Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Forkæl familien med en lækker spanskinspireret brunch

Overrask familien med en lækker brunch - her har vi hentet inspiration i det spanske køkken.

 

Se også: Forkæl mor med morgenmad på sengen på hjemmet.dk

Annonce
Sådan gør du:
  1. Opløs gæren i lunkent vand. tilsæt grahamsmel, salt, olie og hakkede valnødder. Tilsæt melet lidt ad gangen, og rør og ælt dejen grundigt igennem, den må gerne være klistret.
  2. Stil dejen overdækket et lunt sted ca. 1 time, eller til den er hævet til dobbelt størrelse.
  3. Slå dejen ned, og form den til boller, brug evt. en ske til at lægge dejen på pladen med. læg bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i ca. 10 min.
  4. Bag bollerne ved 250 gr. i ca. 15 min., og lad dem afkøle på rist.
Tips!
Du kan med fordel stille dejen i køleskabet natten over. næste morgen former du bollerne, og stiller dem i en meget varm ovn. så har du dejligt lune morgenboller på et kvarter.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen
Sådan gør du:
  1. Skær kartoflerne i skiver, og rist dem på panden i olie, evt. ad flere ombæringer. Pisk æg, hakkede krydderurter, knuste rosa peberkorn og salt sammen.
  2. Vend kartoflerne i æggene. Kom olie på panden, og hæld skålens indhold på. læg et låg på panden, og lad det simre over svag varme i ca. 10 min.
  3. Vend tortillaen rundt på låget, så den ustegte side kommer nedad, og giv æggekagen ca. 10 min. mere over svag varme.
  4. Server tortillaen drysset med friske krydderurter og skinke.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen

Småretter, snacks & tilbehørBagværk
Disse kransekagekugler spises i det smukke Baskerland til en god kop kaffe. Deres runde form og gule midte skal forestille æggeblommer.
Sådan gør du:
  1. Riv marcipanen på den grove side af rivejernet. Pisk æggeblommerne med flormelis, og rør det i marcipanen. Rist mandlerne på en pande over svag til jævn varme, til de er gyldne, og hak dem fint (gerne i minihakker). Kom de hakkede mandler i marcipanmassen, og rør dejen sammen.
  2. Form valnøddestore kugler, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  3. Bag kagerne ved 180 gr. i ca. 8 min. rul dem i flormelis, når de er afkølede.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen

Søde sager og drikke
Desserten kan også nydes uden det sprøde karamellåg med en skefuld flødeskum i stedet. Du kan også lave karamellen ved siden af på en pande og dryppe den på cremen lige inden servering.
Sådan gør du:
  1. Pisk æggeblommerne og sukker med en håndmikser, til det er lyst og cremet. Tilsæt kanelstængler, fintrevet citron- og appelsinskal samt mælk. Opvarm blandingen over svag varme under konstant omrøring, indtil grydens indhold får en cremet konsistens.
  2. Fjern gryden fra varmen, og tag kanelstænglerne op. Fordel cremen i 6 ildfaste små skåle. Lad cremen blive helt kold i køleskab.
  3. Drys sukker i skålene, og placer dem under grillen på øverste rille i ovnen ca. 5 min., til sukkeret karamelliserer. Du kan også bruge en gasbrænder.
  4. Serveres straks sammen med lidt friske bær.
Tips!
Desserten kan også nydes uden det sprøde karamellåg med en skefuld flødeskum i stedet. Du kan også lave karamellen ved siden af på en pande og dryppe den på cremen lige inden servering.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen
Sådan gør du:
  1. Smelt smørret på en pande sammen med muscocadosukker. tilsæt havregryn, og rør rundt i ca. 4 min., til grynene er let ristede.
  2. Kom passionsfrugternes saft og kerner i en sigte over en skål, og mas og pres med en ske, til al saften er i skålen. Kasser kernerne i sigten. Tilsæt sukker og vaniljekorn til saften.
  3. Anret 6 små glas med passionsfrugtsaft, yoghurt og mysli.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Seneste i Mit håndarbejde

Nadja hue 29 nov 2016 19:22 Elisabeth120312
Nissehue 26 nov 2016 13:47 Elisabeth120312
Havehynder 23 nov 2016 16:35 raha
Sangkuffert 21 nov 2016 16:42 Anne Marie Simper
Skråplan 21 nov 2016 09:16 Elisabeth120312
Toilettaske 12 nov 2016 14:42 Anette Schultz

Dagens lækkeri

Skønt bagværk