Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Klassisk mormormad: 4 lækre retter fra de gode gamle dage

Vi slår et slag for alle de herlige gamle klassikere, som vi måske ikke laver så ofte længere. Tag godt imod mormormad med opskrifter fra dengang, bladet hed Flittige Hænder.

 

Spinatsouffle med ost

Kalveroulade med røget skinke serveret med tomat og gulerodssalat

Stegte bondepiger

Blomkål med reje- og dildstuvning

 

Annonce
Sådan gør du:
  1. Skyl spinaten grundigt. Kog spinaten op i 2 dl letsaltet vand. Afdryp spinaten i en sigte, og hak den herefter meget fint på et skærebræt.
  2. Smelt smørret i en gryde, og kom spinaten i. Drys melet over under omrøring, og tilsæt fløden. Kog kort op. Tag gryden fra varmen, og lad spinatblandingen aƒøle, til den er lunken. Del æg i blommer og hvider. Rør blommerne i spinatmassen. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i spinatmassen. Kom osten i, og krydr med salt og peber.
  3. Hæld massen i et smurt ovnfast fad. Stil fadet i ovnen ved 180 gr. på midterste ovnribbe ca. 30 min.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Skær schnitzlerne i mindre stykker, så du får i alt 12 stykker. Bank dem ud med kødhammeren, og krydr med salt og peber. Fordel lidt skinke på hvert stykke kød. Rul kødet omkring skinken. Bind rullerne med kødtråd. Kog bouillonen op i en gryde.
  2. Smelt smørret på en pande, til det er gyldent. Brun rullerne på alle sider, og læg dem i bouillonen. Kog rullerne møre ca. 1 time, til de er møre. Si kogelagen og kog den op med fløde rørt med hvedemel. Kog saucen igennem under omrøring 3-4 min. Tag kødtråden af rullerne, og læg dem i saucen. Server med det foreslåede tilbehør.
  3. Salat: Skræl og kog gulerødderne ca. 15 min. i letsaltet vand. Skær de afkƒølede gulerødder i skiver.
  4. Fordel skyllede og afdryppede salatblade på et fad. Kom gulerødder og tomatbåde over. Drys med ærter.
  5. Rør mayonnaise og citronsaft sammen, og server det til salaten.
Tips!
Farv evt. saucen med lidt saucekulør.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Skær brødskiverne i kvarter. Læg dem i et fladbundet fad, og hæld mælk over, til de er gennemvædede.
  2. Smelt smørret, til det er gyldent. Steg brødternene heri, til de er gyldne. Drys dem med sukker.
  3. Pisk fløden til skum, og smag den til med syltetøj og æblemos.
  4. Læg brødskiver og flødeskumsblanding lagvist i et fad. Slut med flødeskumsblanding.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Skyl blomkålshovedet, og læg det i en skål med vand og eddike i en times tid. Kog blomkålen i letsaltet vand i ca. 15 min. under låg. Afdryp den, og læg den på et fad.
  2. Pil rejerne, gem skallerne.
  3. Kog rejeskallerne 10 min. i 4 dl vand. Si dem, og gem rejesuppen.
  4. Kog rejevand og smør op i en gryde. Rør melet i. Tilsæt rejesuppen lidt ad gangen under omrøring. Rør fløden i. Kog saucen igennem under omrøring ca. 5 min. Smag til med salt og peber. Kom rejerne og dilden i saucen, og fordel stuvningen over blomkålen.
Tips!
MAN RUTTEDE IKKE MED DYRE RÅVARER Der er derfor ikke mange rejer pr. person i denne ret, så du er selvfølgelig velkommen til at øge mængden alt efter smag og pengepung. Pillede rejer fra frost kan også bruges, så kan du bare bruge 4 dl fiskebouillon til saucen.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce