, og sno pølserne til reder. læg et æg i hver af rederne, og lad dem efterhæve ½ time. Pensl med sammenpisket æg, og drys med sesam. bag brødene ca. 20 min. ved 200 gr.
Tips!
Denne dej giver nogle dejlige, lette og fine brød, og hvis bollerne ikke skal påskepyntes, kan du gøre dem endnu skønnere ved at tilsætte 50 g hakket chokolade.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare
Annonce