Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Forkælelse til fars dag ♥

Skal der kræses lidt ekstra for far i anledningen af fars dag, så server en god, mør T-bonesteak og riiiigeligt med sauce.

Rugblinis med røget laks

T-bonesteak med whiskysauce, kartoffelbåde og baconbønner

Hjemmelavet nougatis med chokoladesauce

Annonce

Når du skal servere forretten, er det en god ide at stille små skåle med strimler af røget laks, hakket rødløg, dild og cremefraiche på bordet. Så kan hver især pynte sine egne blinis.
Rugblinis med røget laks
18-20 stk.
Dej:
2½ dl mælk
10 g gær
2 æg
50 g rugmel
100 g hvedemel
½ tsk. salt
Desuden:
1 bdt. dild
Sådan gør du:
  1. Varm mælken, til den er lunken, og kom den i en skål. Udrør gæren heri. Rør æggeblommer (gem hviderne), begge slags mel samt salt i. Lad dejen hæve 1 time tildækket og lunt.
  2. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i dejen. Bag blinierne i smør på en blinipande, eller bag små pandekager på en almindelig pande.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Kød
Skal der kræses lidt ekstra for far i anledningen af fars dag, så server en god, mør T-bonesteak og riiiigeligt med sauce.
Sådan gør du:
  1. Skræl eller skrub kartoflerne og skær dem i både. Kom dem i en skål, og vend dem i olie, oregano, hvidløg og salt. Fordel kartoffelbådene på bagepapir på en bageplade, og steg dem i ovnen ved 225 gr. på midterste ovnribbe til de er sprøde og gyldne ca. 45 min.
  2. Nip og kog bønnerne i letsaltet vand ca. 3 min. Vikl bacon i skiver omkring bundter med 5-6 bønner. Fordel bundterne på en plade med bagepapir, og stil dem i ovnen ved 225 gr. i ca. 15 min., til baconen er sprød.
  3. Hak løget, og svits det gyldent i smør. Tilsæt melet. Tilsæt kogende fond lidt ad gangen. Kog det igennem ca. 5 min. under omrøring. Pisk whisky og cremefraiche i. Varm kort igennem Smag til med salt og peber.
  4. Brun bøfferne i en blanding af smør og olivenolie på begge sider ved god varme. Krydr med salt og peber. Steg bøffen færdig ved jævn varme ca. 3-4 min. på hver side. Server bøfferne med kartofler, bønner og whiskysauce.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Rist nødderne på en tør pande. Smelt flormelis i en tykbundet gryde, til det er gyldent, og kom de lune nødder i. Smør massen ud på bagepapir på en bageplade. Når den er stivnet, knuses den f.eks. med en kagerulle eller i en foodprocessor.
  2. Pisk æggeblommer og sukker hvidt. Pisk vaniljekorn i. Pisk fløden til skum.
  3. Vend den hårde nougat i æggemassen, og vend flødeskummet i. Frys mindst 4 timer.
  4. Nem chokoladesauce: Kog vand og fløde op. Smelt chokoladen heri under omrøring. Tag gryden fra varmen, når saucen er jævn. Server chokoladesaucen til isen sammen med frugt i tern.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Skønt bagværk