Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

For små fingre - Lad børnene bage

Så er det vinterferie, og måske får børnene lyst til en tur i køkkenet. Her er nogle opskrifter, som er til at gå til for små og store barnehænder.

Lærkes solsikkeboller

Myslitern

Brownies

Annonce

Bagværk
Disse boller var vores 15-årige praktikant Lærke med til at udvikle.
Lærkes solsikkeboller
12 stk.
25 g gær
1½ dl yoghurt
1½ tsk. salt
1 spsk. olie
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Smuldr gæren i en skål. Hæld vandet over, og rør det sammen med en grydeske. Kom yoghurt, salt, olie, speltmel, solsikkekerner og havregryn i skålen, og rør rundt. Lad det stå ca. 10 min. Kom 4 dl af hvedemelet i, og rør rundt.
  2. Drys lidt mel på køkkenbordet, og kom dejen ud på bordet. Ælt nu dejen med resten af hvedemelet, som du tilsætter lidt ad gangen. Kom dejen tilbage i skålen. Læg husholdningsplastfilm eller et rent viskestykke over.
  3. Lad dejen stå og hæve ca. 1 time.
  4. Form 12-15 boller. Stil dem på bagepapir på en bageplade. Læg et rent viskestykke over, og lad dem stå og efterhæve ca. 20 min. Tænd ovnen på 225 gr.
  5. Slå et æg ud i et glas, og pisk det sammen med en gaffel. Pensl bollerne med ægget ved at bruge en bagepensel. Drys bollerne med solsikkekerner.
  6. Bag bollerne i ca. 20 min. på midterste ovnribbe.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Småretter, snacks & tilbehørBagværkSøde sager og drikke
Lad børnene bage! Disse myslitern er lige til at gå til for både små og store barnehænder.
Myslitern
ca. 12 tern
Myslitern
1 dl mandler
3 spsk. sesamfrø
2 spsk. olie
¼ tsk. salt
1 dl sukker
4 spsk. mælk
2 dl rosiner
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 gr. Hak mandlerne, evt. gennem en persillehakker. Du kan også hakke dem med en kniv, de skal være hakket mellemfint.
  2. Kom mandler, havregryn, sesamfrø, olie og salt i en skål, og bland det godt. Spred det ud på et stykke bagepapir på en bageplade.
  3. Stil pladen i ovnen på midterste ovnribbe i 10 min. Tag pladen ud, og lad det stå 15 min. Skru ovnen ned på 175 gr.
  4. Kom imens sukker, ahornsirup og mælk i en gryde, og bring det i kog, mens du rører i det med en grydeske. Skru ned for varmen, og kog det, mens du rører i ca. 3 min. Blandingen er meget varm, så pas på, du ikke brænder dig på den. Afkøl blandingen 5 min.
  5. Kom havregrynsblandingen og rosiner i en skål. Kom sirupsblandingen i, og rør godt rundt med en grydeske.
  6. Kom bagepapir i en brødform, ca. 10 x 25 cm. Pres blandingen ud i formen. Brug bagsiden af en spiseske til at presse det godt sammen med. Stil formen i ovnen på midterste ovnribbe, og bag ved 175 gr. i ca. 15 min., til overfladen er gylden. Afkøl på bagerist i formen. Tag den store mysliplade, og læg den på et skærebræt. Skær den i 10 tern. Pak dem evt. i pergamentpapir eller i husholdningsplastfilm, så er de lige til at tage med, f.eks. i sportstasken.
Tips!
DU KAN SMULDRE EN MYSLITERN OVER EN SKÅL YOGHURT SOM MELLEMMÅLTID
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Bagværk
Brownies
Ca. 30 små tern
Brownies
150 g smør
3 dl sukker
3 æg
1½ dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 175 gr. Smelt smørret i en lille gryde. Kom det i en skål. Kom sukkeret i. Pisk smør og sukker sammen med en håndmixer ca. 2 min. Pisk et æg i ad gangen. Kom hvedemel, kakao, vaniljesukker, bagepulver og chokolade i, og rør det i dejen. Læg valnødderne på et skærebræt, og hak dem med kniv. Kom valnødderne i dejen, og rør rundt.
  2. Kom bagepapir i en bradepande på 20 x 25 cm. Kom dejen i, og fordel den i formen med en ske.
  3. Bag kagen på midterste ovnribbe i ca. 30 min. Afkøl kagen i formen. Skær kagen i små tern.
  4. Pynt: Du kan røre en glasur af 3 dl flormelis og 2-3 spsk. vand. Kom lidt glasur på kageternene, og pynt evt. også med skyllede afdryppede hindbær og evt. lidt frisk mynte. Du kan også vælge at pynte med kagedrys i stedet for hindbær.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Dagens lækkeri