Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

God mad til sankthans

Her får du en overskuelig sankthansmenu, hvor meget af maden kan laves klar på forhånd, så du kan nyde aftenen med dine gæster.

Velkomstdrink: Melon-daiquiri med jordbær

Forret: Orange gazpachosuppe med grillede kammuslinger

Hovedret: Krydderurtemarineret culottesteg m/nye kartofler og aïoli

Dessert: Pavlova med jordbær

 

► SE OGSÅ: Bag en bålkage til sankthans

► SE OGSÅ: Lækker Sankt Hans menu - to go

► SE OGSÅ: Inspiration til Sankt Hans

Annonce
Sådan gør du:
  1. Rens og skyl jordbær rene, og frys dem ned 2-4 timer. Kom jordbær, vandmelon, appelsinjuice og rom i en blender, og blend det sammen. Hæld drinken i glas . Se rver med ister ninger og evt. en kvist frisk mynte.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Skold tomaterne, og flå dem. Skær 2 af tomaterne i små tern, og gem dem. Skræl agurken, og skær den i mindre stykker. Skær peberfrugterne i mindre stykker. Rens chilien for stilk, kerner og hvide hinder. Skær chilien i mindre stykker. Er den meget stærk, så kom kun noget af den i retten.
  2. Skær resten af tomaterne i mindre stykker, og kom dem i en foodprocessor sammen med agurk, peberfrugt, chili, hvidløg, olie, æbleeddike, sukker, salt og peber. Blend det hele sammen, til det er jævnt.
  3. Kom suppen i en skål med tætsluttende låg. Kom tomattern og vand i. Stil suppen i køleskabet et par timer. Rør suppen igennem, og smag evt. til med lidt mere salt, peber og sukker.
  4. Stik kammuslingerne på spyd. Krydr med salt og peber, og steg dem i olie på en grillpande. De skal kun steges et par min. på hver side.
  5. Portionsanret suppen. Pynt med tern af peberfrugt og agurk. Læg spyddene over, og drys med persille.
Tips!
Suppen og spyddene kan laves klar om formiddagen, men vent med at stege spyddene til lige inden servering. De kan også grilles.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Culottesteg: Rids fedtlaget på stegen, eller få slagteren til det. Rør timian, hvidløg, oregano og olie sammen, og smør på kødet. Krydr med salt og peber.
  2. Læg stegen på en rist over en bradepande. Brun stegen ved 225 gr. i 15 min. på midterste ovnribbe. Skru ned til 160 gr., og steg yderligere ca. 45 min. Hvis du vil have det bedste resultat, så brug et digitalt stegetermometer, og stik det ind i kødets centrum. Når det viser 60-62 gr., er kødet rosa.
  3. Pak stegen ind i alufolie, og lad den hvile lidt, inden du skærer den ud. Skær kødet i tynde skiver på tværs af kødfibrene.
  4. Aïoli: Sørg for, at alle ingredienser til aiolien har stuetemperatur. Kom æggeblommerne i en skål, og pisk 1 spsk. citronsaft samt salt og peber i ca. 1 min. Brug gerne en håndmikser.
  5. Dryp nu lidt olie i ad gangen, når du har tilsat ca. 2 spsk. olie, kan du komme lidt mere i ad gangen, ca. 1 spsk.
  6. Rør finthakket hvidløg og resten af citronsaften i. Kom aïolien i en skål, og pynt med purløg. Aïolien kan sagtens tilberedes i god tid, inden gæsterne kommer.
Tips!
Kan du få fat i en kødkvægsculotte, er den at foretrække, da den bliver mere mør. Kalveculotte af dansk kalv er også et godt og mørt valg.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Pisk æggehvider, essens, sukker, majsstivelse, vineddike og kogende vand til marengs i en køkkenmaskine eller med en håndmikser. Det tager ca. 5-10 min.
  2. Smør en springform med lidt smør. Klip bagepapir til – først en rund bund, og læg den i formen, så papir til formens sider. Pensl bagepapiret med smeltet smør. Sigt majsstivelse over. Kom marengsen i formen. Bag kagen i ovnen ved 180 gr. i 10 min. på midterste ovnribbe. Skru ned til 150 gr., og bag videre 45 min. Sluk for ovnen, og lad pavlovaen køle helt af. Den skal have en sprød skal og et skumfidusagtigt indre.
  3. Pisk fløden til skum, og fordel den over pavlovaen. Skyl og nip jordbærrene, og halver dem. Fordel dem over kagen. Pynt med frisk mynte.
Tips!
Du kan evt. blende 300 g jordbær med 1 dl flormelis og 2 spsk. citronsaft og servere det som en sauce til desserten.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce