Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

3 skønne skærekager

En lækker skærekage bringer altid lykke - her får du opskrifterne på:

 

Fristende bedstefars skæg med rabarber

Skøn hjemmebagt citronmåne

God gammeldags brunsviger

Annonce

Bagværk
En solid klassiker, som vi her bager med rabarber under marengslåget, og det bliver den bestemt ikke ringere af.
Bedstefars skæg
1 stk.
125 g smør
125 g sukker
300 g mel
1¾ dl mælk
Desuden:
150 g sukker
Sådan gør du:
  1. Rør smør og sukker hvidt. tilsæt æggeblommerne en ad gangen og derefter hviden. Sigt mel og bagepulver i skålen, tilsæt mælk, og rør dejen igennem. bred den ud i en smurt form (ca. 25 x 30 cm) og bag kagen ved 200 gr. i ca. 15 min.
  2. Pisk hviderne halvt, tilsæt 2 spsk. af sukkeret, og pisk hviderne helt stive. Vend resten af sukkeret i skummet.
  3. Dæmp varmen til 175 gr. drys frugten ud over kagen, fordel marengsdejen over frugten, og bag kagen videre i ca. 20 min. lad kagen hvile 10 min. i formen, inden du løfter den over på en rist for at køle helt af.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare

Bagværk
Her får du opskriften på den herlige klassiker: Citronmånen!
Sådan gør du:
  1. Rør smørret med sukker. Kom citronsaft og skal i.
  2. Tilsæt æggene et ad gangen. vend hvedemelet i sammen med mælk, vaniljesukker og bagepulver.
  3. Fordel dejen i en springform (22 cm i diameter) foret med bagepapir. bag kagen ca. 1 time ved 175 gr. på nederste ovnribbe. stik et spid i kagen, hvis der hænger ubagt dej på, skal den bage lidt længere.
  4. Pisk flormelis og æggehvide sammen til en luftig glasur, og farv den gul med levnedsmiddelfarve. fordel glasuren over kagen, og lad den stivne.
Velbekomme!
Foto: Martin Dyrløv / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Rør gæren ud i kærnemælken. Smelt smørret, og tilsæt det sammen med æg, sukker, salt og kardemomme. rør melet i lidt ad gangen, til du får en jævn, lidt klistret dej. Stil dejen til hævning 1 time.
  2. Rør smør og farin sammen.
  3. Bred dejen ud til en flade (30 × 35 cm og ca. 1½ cm tyk) på en bageplade med bagepapir. fordel sukkerfyldet over, og drys med mandelsplitter.
  4. Stil dejen midt i en 200 gr. varm ovn i ca. 20 min. lad kagen køle af, og spis den nybagt med en god kop kaffe.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen
Annonce

Hendes Verden i denne uge